Boeken

Juni: een terugblik

Het zit erop. De Maand van het Spannende Boek is voorbij. Het was een dubbele maand voor mij. Ik was aan de ene kant heel enthousiast van start gegaan met mijn themamaand, maar aan de andere kant werd me alle wind uit de zeilen genomen.

Ik postte hierover al een kort berichtje. Omdat ik het hart niet op de tong heb -zeker niet op internet- ben ik hier inhoudelijk niet op ingegaan. Dit wil ik vandaag wel deels doen, omdat ik er gedurende de rest van dit jaar -misschien!- nog last van blijf houden. Een vriendin van mij en mijn vriend is tijdens de Pinksterdagen heel plotseling overleden. Dit was heftig, onbegrijpelijk en vooral ontzettend schokkend. Ik wil jullie allen bij deze nog bedanken voor de steun die ik heb gekregen na aanleiding van mijn blogpost eerder deze maand. Dat deed me erg goed. Bedankt!! :-)

Bedankt!!
Iedereen: bedankt!!

Ik heb de draad van het bloggen inmiddels weer opgepakt, zij het vooral met recensies. Ik krijg energie van het bloggen en met lezen kan ik me deels op andere dingen focussen, wat erg helpt weer in mijn ritme te komen. Dit betekende voor de maand juni dat ik minder artikelen heb gepubliceerd dan ik van plan was. Uiteenzettingen over thrillers lezen en vergelijkingen tussen Nederlandse en buitenlandse thrillers zijn er niet van gekomen. Ik heb me echt gericht op ‘snelle’ artikelen. Daar gaat voor de maand juli verandering in komen. Ik heb vooruit gewerkt, voldoende recensies klaargezet en ideeen voor nieuwe blogposts uitgewerkt.

Al met al was juni een heftige maand, maar ik heb -vooral de laatste week- toch nog veel boeken kunnen recenseren. Dat was bij voorbaat al de insteek, en ik ben blij dat ik dit toch heb kunnen doen. Later vandaag komt mijn laatste recensie van deze maand online, Incendio van Tess Gerritsen, het boekengeschenk van deze maand. Daarmee sluit ik deze thrillermaand definitief af.

Mijn vraag aan jullie is: Wat vonden jullie van mijn themamaand? Voor herhaling vatbaar (in een andere vorm?) of niet meer doen? Alle meningen zijn welkom!

Advertenties

19 gedachten over “Juni: een terugblik

 1. Gecondoleerd Tessa, wat afschuwelijk! Ik vind het heel moedig van je dat je even rust hebt genomen, afstand en daarna weer vol enthousiasme bent gaan bloggen, je mag trots zijn op jezelf!

  Jaaaa ik ben dol op thema maanden (duh!) en ondanks dat ik niet veel thrillers lees heb ik genoten van je boekrecensies (en mijn beste vriendin ook).

  1. Dank je, wat lief!

   Wat leuk om te horen dat jij en je beste vriendin hebben genoten van mijn recensies! Jij hebt natuurlijk ook een themamaand in augustus, dus ja: ik had je ook al als voorstander ingeschat ;-)

 2. Lieve Tessa, fijn dat je er weer rustig aan het bloggen bent. Leuk dat je deze maand zo wilde aankleden. Er komen vast nog genoeg maanden waarin jij je creativiteit kwijt kunt. Want wij hebben ook nog iets leuks op stapel toch? ;).

 3. Nogmaals Tess heftig als de realiteit van het leven ongenadig is, veel sterkte met het verlies. Ik vind dat je ondanks alles toch een aardige themamaand gemaakt hebt, compleet met afsluiting. Je deed het al eerder met de boekenweek en het blijkt dat je het kan en zo veel lezers/volgers weet je boeien.

  1. Dank je. Zowel voor je woorden en je compliment! De boekenweek-week (wat klinkt dat stom) was me al helemaal ontschoten, maar inderdaad: dat was ook een themaperiode. Ik ga ermee door, nogmaals dank :-)

 4. Ik had het nog niet meegekregen dus bij deze alsnog gecondoleerd met het verlies van jullie vriendin. Sterkte om met dit verlies om te gaan!
  Wat betreft je themamaand… ja, vooral mee doorgaan! Ik doe het zelf namelijk ook, had namelijk ter voorbereiding op onze vakantie een aantal blogs op vrijdag daarover dus ja, ik vind het zeker leuk om zoiets bij anderen te lezen!

 5. Tessa, wat een verdrietig nieuws. Ik vind het knap hoe je in deze moeilijke tijd je blog zo goed hebt kunnen verzorgen. Fijn dat het je afleiding en energie geeft. Nogmaals: gun jezelf genoeg rust, uiteraard hebben wij als bezoekers hier alle begrip voor.

  Zo’n themamaand is harstikke leuk trouwens (al ben ik niet zo van de thrillers, maar dat terzijde).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s