Boeken

Favo te ontdekken thrillerauteurs

Hoewel ik veel thrillers lees, en ik ook zeker mijn favorieten heb, zijn er nog voldoende thrillers te ontdekken. En dus ook vele thrillerauteurs die ik nog wil ontdekken.

Dit zijn auteurs van wie ik nog nooit iets heb gelezen, of auteurs van wie ik juist meer wil lezen. Schrijvers die ik wil ontdekken, en wil herontdekken dus. Dit betreft zowel Nederlandse als buitenlandse schrijvers.

Nederlandse schrijvers:

 • Marelle Boersma: Haar actueel getinte thrillers lijken me ontzettend heftig en boeiend.
 • Loes den Hollander: Van haar las ik in een ver, grijs verleden eens een boek. Aangezien er twee titels van haar op mijn e-reader staan, wordt het tijd haar te ‘herontdekken’.
 • Corine Hartman: Haar thrillers komen vaak voorbij op de Facebookpagina Thrillerlovers, en zowel de onderwerpen als de omslagen maken nieuwsgierig.
 • Michael Berg: Het boek Heller had ik bijna gekocht, maar ik heb ‘m toch in de winkel achtergelaten. Stom, want zijn stijl lijkt me wel erg literair.
 • Charles den Tex: Volgens velen DE Nederlandse thrillerschrijver, en ik heb nog niets van zijn werk gelezen. Schaam.. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.
 • Karin Hazendonk: Haar thriller Blun ziet er werkelijk schitterend uit, dus ik ben erg benieuwd of haar schrijfstijl dit ook is.
 • Maartje Fleur: Ik ben razend nieuwsgierig naar haar literaire thriller De au pair. Het verhaal en de omslag spreken me erg aan, en ik vermoedt dat Fleur een fijne schrijfstijl heeft.

not enough time read

Buitenlandse schrijvers:

 • David Baldicci: Hoewel dit een ontzettend bekende thrillerschrijver is, heb ik nog niets van zijn werk gelezen.
 • Sophie Hannah: Veel mensen zijn fan van haar thrillers, maar ik heb ooit slechts een halfslachtige poging gedaan Kleine meid te lezen. Die draad wil ik binnenkort weer oppakken.
 • Patricia Cornwell: Ook een thrillerschrijfster met allure en aanzien. Bij mijn eerdere blogpost over favoriete auteurs werd zij veel genoemd door anderen. Ik ben benieuwd!
 • Jeffrey Deaver: Van zijn werk heb ik nog niets gelezen, maar hij staat al tijden op mijn must read-lijst.
 • Karen Rose: Aangezien ik al twee titels van haar heb gelezen zou je je kunnen afvragen waarom ik haar op deze lijst zet. Welnu, Rose heeft een groot oeuvre en dat wil ik graag ontdekken. Vandaar :-)
 • Jilliane Hoffman: “Net zo verslavend als Karin Slaughter”, hmmm dat klinkt toch verleidelijk? Vooral haar nieuwste boek De snijkamer lijkt me gruwelijk goed.

Kennen jullie schrijvers van deze lijst? En welke schrijvers willen jullie graag (her)ontdekken? 

Advertenties

14 gedachten over “Favo te ontdekken thrillerauteurs

 1. Ik heb een heel deel boeken van Patricia Cornwell in huis. Lange tijd las ik het ene boek na het andere en toen viel het plots stil terwijl ik op een volgende boek moest wachten én het vervolgens vergat. Onlangs las ik één van haar recentere boeken én jammer genoeg viel dat nogal tegen. Andere thriller-auteurs die ik graag lees/las: Iris Johansen, Faye Kellerman, Cody McFadyen, Karin Slaughter, Jonathan Kellerman, de eerste boeken van Nicci French, PJ Tracy en JD Robb die ik vrij recent heb ontdekt.

   1. De Scarpetta-reeks kan je best in volgorde lezen. Als ik me niet vergis is ‘Fataal weekend’ het eerste boek uit deze serie.

 2. Veel van die Nederlandse schrijvers die je noemt ken ik niet. Alleen van Loes den Hollander heb ik wel eens geprobeerd iets te lezen, maar ben ik beide keren (in hetzelfde boek) gestopt omdat de schrijfstijl me niet zo aansprak.
  Sophie Hannah vind ik erg goed, heb van haar al veel gelezen (in het Engels). Alleen The Orphan Choir van haar vond ik niks.
  Zelf heb ik Stephen King weer herontdekt na het lezen van 11/22/63, heb dan ook direct zijn nieuwste boek, Mr. Mercedes, aangeschaft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s