Must reads

Must reads: juli

Elke maand ga ik bijhouden wat er op mijn verlanglijstje staat: mijn must reads. Omdat ik van lijstjes hou, omdat ik van afvinken hou, en gewoon, omdat ik wil delen wat mijn boeksmaak is en wat ik nog in mijn boekenkast wil hebben.

1: Cecilia Ahern – Zo word je verliefd: Uitgeverij Prometheus

Een nieuwe roman van Cecilia Ahern: ik kijk er nu al smachtend naar uit. In Zo word je verliefd worden de levens van Adam en Christine met elkaar verbonden als zij hem tegenhoudt een brug af te springen. Ze belooft hem tot zijn 35e verjaardag te vergezellen en hem weer verliefd te laten worden op zijn leven, te laten inzien dat het leven wel degelijk de moeite waard is. Hiervoor heeft ze twee weken de tijd. Zal het haar lukken hem tot inkeer te brengen?

zo word je verliefd

2: R.J. Palacio – Wonder: Uitgeverij Querido kinderboek

Ik lees over het algemeen weinig Young Adult, en al helemaal geen kinderboeken, maar voor dit boek maak ik graag een uitzondering. Die omslag: wauw! Bovendien: er wordt gezegd/geblogd dat dit boek ook voor volwassenen goed te lezen is. Het verhaal gaat over de misvormde Auggie Pullman. Hij heeft een afwijking aan zijn gezicht, waardoor andere kinderen bang voor hem zijn. Wanneer Auggie op 10-jairge leeftijd voor het eerst naar school gaat, wordt hij gepest. Er is maar één meisje die zich niet laat afschrikken door zijn ongewone uiterlijk.

wonder

3: Lisette Jonkman – Verslingerd: Uitgeverij Luitingh Sijthoff

Toen ik Glazuur las was ik meteen fan, en ook Verkikkerd ging erin als zoete koek. Verslingerd, de nieuwste roman van Lisette Jonkman, is een vervolg op Verkikkerd. Lucy is nog steeds samen met Kikker, maar hun relatie komt onder druk te staan als hij een duet moet opnemen met zangeres Laura. Daarnaast vergt Lucy’s beautyblog de nodige aandacht, kampt ze met een social media-verslaving en eist haar familie ook nog eens de nodige tijd van haar. Tijd om prioriteiten te stellen: wat is nu écht belangrijk in het leven?

verslingerd lisette jonkman

4: Fleur Brockhus & Karima O’Flynn – Juffrouw Holle: Uitgeverij The House of Books

“Een sprookje voor de moderne vrouw”, luidt het omslag. Juffrouw Holle gaat over de excentrieke juffrouw Holle, die op een afgelegen boerderij jonge, verloren dames de weg wijst in het leven via rust, reinheid en regelmaat. Dit is precies waar Olivia en Rikka behoefte aan hebben, al weten ze dat bij aankomst op de boerderij nog niet. Ik ben erg benieuwd hoe dit verhaal is uitgewerkt. Tot nu toe heb ik er enkel lovende woorden over gehoord, dus ik ben benieuwd!

juffrouw holle

5: Robin Sloan – Het geheim van Penumbra’s boekwinkel: Uitgeverij Lias

Wanneer Clay een baan aanneemt in de 24/7 geopende Penumbra’s boekwinkel, beseft hij dat dit geen doorsnee winkel is. Hij werkt ’s nachts, en er komt een vaste groep klanten die boeken van de bovenste verdieping lenen. Het zijn enorme, duistere boeken, die niet voor zijn ogen bestemd zijn. Dan komt hij geleidelijk een oeroud geheim over de beginselen van de boekdrukkunst op het spoor.. Een boek over een boekwinkel, een eeuwenoud geheim en de boekdrukkunst: hoe fijn wil je het hebben als boeknerd? Ik zie hier erg naar uit!

penumbra

6: Mo Hayder – Wolf: Uitgeverij Luiting Sijthoff

Mo Hayder is terug! Wolf is alweer het zevende deel in de Jack Cafferty-reeks. In Wolf schrijft ze over een moord op twee tieners, veertien jaar geleden. Deze twee verliefde tieners werden op medogenloze wijze vermoord in een verlaten bos. De dader bekende schuld en ging hiervoor de gevangenis in. De herinneringen aan deze moord spoken echter nog altijd door de hoofden van een gezin. In hun afgelegen huis op een heuvel keert de nachtmerrie weer terug. De boeken van Hayder zijn spannend, luguber en ontzettend onderhoudend. Ik kijk dus erg uit naar dit nieuwe boek!

wolf

7: Cristos Tsiolkas – Barracuda: Uitgeverij Ambo/ Anthos

Tsiolkas schreef eerder al het intelligent opgezette boek De klap, over de gevolgen die het geven van een klap aan je kind in een openbare omgeving kan hebben op je leven. Nu is hij terug met een nieuwe roman over de jonge Daniel, ook wel de Barracuda genaamd, die opgroeit in een arbeiderswijk van Melbourne maar ervan droomt Olympisch goud te behalen als zwemmer. Wanneer hij geselecteerd wordt voor een prestigieuze particuliere school, voelt hij zich hier niet thuis; het contrast met zijn klasgenoten is te groot. Wanneer Daniel alles verliest, leert hij wat het is om een goed mens te zijn, en wat ervoor nodig is om er een te worden.

barracuda

8: Tatiana de Rosnay – Overspel: Uitgeverij Ambo/ Anthos

De boeken van De Rosnay weten mij de ene keer enorm te raken, en de andere laten ze me koud. Haar naam was Sarah vond ik prachtig, Kwetsbaar niet zo. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar OverspelHélène is de ideale echtgenote, een perfecte vrouw. Toch gaat ze op een zomerse dag in op de avances van een vreemdeling. Haar minnaar krijgt echter een hartaanval en sterft in bed. Ze vlucht, maar bedenkt zich later dat haar handtas nog in het appartement staat. Hélène gaat tot het uiterste om de waarheid te verhullen, maar dan dient zich een vrouw aan die beweert alles te hebben gezien.. 

overspel

 

14 gedachten over “Must reads: juli

  1. Nou, die van de Boekenwinkel en Overspel staan al op mijn lijst maar ben ook zeker erg benieuwd naar de nieuwe van Hayder en Ahern… I need more time…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s