Boeken

De zes van AKO

Gisteravond werd de Toplijst van de AKO Literatuurprijs bekend gemaakt. Zes auteurs maken kans op de prijs van  50.000 euro en een beeld van Eugène Peters.

De titels die in de Toplijst staan zijn:

  1. Wessel te Gussinklo – Zeer helder licht (uitgeverij Koppernik) Een roman over de aan lager wal geraakte Wander -31 jaar- die hopeloos verliefd wordt op de 20-jarig studente Hanna, een welgesteld meisje. 
  2. Stefan Hertmans – Oorlog en terpentijn (uitgeverij De Bezige Bij) Een roman over de gevonden schriften van de grootvader van Hertmans, en de waarheid over diens jeugd die hij hierin aantreft. 
  3. Guus Kuijer – De Bijbel voor ongelovigen (2) (uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep) Guus Kuijer vertelt de mooiste verhalen uit de Bijbel na voor ongelovigen, die de Bijbel anders niet zouden oppakken. 
  4. Tom Lanoye – Gelukkige slaven (uitgeverij Prometheus) Een roman over twee totaal verschillende Toby Hanssens – de een woont in Buenos Aires en heeft een gevaarlijke affaire met een Chinese grand dame, de andere duikt in Zuid-Afrika op met zelfverwoestende plannen om zijn gezin terug te krijgen. Dan ontmoeten ze elkaar.. 
  5. K. Schippers – Voor jou (uitgeverij Querido) Een verhalenbundel met mijmeringen en jeugdherinneringen als verwerking van het verdriet van de dood van twee jeugdvrienden; G. Brands en Henk Bernlef. 
  6. Frank Westerman – Stikvallei (De Bezige Bij) Westerman legt drie lagen waarheid bloot over de toedracht van de sterfte van al het leven in een Kameroense vallei in 1986. 

ako l

Op maandag 3 november wordt bekend gemaakt wie de AKO Literatuurprijs heeft gewonnen. Dat het dit jaar een man wordt staat vast, maar wie van de zes?

Ik ben niet met alle zes de titels even bekend. Van Tom Lanoye heb ik het e-book al langere tijd op mijn reader staan, maar het kwam er steeds niet van deze te lezen. Het verhaal lijkt me wel erg interessant. Zeer helder licht Wessel te Gussinko lijkt mij een interessant verhaal, en ik vind het ook een mooi gegeven dat de uitgeverij van Te Gussinko niet zo bekend is bij het grote publiek. Van deze zes boeken ben ik het meest geïnteresseerd in deze twee boeken, en jullie?  

Hebben jullie een favoriet onder deze zes boeken? 

Advertenties

3 gedachten over “De zes van AKO

  1. De bijbel voor ongelovigen staat bij me in de kast, maar ik heb geen van de boeken uit bovenstaande lijst gelezen eigenlijk. Toch ben ik benieuwd welke gaat winnen :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s