Boeken

Bookhaulen

De maand juni is nog maar krap voorbij, of mijn eerste nieuwe aankopen lagen alweer in huis. Besteld, zelf gekocht en allen even mooi. 

Wat is dat toch met boeken? Ze hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me. Ik kan het niet laten eens in de zoveel tijd een nieuw boek te kopen, ook al heb ik nog voldoende thuis liggen. Voelen modemeisjes zich ook zo? Ik ben inmiddels compleet vertrouwd met het gevoel van willen shoppen, en ik heb geleerd dat het beter is eraan toe te geven dan het moment uit te stellen, want dan kom ik juist met een grotere buit thuis dan de bedoeling was (vergelijkbaar: met honger de supermarkt in lopen). Klinkt dat verslaafd? Misschien, maar weet dat het heus meevalt.

Getuige mijn nieuwe aanschafjes. Die zijn namelijk compleet verantwoord (ahum) en zelfs goedkoop -of in ieder geval goedkoper. Ook ik let op de centjes, daarom was ik ook enorm blij met de online aanbieding van uitgeverij De Bezige Bij. Hun e-bookversie van Elke Geurts’ De weg naar zee, die ik begin dit jaar al tipte als must read) is te koop voor niet €17,90 -de prijs van de papieren versie- maar slechts €2,50! Zeg nou zelf: dat is toch een belachelijk goede prijs?

miniboekhaulDaarnaast heb ik eindelijk het boek Wonder van R.J. Palacio gekocht. Dit boek heeft in onder andere Amerika al heel veel losgemaakt, en het wordt ingezet bij anti-pest projecten. Ook Wolf, het nieuwe boek van Mo Hayder MOEST ik simpelweg hebben. Fysiek hebben. Want zeg nou zelf; zo’n mooie omslag wil je toch in je handen kunnen voelen, in plaats van enkel naar kunnen staren op een reader-schermpje? Bovendien: deze maand is het boek €16,95 in plaats van €19,95.

Voorlopig laat ik het hierbij. Eventjes genoeg geshopt. Wat mijn definitie van ‘voorlopig’ is, laat ik hier bewust even achterwege ;-)

12 gedachten over “Bookhaulen

    1. Nou… deze wil ik meteen lezen! Wolf van Mo Hayder heb ik gisteravond uitgelezen, nu is het even ienemienemutte welk boek de volgende is. (Neig naar Wonder maar je weet het maar nooit!)

  1. Grappig… ik heb dat dus totaal niet! Ben weliswaar een echte leesgek en verslind boeken maar ik hoef ze niet perse in mijn eigen boekenkast te hebben! De meeste boeken reserveer ik dan ook bij de bieb en dat bevalt me prima. Ik koop waarschijnlijk nog geen 10 boeken per jaar…

    1. Oh echt? Wat goed! Ik weet niet wat het is: ik wil sommige boeken echt fysiek in mijn bezit hebben. De nieuwste Bridget Jones bijvoorbeeld, zodat ik nu alledrie mooi op een rijtje heb staan, en natuurlijk de boeken van Harry Potter. Ook van Mo Hayder wil ik de boeken gewoon hebben, omdat het ook zo fijn is om ze nog eens op te kunnen pakken. Te herlezen.
      Mijn lidmaatschap bij de bieb ligt momenteel te verstoffen. Misschien economisch -en qua ruimtelijke inrichting- toch eens een idee om daar eens nieuw leven in te blazen..

  2. Dit is zo herkenbaar, ik ben blij dat ik toch niet de enige ben. Dat gevoel van “ik wil nu echt een boek kopen” terwijl de TBR stapel steeds hoger wordt! Ik noem het bij mezelf intussen wel een verslaving, en afkicken lukt hooguit 2 weken.

  3. Ja, ja bij mij gaan meer lezen en meer kopen ook hand in hand :-) ‘De weg naar zee’ staat inmiddels op de ereader en de ‘wat is de wat’ (midprice editie) om zijn indringende cover mooi op de kast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s