Boeken

Manuscripta-voorpret

Nog iets meer dan een maand wordt in Utrecht weer Manuscripta georganiseerd. Oftewel; dé opening van het nieuwe boekseizoen staat weer voor de deur. Het programma is inmiddels bekend, en ik krijg er steeds meer zin in.  

Ik ben er nog nooit geweest, dus ik heb geen ervaring met tegenvallende voorgaande edities, iets waar ik menig ander boekblogger wel over heb gehoord. Ik ga er dus helemaal openminded naartoe en laat me verrassen. Sneupende door het programmaboekje vielen mij direct een paar fijne must-sees op:

Schrijversmarkt: Oftewel de plek waar uitgeverijen hun nieuwe en reeds verschenen boeken aanbieden en waar zij menig getalenteerd schrijver van stal hebben gehaald om boeken te signeren en meet en greets mee te organiseren. Mijn lijstje niet te missen auteurs bestaat uit de volgende:

 • Bregje Hofstede, bij de stand van uitgeverij Cossee
 • Hanna Bervoets en Adriaan van Dis bij de stand van Atlas Contact
 • Lisette Jonkman en Jill Mansel bij de stand van Luitingh Sijthoff
 • Elsbeth Witt bij de stand van Xander Uitgevers
 • John Boyne en Lars van der Werf (van die fijne versjes) bij de stand van Meulenhoff Boekerij

manuscripta

Doen/ zien/ luisteren: Naast de Schrijversmarkt worden er ook lezingen en interviews georganiseerd. Bovendien wordt de Europese Literatuurprijs uitgereikt. Maar er is meer leuks:

 • 13:00-13:30 uur in de Centrale Hal: De presentatie van de Debutanten van Manuscripta 2014. Onder andere Bregje Hofstede wordt aan het publiek voorgesteld. Ik zie erg uit naar haar roman De hemel boven Parijs dus ik ga hier graag naartoe.
 • 14:00-14:30 uur in de Winkel van Sinkel: Ondertussen heel ergens anders. Hierbij vertelt Auke Hulst over zijn nieuwste boek, die nog moet verschijnen. Ik hou erg van zijn schrijfstijl dus ik laat me graag prikkelen.
 • 15:00-15:30 uur in Theater Kikker: Interview met John Boyne. Hij wordt geïnterviewd over zijn nieuwste roman, De jongen die zijn vader zocht.
 • 16:45-17:45 uur in de Winkel van Sinkel: Uitreiking Europese Literatuurprijs. Dit lijkt me een fijne afsluiter van de dag. De prijs wordt overhandigd door Christiaan Weijts, en Daphne Bunskoek presenteert.

Tot zover mijn favoriete must sees. Ik heb het programma uitgeprint en mijn favorieten gehighlight. Natuurlijk hoop ik ook menig boekblogger er te treffen, maar dat zit vast wel goed. Ik ben er klaar voor! Nu nog bijna een maand wachten..

Gaan jullie ook naar Manuscripta? Waar kijken jullie naar uit? *Het hele programma vind je overigens hier.*

Advertenties

13 gedachten over “Manuscripta-voorpret

 1. Leuk, ik weet nog niet of ik ga. Ben in het verleden wel een paar keer geweest in Amsterdam (op het Westergasterrein) en dat was altijd erg de moeite waard. Alvast heel veel plezier.

 2. Ik ben er volgens mij twee jaar geleden geweest en toen was het nog niet ‘Manuscripta op reis’. Wil dit keer wel naar Utrecht gaan, vooral om te kijken hoe het nu is en Utrecht is lekker dichtbij. :-) Dus ben wel van plan te komen ja. :D

 3. Ik ben vorig jaar voor het eerst geweest en heb toen wel een leuke dag gehad! Dit jaar spreekt het programma mij wel iets meer aan, dus ik hoop dat ik kan regelen om naar Utrecht af te reizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s