Boeken

Boeknerds love Oranje!

Vanavond speelt Nederland weer een belangrijke voetbalwedstrijd. Tegen Costa Rica. Het is maken of breken, en heel Nederland (oke, bijna heel Nederland) zit in spanning.

Ook bij mij thuis is de Oranjekoorts vertegenwoordigd. Bij de tv liggen massa’s Hup Holland Hamsters, er staan joviale, enthousiast kijkende oranje leeuwenknuffels naast de tv en aan de lamp hangt een enorme Wuppie-muts. Maar niet alleen met accessoires zijn vriendlief en ik erop voorbereid. Mijn boekenkast doet ook vrolijk mee!

Wie had gedacht dat je van je eigen boeken zulke vrolijke stapels kon maken? Leeuwtje of Hamster erbij en klaar is de voetbal-boeknerd!

Marisha Pessl, Saskia Noort, John Green en Isabel Allende passen heel goed samen :-)
Marisha Pessl, Saskia Noort, John Green en Isabel Allende passen heel goed samen :-)

Ivette raakte al geinspireerd door mijn opstelling en postte haar eigen versie, cool! Wie volgt? De regels zijn simpel: er moet een rood, een wit, een blauw en een oranje boek op elkaar gestapeld worden. Simpel, toch?

WK boeken ivette

Met welke boeken kunnen jullie je eigen Nederlandse opstelling maken? 

Update 14:45 uur: Ook Jenny heeft haar eigen vlag gemaakt! :-) LEUK!

wk boeken jenny

Update 14:52 uur: En ook Anneke stuurde een prachtige boekenvlag. Wat gaaf, al die Oranje-liefde :-)

wk boeken anneke

Update 15:17 uur: Nog meer vlaggen, dit keer van Janneke en Marlies, bedankt! :-) Marlies kaartte iets belangrijks aan, want natuurlijk zijn vlaggen van onze zuiderburen a.k.a. De Rode Duivels, ook van harte welkom!

wk boeken janneke

wk boeken marlieke

Update 15:31 uur: Het houdt niet op! Zowel op Instagram als Twitter blijven de boekenvlaggen binnenstromen. Wat ontzettend gaaf! Deze twee nieuwe vlaggen komen van Antoinette (die er zelfs een voetbalboek bij heeft gevoegd, hulde!) en Christina:

wk boeken antoinette

wk boeken christina

Update 16:33 uur: Miranda heeft helemaal gelijk: ook al heb je niets met voetbal, juist door je liefde voor boeken kun je prachtige boekopstellingen maken! :-) Bedankt voor je mooie WK Boekopstelling.

wk boeken miranda

Update 17:14 uur: Nog twee enthousiaste Oranje- en/of boekenfans hebben gehoor gegeven aan mijn oproep. Johanna mixte een paar mooie kookboeken (inderdaad: we hakken ze in de pan!) en Anne ging voor dubbel oranje. Prachtig, dames! :-)

wk boeken mrs jo

wk boeken anne

Update 17:52 uur: Ook Kim heeft een boekopstelling gemaakt. Bedankt! :-)

wk boeken kim

Update 17:57 uur: Ennn… collega-boekenblogster Sandra heeft zich ook naar huis gehaast en een WK Boekenopstelling gemaakt, bedankt! :-) Leuk, met die hamster!

wk boeken sandra

Update zondag 6 juli 11:28 uur: WE ZIJN DOOR! Woensdag mogen we onszelf nogmaals bewijzen, yess! Gisteravond kreeg ik nog een paar mooie opstellingen binnen die ik jullie uiteraard niet wilde onthouden (ik was alleen te druk bezig met mijn hoofd vol schminken met vlaggen en kreten en Holland-snorren om mijn post eerder te kunnen bijwerken). Collega en blogster Minke is gek op John Irving en wist een mooie stapel te maken, inclusief accessoires. Ook Miriam verbond er een thema aan en koos voor een Italiaanse insteek. Suzanne had ook nog een mooie vlag gemaakt, vergezeld met een Hup Holland-Hamster. Dames, ik kan alleen maar zeggen: het heeft gewerkt!! :-)

wk boeken minke

wk boeken miriam

wk boeken suzanne

.

Advertenties

7 gedachten over “Boeknerds love Oranje!

  1. Jaaaaaaa geweldig toch?! Je zet ons hier goed mee op de kaart, ook booknerds genieten van het WK voetbal :-D

      1. Ik ben er schor van, arme buren, iets met nogal enthousiast zijn ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s