Boeken

Boekenkasten om van te smullen

Ik geef het meteen grif toe: mijn huis is te klein voor alle boeken die ik bezit. Ze staan opgestapeld in boekenkasten (drie rijen dik), op planken, naast het bed, naast de tv en zelfs een paar stapeltjes op de grond. 

Bezit ik teveel boeken? Welnee! Ik bezit te weinig opbergruimte *ahum*. Wat is er dan leuker om op internet te speuren naar nieuwe, unieke boekenkasten. Boekenkasten om je vingers bij af te likken, boekenkasten om over te dromen en boekenkasten om in gedachten vast in te richten. Weg met de saaie Billy’s, dit zijn pas fijne boekenkasten!

bookshelf 1

Nummer 1: Prachtige vormgeving, en het is nog eens fijn om naar te kijken ook! Jammer alleen dat het middelste deel niet is opgevuld. (gevonden via Pinterest)

bookshelf 2

Nummer 2: Deze Quasi Hexagonal Bookcase vond ik op designhomes.pics en is ideaal als ‘bijzetkastje’. Ook hierbij vind ik de afwijkende vormen bijzonder mooi. Jammer dat ‘ie aan de kleine kant is.

bookshelf 3

Nummer 3: Via impressiveinteriordesigns.com vond ik deze unieke carousel. Adembenemend mooi, en met een Franse allure, denk aan de authentieke ronde kiosken waarin tijdschriften worden verkocht in Parijs. Dit is de boekenkast die ik als kind had moeten hebben :-)

bookshelf 4

Nummer 4: Dit is toch de perfecte oplossing voor rondslingerende boeken? Hup, gewoon onder je bed. Ik moet zeggen dat de boekennis boven het bed ook een droom zijn, maar bij deze foto gaat het me met name om de schuiflade onder het bed. Ideaal en netjes! (ook via impressiveinteriordesigns.com)

read boekenkast

Nummer 5: De READ-boekenkast is een hele bekende, maar daarom niet minder fijn. De boodschap hierbij is duidelijk: gewoon LEZEN! Zo te zien past er een behoorlijke voorraad boeken in, dus ook dat is mooi meegenomen. Ik vond ‘m via Froot.nl.

Maar… eerlijk is eerlijk: er kan er -in mijn ogen- maar eentje de beste zijn en dat is deze laatste foto. Mijn droomkamer is er eentje met boekenkasten aan elke muur, van boven tot beneden en allen helemaal gevuld met boeken. Mijn eigen mini-bibliotheek. Met een fijne ligstoel in het midden, een dekentje voor mijn voeten, een ideale kamertemperatuur en altijd warme thee binnen handbereik. Qua ideaalbeeld komt onderstaande foto erg dicht in de buurt, minus die hond; die vertrouw ik niet met al die boeken in de buurt..

bookshelf 5 - ultimate

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd: Hoe ziet jullie ideale boekenkast eruit? 

17 gedachten over “Boekenkasten om van te smullen

  1. Die eerste is wel heel erg leuk. Neemt alleen wel wat onnodige loze ruimte in beslag. Mijn ideale kast is de ‘Belle’ boekenkast/kamer van Belle en het Beest. Die laatste foto dus. Inclusief bewegende ladder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s