Boeken

November bookhaul

Het is regenachtig, het is koud, het is guur, kortom: de herfst is in al zijn glorie en pracht uitgebarsten. De ideale tijd voor boeknerds als ikzelf om thuis met een dekentje op de bank te nestelen en je te verliezen in een goed boek. Ik heb dan ook een nieuwe herfst/begin van de winter-voorraad aangelegd.

Als boekblogger ben ik gezegend met de mogelijkheid recensie-titels op te vragen bij uitgeverijen. Nu moet ik zeggen dat ik dat niet vaak uit mezelf doe, maar als ik persberichten ontvang van nieuwe titels wil ik daar nog weleens op reageren met de vraag of er een exemplaar ter recensie beschikbaar is. Zo geschiedde afgelopen week twee keer. Ik kreeg van uitgeverij Lebowski het boek Rummelplatz van Werner Brauning opgestuurd, en van uitgeverij Fontein de thriller Langs de afgrond van Carla Norton. Via uitgeverij Palmslag heb ik bovendien nog een digitale versie van de thriller Wisselveld van Corine Bohmers opgestuurd gekregen.

Nieuw leesvoer plus het geschenkje van Nederland leest: Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart
Nieuw leesvoer plus het geschenkje van Nederland leest: Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart

Ook bracht ik een bezoek aan de bibliotheek. Ik heb mijn liefde voor de bibliotheek echt nieuw leven in geblazen. Glijvlucht van Anne-Gine Goemans, De onverschrokken lafaard van Rianne Meijer en Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler leende ik onlangs al, maar daar zijn nu alweer nieuwe titels bij gekomen. Ik was helaas nog niet aan Shotgun Lovesongs toe gekomen, maar die heb ik verlengd (lang leve de online service-mogelijkheden van de bieb). Daarnaast heb ik Weg met Eddy Bellegueule van Edouard Louis en Stralende meisjes van Lauren Beukes geleend.

Deze laatste titel werd me vorig jaar al hoog aanbevelen door boeksister Petra, maar het was er nog niet van gekomen. Ik ben dus ook erg benieuwd naar deze thriller. Daarnaast kreeg ik De rode muur opgestuurd gekregen van schrijfster Marie Therese Boterman. Zij had mij benaderd met een recensieverzoek. Tot slot heb ik Kom hier dat ik u groet van Greet op de Beeck besteld bij de bieb, en doe ik begin december mee aan een blogtournee van Mijn vader was een NSB’er van Elmer den Braber. Ik heb dus, om een lang verhaal kort te maken, weer meer dan genoeg te lezen de komende tijd.

Laat de regen dus maar met bakken uit de lucht vallen, laat de herfstbladeren maar vallen en laat het maar stormen: ik kijk uit naar de lange leessessies op de bank, vergezeld met een kop thee en brokken chocolade. De heerlijke avondjes zijn gekomen, de avondjes van Tes en boek!

Welk herfstleesvoer hebben jullie klaarliggen voor de donkere dagen?

Advertenties

6 gedachten over “November bookhaul

 1. Dat is inderdaad wel een groot voordeel van deze herfstachtige dagen! Lekker lang ongestoord lezen terwijl ik bij mooi weer toch altijd de neiging heb om naar buiten te willen. Op mijn stapel ligt onder meer het nieuwste boek van Robert Galbraith, Zijderups, maar ook De Zoon van Jo Nesbo en verder nog heel wat boeken die ik nodig eens wil gaan lezen maar er komen er steeds meer bij, lijkt het wel…

  1. Wat een fijne titels! Zijderups en De zoon staan absoluut ook nog op mijn leeswensenlijst! :-)
   Ik ben vooral erg benieuwd wat je van Zijderups vindt. Ik vond The Cuckoo’s Calling zo goed, ik hoop echt dat ze de sfeer en stijl hetzelfde heeft gehouden, nu ze ‘ontmaskerd’ is.

 2. Hey Tessa, jazeker lekker, dat je dan ongestoord kunt lezen! Ook als het mooi weer is, ben ik een fervent lezer, hoor. Maar dan in de tuin of op de camping. Dan ga je toch wel eens weg met de fiets of in de tuin werken. In de winter is lezen mijn hobby nr. 1. Ik heb ook al wat leuke titels klaarliggen, zoals Mr. Mercedes, die onze zoon me aangeraden heeft. Ook “De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry” van Rachel Joyce ligt nog steeds hoog op de stapel. “Oorlog en terpentijn” ligt hier ook al lang en heb ik nog steeds niet gelezen. Heeft nu de AKO- literatuurprijs gekregen. Ben nu wel heel nieuwsgierig geworden. Mijn lijst van nogtelezen bedraagt momenteel meer dan 1000 titels!

  1. Haha wow, meer dan 1000?! Wauw, dan heb je in ieder geval meer dan genoeg te doen in de komende jaren haha
   Oorlog en Terpentijn lijkt me ook erg mooi, net als De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry. Die ligt in het Engels klaar, al sinds februari.. Toch maar eens aan beginnen haha
   En Mr. Mercedes lijkt me ook erg goed. Ik hou sowieso erg van het werk van Stephen King, The It daargelaten.
   heerlijk, al die vooruitzichten. Veel leesplezier vast!

 3. Wat een leuke boeken! De rode muur heb ik aan me voorbij laten gaan, ben benieuwd wat jij er van vindt. Ik lees nu Markante vrouwen in de geneeskunst en dan ga ik De taarten van Marie lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s