Boeken

SOTTBC goes Amersfoort

Een dagje Amersfoort, een dagje lunchen en tevens een dagje naar Boekhandel Veenendaal; met wie beter dan met mijn Sisters of the Travelling Book Club? En zo geschiedde.

Het was een dag vol regen, maar ook een dag vol boeken. De lunch begon direct goed, in Corazon; een lunchplek voor echte boekliefhebbers. Ze serveren er uitstekende broodjes en drankjes, maar nog belangrijker: ze hebben een wand vol boeken. Hiermee creëren ze een huiskamer-idee, met als enige verschil dat in mijn huiskamer de boeken niet zomaar mogen worden meegenomen, maar hier wel. Je mag tussen de boeken speuren, je mag nieuwe boeken toevoegen en je mag gratis een exemplaar meenemen. Wegens de massale drukte in Corazon -het was zelfs moeilijk een plekje te vinden- zijn we hier niet meer aan toegekomen.

Hoewel het hard regende hebben we toch de oversteek gemaakt naar Boekhandel Veenendaal. Wat een fijne winkel! Ze hebben een compleet eigen draai gegeven aan boekverkopen. Zo hebben ze hun eigen personeel een belangrijke plek gegeven, met tips die ze geven op de omslagen van boeken, en een eigen ruimte op de wand waarbij ze presenteren wie wat op welk moment aan het lezen is. Ideaal om te raadplegen als je even vastzit, even niet weet welk boek je wilt lezen.

veenendaal overzicht
Boekentips, persoonlijke aanraders en volle schappen: Boekhandel Veenendaal is een must see voor elke boekliefhebber.
Wat leest het personeel van Veenendaal? Het wordt je allemaal uitgelegd in deze speciale hoek.
Wat leest het personeel van Veenendaal? Het wordt je allemaal uitgelegd in deze speciale hoek.

Bovendien hebben ze humor: De dikke thriller Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (ruim 700 pagina’s) werd getipt met de tekst ‘Te dun voor een spannend boek!‘. Het was erg leuk om in de winkel te lopen en te kijken wat ze bij Veenendaal vonden van boeken die je zelf hebt gelezen en aanraadt. Soms komt het overeen, soms juist niet. Hoe dan ook is Veenendaal een fijne plek om rond te lopen en te ontdekken wat ze hebben.

Boekenhumor: ik hou ervan, en in Boekhandel Veenendaal ook.
Boekenhumor: ik hou ervan, en in Boekhandel Veenendaal ook.

Hierna was het te regenachtig om de rest van Amersfoort nog te verkennen, dus we hebben het bij een rondje Prijzencircus bij de V&D (overdekt) gelaten en zijn daarna uit eten geweest in een mediteraans restaurant, Celik. Al met al een fijne dag weg met de zusters, maar we gaan Amersfoort nog eens overdoen, met mooi weer, het zonnetje en Sue erbij, die er gisteren helaas niet bij kon zijn.

Het boek dat we met zijn allen gelezen hebben was Schitterende ruïnes van Jess Walter. Deze hebben we in Corazon uiteraard besproken. Ik geef hier echter nog niks over weg, behalve dat we allemaal op dezelfde golflengte zaten qua mening, maar morgen plaats ik mijn recensie van Schitterende ruïnes online. We zijn van plan eind januari weer bij elkaar te komen, en zoeken hier nog een boek voor. We twijfelen vooralsnog tussen Efter van Hanna Bervoets of Al wat schittert van Eleanor Catton.

To be continued, maar als jullie boekentips voor ons hebben: alle tips zijn welkom :-)  

10 gedachten over “SOTTBC goes Amersfoort

  1. Grappig idee van die boekhandel om het personeel zo’n prominente rol te geven! Hou ik wel van! Schitterende ruïnes heb ik ook nog liggen dus ben benieuwd naar je recensie morgen!

  2. Ik werk sinds kort in Boekhandel Bek Boeken & Bijzonders in Veghel. Echt de allermooiste en grootste boekhandel van Brabant. Ik ben elke keer happy als ik daar binnen loop. Daar kan ik mijn boekenhart helemaal ophalen. Authentiek, met prachtige houten kasten, een prachtige lichte serre met glas-in-lood, een galerij met plafondschildering. Alles is aangepast aan lang rondsnuffelen: eerste kopje thee/koffie/cappuccino/koffie-choc/chocomel is gratis, er zijn 2 toiletten, gratis flesjes water + refill, leestafels, mandjes voor je spulletjes. Ga zo maar door… Ik raad deze winkel niet aan als boekverkoper, maar in de eerste plaats als boekenfan. :-D Ik werk er nl. nog niet heel lang. :-D Ik plaats binnenkort een blog met mooie foto’s.

    1. Wauw, klinkt als een hele mooie winkel. Ik volg ze op Twitter, en las inderdaad over hun unieke interieur. Ik zie dus ook erg uit naar je blog. Supertof dat je daar kunt werken, de hele dag omringd zijn en bezig zijn met boeken: heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s