Recensie

Recensie: In mijn bloed

Milou van der Will – In mijn bloed: Uitgeverij The House of Books

Ik heb ooit ergens gelezen dat er minstens 25 manieren zijn waarop het plegen van een moord verkeerd kan gaan. Als je van tevoren 20 factoren kunt inschatten, ben je een topmoordenaar. Nu weet ik niet of de aantallen helemaal kloppen, maar het had iets van deze strekking.

Ik was dan ook erg benieuwd naar het verhaal dat Milou van der Will heeft geschreven, over een moeder die het heft in eigen handen neemt en besluit de aanrander van haar dochter te vermoorden. In In mijn bloed wordt de wereld van misdaadjournaliste Benthe Berg wreed verstoord als blijkt dat er in haar dorpje een pedofiel actief is geweest. Deze Rick V. heeft niet alleen foto’s van jonge kinderen in bezit maar wordt ook verdacht van verkrachting. Al snel blijkt ook haar dochtertje Celine slachtoffer te zijn van deze Rick. Als journaliste duikt Benthe in de zaak, met een onuitputtelijke hoeveelheid energie, vastbesloten om Rick V. achter de tralies te krijgen.

Ze stuit tijdens haar onderzoek op een mysterie in de familie van Rick – zijn zusje Sanne is op jonge leeftijd verdwenen en nooit meer teruggevonden. Wat is hier gebeurd? En wat heeft het te maken met de gruwelijke man die Rick is geworden? Benthe ondervindt problemen tijdens haar onderzoek; dorpsgenoten willen geen kwaad woord horen over Rick, haar man stort in en haar huwelijk begint scheurtjes te vertonen. Dan zijn er ook nog de bedreigingen, en als duidelijk wordt dat Rick V. er met een minimale straf vanaf komt, slaan bij haar de stoppen door: hij moet dood. Ze zal hem vermoorden.

in-mijn-bloed

Laat ik voorop stellen dat het mij opvalt hoeveel kwalitatief goede thrillerschrijvers Nederland heeft. Naast Simone van der Vlugt en Saskia Noort zijn er ook Corine Hartman, Edward Hendriks en nu Milou van der Will. Want deze debuutthriller is verrassend, goed geschreven en vooral spannend. Echt spannend. Ik heb enige nachtrust gemist door het laat opblijven en lezen. Ga maar eens gerust slapen na te hebben gelezen over afschuwelijke pedofielen, een gejaagde, gedreven journalist die de waarheid wil achterhalen en moordplannen. Milou van der Will zorgt voor slaapproblemen.

In mijn bloed gaat over een afschuwelijk thema, kinderporno. Wat doe je als ouder als het recht niet blijkt te zegevieren? Wat doe je als voorvechter van de waarheid als blijkt dat de onderste steen niet bovenkomt? Dat Benthe het recht in eigen hand neemt is logisch, en goed uitgewerkt door Van der Will. Ze calculeert factoren in en houdt het realistisch. Dit realisme is een rode draad in haar boek. Pedofilie blijft helaas een actueel thema, en de reacties hierop kunnen enorm verschillen. Van der Will kaart dit in heldere, prettige stijl aan en zorgt bovendien voor een onderhoudend, spannend boek.

Deze thriller is mij uitermate goed bevallen, en naar het einde – en de ondertitel ‘Een Benthe Berg thriller’- te oordelen volgt er nog meer van Benthe Berg. Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit.

In mijn bloed – Milou van der Will €19,95

Dit boek telt mee voor mijn leesuitdaging Ik Lees Nederlands!

ikleesnederlands

Advertenties

4 gedachten over “Recensie: In mijn bloed

  1. Volgens mij is dit geen debuut! Ik heb al vaker thrillers gelezen van Milou van der Will. Die vond ik van wisselende kwaliteit, dus ik ben wel benieuwd of ze een sprong voorwaarts heeft gemaakt met dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s