Boeken

(Brain)stormen en boekshoppen

Het regende, het waaide, het was guur en het was koud maar het was vooral ontzettend leuk. Gisteren ging ik op pad naar Utrecht om Judith en Jenny te ontmoeten voor een bloggersmeeting en we hebben flink koppen met spijkers kunnen slaan. 

We hebben een prachtig idee voor ogen, en daar werd via Twitter en daarna ook via de mail al uitvoerig over gesproken. Maar een plan komt natuurlijk pas echt van de grond als je er persoonlijk met elkaar over brainstormt. Dat is dus precies wat we deden. In Zeyn hebben we heel goed nagedacht en plannen gesmeed. Het enige wat ik voor nu over kan vertellen is dat het uniek en erg positief gaat worden. De meeting zelf was erg leuk; het is altijd fijn om goede gesprekken te kunnen voeren met mensen die dezelfde interesses delen.

Vergaderen met krachtvoer :-)
Vergaderen met krachtvoer :-)

Aangezien we in Utrecht waren en daar -quelle surprise- ook het Boekenfestijn werd gehouden, was de keuze niet moeilijk: maar natuurlijk gingen we daar even langs! En met even bedoel ik toch al gauw een uur. Het voornemen ‘Ik ga niet zoveel kopen hoor, hou me tegen!’ werd in eerste instantie gehandhaafd, maar bleek bij het aanzicht van al die stapels boektitels die voor een zacht prijsje voor het grijpen lagen toch wel erg lastig vol te houden. Op een bepaald moment had ik bijvoorbeeld zes of zeven titels in mijn mandje liggen -we namen bij voorbaat al een mandje mee in plaats van een trolley want: betere zelfbeheersing, ahum!

Maar… Ik moet zeggen: ik ben er trots op dat ik meerdere titels heb teruggelegd. Onder andere een Verdronken hart van Lisa Unger  -want: toch 12 euro en us bin zuunig– en een boek van David Sedaris -want: Leeuwarden heeft ook bijna haar eigen Boekenfestijn en er moet wel iets te shoppen overblijven, toch? Ik heb uiteindelijk drie boeken gekocht. Een nieuw boek van Niccolo Ammaniti, waar ik ont-zet-tend blij mee bent want ik ben gek op Ammaniti. Ik heb Kieuwen toe kunnen voegen aan mijn collectie, yess!

Drie nieuwe boeken: mijn bescheiden opbrengst van het Boekenfestijn.
Drie nieuwe boeken: mijn bescheiden opbrengst van het Boekenfestijn.

Ook heb ik het boek De grens van Riikka Pulkkinen en Tilt van Michiel Stroink gekocht. Over De grens had ik al veel mooie dingen gehoord, en het boek had nu een onweerstaandbaar goede prijs. “Add to shoppingbag” dus. En Michiel Stroink ontmoeten we natuurlijk 14 juni bij het Bloggersevent en het boek had ik al op mijn must reads staan, dus twee meer dan geldige redenen om Tilt mee naar huis te nemen.

Het was in meerdere opzichten een geslaagde dag: We hebben goed gebrainstormd, leuke gesprekken gevoerd, afspraken gemaakt en bovendien geshopt bij het Boekenfestijn. Op naar de volgende keer :-)

Advertenties

17 gedachten over “(Brain)stormen en boekshoppen

  1. Mooie aanwinsten Tessa, ik hoop nog voor de bevalling het Boekenfestijn in Apeldoorn of Leeuwarden te mogen bezoeken. Of misschien dat Bredevoort mij toch die laatste rib uit het lijf gaat kosten… ;-)

  2. Wat leuk! Ik ben benieuwd naar wat je van het boek van Ammaniti vindt. Het is één van mijn favoriete schrijvers, maar dit boek heb ik nog nooit gelezen ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s