Boeken

Elly’s choice, mijn choice!

Toen ik in de trein terug van vakantie naar huis zat ontving ik een mysterieuze uitnodiging: voor de lancering van Elly’s Choice. Wat het was, geen idee. Maar de aanwezigheid van prominente schrijfsters als Marion Pauw, Susan Smit, Nicci French en Saskia Noort werd gegarandeerd. 

Al met al klonk het uitnodigend, mede omdat het werd gepresenteerd als ‘een unieke samenwerking tussen meerdere uitgeverijen en schrijvers’. Helaas kon ik niet bij de presentatie aanwezig zijn, maar via Twitter en andere social media-kanalen druppelde de informatie algauw binnen. 

ellyschoiceElly’s Choice: wat is het?

Elly’s Choice is in het kort een nieuw abonnementsmodel waarbij je voor een maandbedrag van €2,99 toegang hebt tot tien boektitels. En dat elke maand opnieuw. In feite komt dat dus neer op tien e-books voor €2,99. Het zijn uiteenlopende titels van verschillende schrijvers en uitgeverijen, die allen hun medewerking aan dit abonnementsmodel hebben toegezegd. De uitgeverijen Veen Bosch & Keuning en Dutch Media zijn de initiatiefnemers van dit platform. 

Elly’s Choice: wat vind ik ervan?

Kort gezegd; ik ben er enthousiast over! Waarom bestond dit niet al veel langer? Ik hoop dat het aanbod aantrekkelijk blijft en dat meer schrijvers en uitgeverijen zich bij dit initiatief gaan aansluiten. Vooralsnog vind ik het een unieke mogelijkheid om op legale en goedkope manier toptitels te kunnen lezen. Ik ben blij met deze boost voor de boekwereld! 

Elly’s Choice: ook lid worden? 

Via de website Ellyschoice.nl kun je je aanmelden als lid. Wordt je jaarabonnee voor 30 september, dan krijg je een maand gratis. Als lid heb je naast toegang tot de tien geselecteerde boektitels ook de mogelijkheid om vele andere titels met 25% korting te downloaden. Wordt je in augustus lid, dan heb je de keuze uit de volgende tien titels: 

 • Saskia Noort – Debet
 • Nicci French – Blauwe maandag
 • Herman Koch – Zomerhuis met zwembad
 • Jill Mansell – Huisje boompje beestje
 • Suzanne Hazenberg – Thriller
 • Graeme Simsion – Het Rosie Project
 • Natascha de Rosnay – De belofte van Odessa
 • Nina George – De boekapotheek aan de Seine
 • Auke Hulst – Kinderen van het ruige land
 • Christine Otten – Om adem te kunnen halen

Daarnaast zag ik voor september ook alweer enkele fijne titels erbij staan. Mijn besluit was dan ook snel gemaakt: Ik ben vanochtend lid geworden! :-) Wat vinden jullie van Elly’s Choice? Overwegen jullie een abonnement?

17 gedachten over “Elly’s choice, mijn choice!

 1. Ik vind het een supergoed initiatief, vooral omdat er uitgevers bij betrokken zijn (of liever gezegd, omdat er uitgevers achter zitten). Ik denk dat iedereen wel snakte naar positief nieuws over e-books na al die verhalen over illegale downloads etc etc.

  Ik wacht nog even met het nemen van een abonnement aangezien ik redelijk vol zit tot begin november met recensie-boeken, daarna neem ik zeker een abonnement, leuk! Enne, mooi artikel Tessa :)

  1. Ik ben het helemaal met je eens! :-)
   En wat de drukte qua te lezen boeken betreft; NU kun je profiteren van een maand gratis erbij, plus; de ebooks kunnen voor onbeperkte tijd -dus zonder tijdsbeveiliging erop- worden gelezen, dus dat komt vanzelf op een rustiger moment wel goed :-)

  1. Tja, ik heb ook -heel even- getwijfeld omdat ook ik nog veel te lezen heb, maar…. de boeken kunnen voor onbeperkte tijd op je e-reader worden gezet, en als je je voor 30 september aanmeldt krijg je een maand gratis gebruik erbij :-)
   Die boeken, die wachten wel op me. Bovendien heb ik me laten vertellen dat ik lees ‘met de snelheid van het licht’, dus dat moet vast op korte termijn goed komen!

 2. Mooi initiatief, alleen niet echt iets voor mij. Ben ‘old-school’ met een enorme liefde voor papieren boeken. Ik maak bij hoge uitzondering een uitstapje naar e-books. :-)

 3. Ik vind het een leuk initiatief, maar er zitten tot nu toe nog niet zoveel boeken tussen die mij interessant lijken. En ik mis kinder- en jeugdboeken… Voorlopig ga ik eerst maar de boeken lezen die hier ongelezen op me liggen te wachten. Via de bibliotheek heb ik trouwens meer keuze in e-boeken om te lezen

 4. Ik heb me ook aangemeld (en net geblogd over Elly’s Choice). Mijn eerste indruk is positief. Bij dit tarief vind ik het al de moeite waard als ik slecht 1 vd 10 boeken uit de maandselectie lees, of zelfs om de maand 1 boek. Voor dat bedrag koop je geen los e-boek.

  Wel denk ik dat het in de huidige vorm niet het eeuwige leven heeft. Zo’n selectie gaat toch vervelen. En als de genres je niet aanspreken dan is de lol er misschien ook snel af. Dus het is te hopen dat uiteindelijk alle Nederlandse uitgeverijen meedoen en er ook andere abonnementsvormen komen. Maar het initiatief is zeker toe te juichen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s