Boeken

Libris voor La Superba

Ilja Leonard Pfeijffer heeft gisteravond de Libris Literatuurprijs 2014 gewonnen met zijn boek La Superba

Dit zei de jury over het boek:

‘La Superba is een belangrijke roman met universele zeggingskracht, die de komende jaren vele nieuwe lezers verdient, ook buiten ons eigen taalgebied.’

Ook roemde de jury La Superba door het ‘een ode aan de verbeelding’ te noemen. Pfeijffer versloeg Tom Lanoye met Gelukkige slaven, Stefan Hertmans met Oorlog en terpentijn, Het verdwijnen van Robbert van Robbert Welagen, De omwegen van Jeroen Theunissen en de enige vrouwelijke genomineerde, Marente de Moor met Roundhay, tuinscene.

la superba

La Superba is een roman over de stad Genua, oftewel De Hoogmoedige, door de ogen gezien van een bohemien kunstenaar die er een geheel eigen levensstijl op nahoudt. Pfeijffer zei in zijn dankwoord:

“Ik ben ontroerd en dankbaar voor deze prijs. Ik beschouw het als een hommage aan de stad Genua. Er zijn veel mensen die ik wil bedanken, te veel. Juist op deze dag, de dag dat het nieuws bekend werd dat mijn uitgeverij met drie andere uitgeverijen een mooie toekomst tegemoet gaat, ben ik er trots op dat ik door De Arbeiderspers word uitgegeven. En juist op deze dag is het belangrijk om die uitgever en redacteur Peter Nijssen te bedanken voor alle steun.”

Zelf heb ik La Superba nog niet gelezen, maar hij staat al lange tijd op mijn e-reader klaar om gelezen te worden. Tijd om het boek er eens bij te pakken.

Hebben jullie La Superba -of een van de andere genomineerden- al gelezen? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s