Boeken

Top 5: favo thrillerauteurs

Ik lees -als ik er over nadenk- best wel veel thrillers. En ik heb daarbij mijn favorieten. Thrillerauteurs die blijven verbazen, vermaken en me op het puntje van mijn stoel houden. Wie dit zijn? Lees mee: 

1: Karin Slaughter

Ze is de koningin van de suspense, een van de bestverkopende thrillerauteurs en haar boekenreeksen spreken enorm tot de verbeelding. Karin Slaughter shockeert, houdt je in spanning en weet constant weer te verrassen met bizarre, heftige verhaallijnen en ijzingwekkend nauwkeurig beschreven crimescènes. Haar Atlanta en Grant County-reeksen met Sara Linton en Will Trent zijn enorm succesvol, en ook haar nieuwste boek, Veroordeeld, dat niets te maken heeft met Sara of Will, is nu al een bestseller.

favo karin slaughter

2: Mo Hayder

Haar eerste thriller die ik las was Tokyo. Brr, wat heb ik daar kippenvel bij gekweekt. Het was een even gruwelijk als intrigerend boek, met verschrikkelijke details over onmenselijkheden in China door de Japanners. Hierna begon ik ook haar andere boeken te lezen, waaronder de reeks over rechercheur Jack Caffery. Haar boeken, die zich kenmerken door de beschrijvingen van buitensporig veel geweld vind ik prachtig beschreven, vol spanning en gewoon retegoed. Dit jaar verschijnt Wolf, een nieuw deel in de Caffery-reeks. Ik zit er klaar voor!

favo mo hayder

3: Simone van der Vlugt

Nederlandse glorie komt in de vorm van Simone van der Vlugt. Als kinderboekenschrijfster was ze al een favoriet, en nu ze de sprong heeft gemaakt naar thrillerauteur lees ik net zo hard weer met haar mee. Een enkel boek daargelaten, weten haar thrillers me altijd te verrassen. Op klaarlichte dag bijvoorbeeld heeft me tot het eind in zijn greep gehouden en ik bleek er qua dadervoorspelling compleet naast te zitten. Van der Vlugt speelt veel in op hedendaagse vraagstukken uit de maatschappij en weet die feilloos te verwerken in haar boeken. En ik? Ik smul ervan.

favo simone vd vlugt

4: Harlan Coben

De prijs van schrijver van wie ik de meeste boeken in huis heb gaat naar… Harlan Coben. Ik heb zo’n beetje zijn gehele oeuvre in huis, en ze allen met huid en haar verslonden. Ook Coben is een thrillerschrijver met een reeks, namelijk die van Myron Bolitar. Deze reeks kenmerkt zich door spanning met humor af te wisselen, maar vergis je niet: de spanning in Cobens boeken voert altijd de boventoon. Hij schrijft raak, met verve en brengt bijna aan de lopende band boeken uit (sinds 1990 verschenen 25 boeken van zijn hand) met steeds weer een verrassend, vernieuwend en gruwelijk onderwerp.

favo harlan coben

5: Jo Nesbo

Hoewel ik niet helemaal chronologisch door zijn Harry Hole-boeken ben gegaan, was elk boek weer een feest om te lezen: goede plots, intrigerende personages en een hoofdpersoon waar je u tegen zegt. Deze Harry Hole is ontegenzeggelijk mijn favoriete thrillerpersonage. Hij is getroebleerd (en dan druk ik me nog zacht uit), ont-zet-tend koppig, slim, asociaal en volhardend. Elk Nesbo-boek barst van de verhaallijnen die pas op het eind samenkomen, een ingewikkeld moordonderzoek en vele aanvaringen tussen Hole en de rest van de wereld. Heerlijk leesvoer, elke keer weer.

favo jo nesbo

10 gedachten over “Top 5: favo thrillerauteurs

  1. Leuke foto’s bij deze blogpost! Ik ben zelf niet zo thrillerlezer, dan is het maar goed dat er een maand van spannende boeken is, lees je weer eens een andere genre…

    1. Oh Tess Gerritsen viel bij mij net buiten de top 5, en Patricia Cornwell is een schrijfster die ik nog wil ontdekken (ook daar komt een blogpost over: thrillerauteurs die ik graag wil ontdekken). Iris Johansen ken ik niet, interessant! :-)

  2. Mijn favoriete psychologische thrilller schrijver is met stip Sebastian Fitzek. Zijn nieuwste (nog recent) boek heeft de titel Afgesneden, dat is het enige boek van hem die ik nog niet heb gelezen. Staat al een tijdje op de reservering lijst bij de bieb maar de aanvraag is groot en terecht!

    Tess Gerritsen
    Sophie Hannah.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s