Boeken

Tag: Wat zou jij doen?

Enige tijd geleden werd ik door Nadine van The Lady Library getagd om mee te doen aan de ‘Wat zou jij doen’ Tag. Ze stelde mij de volgende, lastige vraag: 

Tessa: Wat zou jij doen als je opgesloten zit in een schoolgebouw met zeven andere mensen? (Alles wat er was – Hanna Bervoets)

Antwoord: 

Opgesloten zitten in een schoolgebouw met nog zeven andere mensen. Pff.. Wat een enorm lastige situatie! Ik al meteen maar toegeven: daar zou ik erg ongelukkig van worden. Als de omstandigheden net zo zouden zijn als in Alles wat er was zou ik erg verontrust zijn en me constant zorgen maken om de buitenwereld, en dan met name om mijn familie en andere geliefden. Zijn zij in orde? Zijn zij veilig? De onzekerheid zou me gek maken.

Dat er nog zeven anderen zijn kan in eerste instantie een fijne afleiding en steun zijn, maar kan ook zo omslaan wanneer blijkt dat de verhoudingen niet zo joviaal zijn. Ik hou absoluut niet van conflicten en ben erg op mijn privacy gesteld dus ik zou direct een fijne plek zoeken waar ik me -in mijn eentje- kan terugtrekken. Zit er een bekende bij de zeven anderen, dan kan ik daar uiteraard een plek mee zoeken. Aangezien het een schoolgebouw is moet dat geen punt zijn; lokalen genoeg voor iedereen.

Zonder boeken geen opsluiting ;-)
Zonder boeken geen opsluiting ;-)

De eerste stap is het vinden en veiligstellen van het eten. Is het een basisschool? Dan zal de voedselvoorraad karig zijn. Is het een middelbare school? Dan zijn er meer items te vinden. En is het een gebouw van een hogeschool? Dan reken ik me rijk. Bovendien zijn er dan ook automaten om te plunderen. Zakje chips als ontbijt, als avondeten drie Marsen; moet kunnen.

Wat ik vooral erg hard hoop is dat de school een goede voorraad boeken heeft. In mijn gedachten is het schoolgebouw een van de middelbare school en is er een mediatheek met voldoende voorraad boeken. Ervan uitgaande dat we compleet van de buitenwereld zijn afgesloten en communicatie via de gebruikelijke kanalen (telefonie, radio en internet) niet mogelijk is, laat ik het bij voorbaat zitten de computers te checken voor een internetverbinding. Daarnaast ga ik ook op zoek naar een lading pennen ( je weet maar nooit hoe lang je in het gebouw vast zit) en schriften om een soort van dagboek bij te houden.

Tot slot zou ik me toeleggen op het schrijven van enorme hulpkreten op doeken om tegen de ramen te plakken: “HELP, WIJ ZITTEN HIER OPGESLOTEN, KOM ONS HALEN!” Of iets anders duidelijks. Als de boodschap maar overkomt. En daarna duimen dat er hulp komt. Dat er heel gauw hulp komt, want als het eten opraakt, kunnen zelfs mijn verzamelde boeken ons niet redden. Zonde eigenlijk dat je papier niet kunt eten…

*Bedankt voor de leuke Tag Nadine, het heeft me veel moeite gekost me een dergelijke situatie voor te stellen, maar ik hoop dat ik het zo goed heb gedaan!*

Advertenties

5 gedachten over “Tag: Wat zou jij doen?

  1. Leuk gedaan! Het is ook een heel lastige situatie ;) Ik zou in eenzelfde situatie ook hopen dat er heel veel boeken zijn.

  2. Onwijs leuk gedaan Tessa! Ik vond Alles wat er was zo’n gaaf boek, je hebt het mooi omschreven en yep ik zou dan ook liever in een middelbare school belanden (eten eten eten en daarna boeken boeken boeken) en dan een leeg lokaal zoeken en afwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s