Boeken

Favo leesplekjes

Zoals jullie weten lees ik veel en vaak, getuige de vele recensies op mijn blog. Net als ieder ander heb ik mijn favoriete plekjes waar ik dit het liefst doe: op de bank, in mijn kantoor, de trein, en zelfs het werk: het is (bijna) overal goed vertoeven met een boek. Lees mee!

Binnenshuis lezen: 

Laat ik dicht bij huis beginnen. Als ik thuis lees, lees ik het liefst langonderuitgezakt of met mijn benen onder mijn lichaam opgekruld op de bank. Kussentjes in de rug, thee op armreikte-afstand, iets lekkers te snacken bij de hand en klaar is Tessa.

Kussentjes in de rug en lezen maar! :-)
Kussentjes in de rug en lezen maar! :-)

Daarnaast is mijn bed uiteraard een heerlijk, rustig, ontspannen plekje om me in een boek te verliezen. Helaas resulteert dit er nog steeds vaak in dat ik met boek op schoot in slaap sukkel. Oeps!

Ik val ontelbaar vaak in slaap met het boek nog in mijn handen en het lampje nog aan - arme vriendlief!
Ik val ontelbaar vaak in slaap met het boek nog in mijn handen en het lampje nog aan ..

Mijn laatste plek in huis is mijn kantoor. Hoewel ik deze plek vooral besteed aan bloggen, research doen en andere kantoordingen wil het ook weleens voorkomen dat ik hier aan het lezen sla. Nooit lang of intensief, maar toch: ik gebruik lezen in mijn ‘kantoor’ weleens schaamteloos als BOG – oftewel: Blog Ontwijkend Gedrag.

BOG-gen is (helaas) onderdeel van mijn werkritme
BOG-gen is (helaas) onderdeel van mijn werkritme

Buitenshuis lezen: 

Ook hierbij begin ik dicht bij huis. Technisch gezien hoort het wellicht bij mijn huis, maar hé; buiten is buiten, toch? Mijn favoriete buitenplekje om te lezen is absoluut, ontegenzeggelijk mijn balkon. Sterker nog: zonder boek zie je mij niet gauw op het balkon. Ik ben namelijk iemand die moeilijk, heel moeilijk, stil kan zitten. Ik MOET iets te doen hebben tijdens het zonnen, en boeken lezen is natuurlijk de perfecte afleider van het feit dat ik steeds roder wordt.

favo leesplek balkon
Zonder goed boek om me te vermaken krijg je mij het balkon niet op ;-)

Mijn werk is een heimelijk leesplekje. Ja, ik doe genoeg en ik moet ook genoeg doen, maar ik heb gelukkig een baan waarbij er niet constant, aan de lopende band, werk op mij te wachten ligt. Hierdoor kom ik vrij veel aan lezen toe. “Dat jij dat kunt! Lezen, weer even werken, en daarna je boek weer oppakken!” wordt er vaak verwonderd (of ronduit verbaasd) uitgeroepen. Sorry collega’s, ik ben nu eenmaal een multitasker.

favo leesplek werk
Een lekkere lunch, thee uit de automaat en leesvoer: ik kom mijn werkdag wel door!

Ik ben voor mijn leesclub, mijn shopverslaving en vriendinnenbezoekjes veel onderweg met de trein. Met een goed boek op zak deins ik niet terug voor een treinrit van 2,5 uur: kom maar op! Het lekkerst zit ik in de stiltecoupe. Dat is echt de uitvinding van de eeuw; ideaal voor de reizende boeknerd.

Met een snack en een boek kom ik urenlange treinreizen met gemak door. Heerlijk, die persoonlijke momentjes :-)
Met een snack en een boek kom ik urenlange treinreizen met gemak door. Heerlijk, die persoonlijke momentjes :-)

Enn… nu het mooier weer wordt (vandaag tegen de 30 graden aan, wauw!) zullen mijn boeken ook hun weg naar het strand vinden. Ik kan niet wachten!

Waar lezen jullie het liefst? 

Advertenties

12 gedachten over “Favo leesplekjes

 1. Mijn bed blijft het fijnste, zo lekker rustig en zonder afleiding. Soms kan ik ook uren lezen op ‘openbare’ plekken, zoals in een hoekje van een café (met geroezemoes op de achtergrond) of ’s zomers in een park. Love it!

  1. Oh wauw, lukt jou dat? Dat lijkt mij dus ook altijd heerlijk om te doen, maar ik kan me nooit écht goed afsluiten voor de ruis. In een park zou het nog wel goedkomen (of het strand) maar een café? Nee. Knap!

 2. Op de bank (lekker languit) en op mijn terras zijn mijn favoriete plekjes om te lezen. Maar af en toe zit ik ook weleens in mijn werkkamer, daar heb ik minder afleiding, bovendien voel ik me dan echt een professioneel blogger (want meestal lees ik daar recensie-exemplaren), haha.

  En met de krant zit ik meestal aan mijn eettafel, lekker kopje koffie of thee erbij. Genieten.

  Onderweg in de trein lees ik ook graag, maar ook als ik niet in de stiltecoupe zit kan ik me goed afsluiten voor geroezemoes enzo.

 3. Wat leuk om te lezen! Ik lees vooral in de hoek van onze zetel, met veel kussens en de beentjes omhoog. Of buiten op het terras. Ik ben wel een beetje jaloers dat jij op je werk kunt lezen haha, dat is bij ons nooit aan de orde, of het moest tijdens ons halfuurtje middagpauze zijn.

 4. Erg leuk artikel, Tessa. Op 1 van jouw foto’s zag ik Tilt van Michiel Stroink. Ik het dat boek net via de app Vakantiebieb op mijn telefoon gezet (voor de verloren uurtjes onderweg etc.). Benieuwd.

 5. Binnen: op de bank met een pot thee en een koffie verkeerd en een stapel Pally biscuitjes.
  Buiten: op mijn terras met een groot glas ijsthee en een koffie verkeerd en een stapel Pally biscuitjes.
  Buiten buiten: in het leescafe van mijn bibliotheek met een koffie verkeerd zonder een stapel Pally biscuitjes.
  Zie je het patroon, ik houd van Pally Biscuitjes :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s