Recensie

Recensie: Dubbelspel

Eline Stiekema – Dubbelspel: Uitgeverij Luitingh Sijthof

De schrijfwedstrijd van Chicklit.nl levert altijd fijne winnaressen op (denk: Lisette Jonkman!). Ik was dan ook erg benieuwd naar de debuutroman van Eline Stiekema, de meest recente winnares van deze wedstrijd.

Haar boek Dubbelspel gaat over de ambitieuze tweeling Tim en Bas. Zij hebben net een samenwerkingscontract getekend voor een nieuwe realityshow. Hierin moeten de tweelingbroers beide daten met een meisje die van niets weet. Dit meisje wordt Audrey. Op de eerste dag van haar nieuwe baan als secretaresse ontmoet ze Tim. Het klikt tussen de twee, en hij vertelt haar over het realityprogramma.

Hij verzwijgt echter het grootste deel van de opzet, namelijk dat zowel hij als zijn broer Bas met haar uit zullen gaan. Audrey denkt dat het leven van Tim gefilmd wordt, meer niet. Maar dan begint Tim gevoelens voor Audrey te ontwikkelen. Houdt hij het vol, al deze geheimen? En zal Audrey achter de waarheid komen of..?

dubbelspel eline stiekema

Wat een grappig en origineel boek! Het verhaal is onverwachts leuk, meeslepend en vermakelijk. De interacties tussen zowel Tim, Bas en Audrey zijn hilarisch, beschamend vals en oprecht. Ik heb me op dit boek gestort en het pas na het lezen van de laatste zinnen met een diepe zucht kunnen weg leggen.

Ik heb slechts twee puntjes van ‘kritiek’:

  1. Ik miste chemie tussen Tim en Audrey. In plaats van romantiek, of romantische gevoelens, lag de focus op de rol die de tweeling speelt tegenover Audrey. Dat daar gevoelens bij komen kijken vanuit Tim, wordt niet gecentraliseerd maar als gegeven meegenomen in het verhaal.
  2. Ik vond Audrey niet een erg fijn personage. Ze laat zich wel erg makkelijk meeslepen in de realityshow van de broers en is mij iets te gebrand om op televisie te komen. Dat ze ondertussen keihard wordt belazerd, gaat daardoor aan haar voorbij, terwijl er toch een groot aantal dingen niet kloppen.

Afgezien daarvan is Dubbelspel een geweldige debuutroman. Het verhaal zelf maakt het gemis van deze twee factoren meer dan goed. Ik heb gelachen, meewarig mijn hoofd geschud en me geërgerd, kortom: ik heb me laten meeslepen door dit boek. Het onderwerp is origineel, de uitwerking gewoon goed, de gebeurtenissen veelal grappig en beschamend en het leest ook nog eens heerlijk weg. Wat wil je nog meer?

Dubbelspel – Eline Stiekema €14,95

Advertenties

3 gedachten over “Recensie: Dubbelspel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s