Must reads

Must reads: Juni

Elke maand ga ik bijhouden wat er op mijn verlanglijstje staat: mijn must reads. Omdat ik van lijstjes hou, omdat ik van afvinken hou, en gewoon, omdat ik wil delen wat mijn boeksmaak is en wat ik nog in mijn boekenkast wil hebben.

* Deze maand staat geheel en al in het teken van de Maand van het Spannende Boek, dus deze editie vind je enkel thrillers op mijn lijstje.*

1: Harlan Coben – Ik mis je: Uitgeverij Boekerij

Eindelijk: een nieuwe Harlan Coben! Ik heb zo’n beetje zijn gehele oeuvre in mijn boekenkast staan, en deze mag hier natuurlijk niet bij ontbreken. In deze nieuwe thriller krijgt NYPD-agente Kat Mahon via een datingsite opnieuw contact met haar jeugdliefde Jeff. Ze weet dat ze door haar toedoen uit elkaar zijn gegaan en is dan ook verrast door zijn positieve response. Maar dan valt het stil van zijn kant: wat is er aan de hand? Was dit wel echt Jeff, en waar is hij de afgelopen twintig jaar geweest?

harlan coben ik mis je

2: Karin Slaughter – Veroordeeld: Uitgeverij Cargo

Ook van mijn heldin Karin Slaughter is een nieuwe thriller verschenen. Veroordeeld is geen Grant County of Atlanta-reeks maar een geheel nieuwe, over onopgeloste politiemoorden in de jaren ’70 in Atlanta. De hoofdpersonen zijn twee vrouwen die het moeten zien te redden in het macho mannenkorps, met mannen die hen liever zien gaan dan komen. Kate, die haar eerste dag heeft, valt meteen met haar neus in de boter: er is zojuist een poltieman vermoord, de partner van Maggies broer Jimmy. Wie zit er achter de moorden? Kate en Maggie gaan zelf op onderzoek uit.

karin slaughter veroordeeld

3: Marion Pauw – Hemelen: Uitgeverij Anthos

Toen ik Marion Pauw in 2013 interviewde, vertelde ze al het een en ander over haar nieuwe boek. Ik ben dus ook erg benieuwd om te lezen hoe de verhaallijnen waar ze toen nog mee speelde, zijn uitgepakt. Het boek gaat over Ron Casper en zijn drie kinderen uit twee huwelijken. Zijn leven lang heeft hij een spoor van ongelukkige mensen achtergelaten en de drie kinderen kampen nog elke dag met hun traumatische jeugd. Wanneer Ron ook nog eens het familiekapitaal er doorheen begint te jagen zijn ze het er alledrie over eens: het is tijd dat papa gaat ‘hemelen’.

marion pauw hemelen

4: Stephen King – Mr. Mercedes: Uitgeverij Luitingh Sijthoff

Stephen King, de meester van de horror, de oudste rot in het vak, de King; hij is terug. Vorig jaar verscheen al de opvolger van De Shining, Dr. Sleep. Nu heeft hij een boek geschreven over een depressieve politieagent genaamd Bill Hodges die blijft worstelen met een onopgeloste misdaad waarbij een eenzame bestuurder in een Mercedes op een rij mensen inrijdt. Hierbij worden acht mensen gedood, en vijftien raken gewond. Dan ontvangt Bill een brief van iemand die zich ‘Mercedes Killer’ noemt en dreigt met nog een aanslag.

stephen kind mr mercedes

5: Marelle Boersma – Nobody: Uitgeverij De Crime Compagnie

Er zijn genoeg fijne Nederlandse thrillerschrijvers en -schrijfsters. Ik heb ze enkel nog niet allemaal ontdekt. Marelle Boersma is zo’n schrijfster. Nobody is haar nieuwste thriller en gaat over de zorgen van lerares Vivian om een van haar leerlingen. De 17-jarige Lynn is stil en afwezig tijdens de lessen en Vivian vermoedt dat het meisje  misbruikt wordt, maar Lynn laat niets los. Wanneer de waarheid dan toch boven tafel komt, is die vele malen gruwelijker dan Vivian ooit had kunnen voorstellen.

marelle boersma nobody

6: Tami Hoag – Het negende meisje: Uitgeverij The House of Books

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een thriller van Hoags hand heb gelezen, maar daar wil ik met Het negende meisje graag verandering in brengen. Het boek gaat over de vondst van een ongeïdentificeerd, onherkenbaar verminkt lichaam van een meisje. Het is het negende lichaam in een jaar tijd. Rechercheurs Sam Kovac en Nikki Liska verdiepen zich in de zaak en ontdekken een wereld van familieproblemen, pesterijen en een prille liefde.

tami hoag het negende meisje

7: Simone van der Vlugt – Vraag niet waarom: Uitgeverij Anthos

Ook Simone van der Vlugt heeft een reeks geschreven, namelijk over rechercheur Lois, uit Alkmaar. In de reeks verschenen al eerder Aan niemand vertellen en Morgen ben ik weer thuis. In dit derde deel moeten Lois en haar vaste partner Fred een drietal steekpartijen oplossen. Maar er zijn weinig aanwijzingen en de steekpartijen lijken los van elkaar te staan. Prive kampt Lois met haar zus Tessa, die een moeilijke tijd doormaakt en ook nog eens een gluurder heeft. Het verleden van de zussen dreigt hen nu echt in te halen.

simone vd vlugt vraag niet waarom

6 gedachten over “Must reads: Juni

  1. Hé, ik mis Ripper van Allende ;-) (just kidding). Mooie lijst Tessa, er staan een paar mooie boeken op. Harlan Coben vind ik ook erg goed, jammer da we zijn vaste personages (ze zijn hilarisch) moeten missen in zijn nieuwste boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s