Boeken

Vakantie = boekstress

Het staat weer voor de deur: een vakantie. Beter gezegd; een vakantie naar het buitenland. Dat betekent: inpakken. Kleding, schoenen, make-up en badkleding maar, misschien nog wel belangrijker, ook boeken.

Mijn laatste vakantie dateert alweer van februari, toen ik samen met mijn vriend -sorry, verloofde!- naar Vietnam ging voor drie weken. Dit keer is het een iets kortere vakantie, een weekje met moeder, broer, schoonzus en verloofde naar Zuid-Frankrijk. Maar een kortere vakantieperiode wil niet zeggen dat ik minder boek-inpakstress heb, allerminst.

Want de vakantie zal bestaan uit luieren, dagjes naar het strand, zonnen en het vooral rustig aan doen. Geen verplichtingen, geen stress. Genoeg tijd dus om een paar boeken te lezen. Maar welke? Om ter plekke niet zonder leesvoer te komen zitten -alleen het idee al!- heb ik mijn e-reader vast volgezet met nieuwe boeken. De titels die sowieso meegaan zijn:

  • Marion Pauw – Hemelen
  • Iris Hannema – Hello miss yellow hair
  • Stephen King – Mr. Mercedes
  • Dimitri Verhulst – De laatkomer
  • Per Petterson – Twee wegen

vakantiemodus

Maar dan wil ik, gewoon voor de zekerheid want je weet maar nooit wat voor vervelende dingen er met een e-reader kunnen gebeuren, ook nog een paar losse boeken mee. Letterlijk een paar, want meer dan twee wil ik niet meenemen. Maar welke? Welke twee moet ik uit mijn enorme collectie (ahum, lichtelijk overdreven) vissen en mee op pad nemen? Ik twijfel tussen een klassieker, bijvoorbeeld To kill a mockingbird, en luchtiger leesvoer als Pogingen om iets van het leven te maken van ‘Hendrik Groen’ of NW van Zadie Smith. Of een totaal nieuw, nog te kopen, boek.

Voor deze laatste invullingen heb ik jullie hulp nodig: Welk boek moet ik meenemen? Een van deze bovengenoemde opties of een ander boek? Wat nemen jullie mee op vakantie?

8 gedachten over “Vakantie = boekstress

  1. Nah ik zou geen klassieker meenemen (zegt degene die augustus klassieke literatuur maand heeft georganiseerd 😁😁), eerder Hendrik Groen en wellicht een zkv?

      1. Ja je kiest gelijk een zware klassieker haha ;). Zkv = zeer kort verhaal, bijv De taal is een hond van AL Snijders (lees ik nu), leuk ter afwisseling, lijkt op columns maar dan meer met afgeronde verhaallijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s