Boeken

Koningsdag, shopdag

Ik zal het maar meteen bekennen: Ik heb een haat-liefdeverhouding met Koning(inne)sdag. Liefde vanwege de fijne aankoopjes en leuke sfeer, haat vanwege de immense drukte, waar ik in mijn kern toch niet echt tegen kan.

Dit jaar heb ik er serieus over gedacht om zelf op een kleedje wat spul te verkopen. Ik zou dat dan samen met vriendlief en zijn zusje doen, en we zouden elk thuis op zoek naar oud spul om weg te doen: pannen, bekers, films, boeken, vaasjes, knuffels, kleding, sieraden, noem het maar op. Toen strooide de operatie van vriendlief echter roet in het eten. Hij heeft vorige week donderdag een nieuwe kruisband op zijn knie gekregen en loopt nog behoorlijk mank.

Het werd dus een voorzichtig rondje door de stad struinen. We hebben het heel rustig aan gedaan, en gelukkig zagen de mensen zijn krukken goed genoeg om hem te kunnen ontwijken. Ik ben uiteraard op de sneup gegaan naar leuke, voordelige boeken, maar het aanbod was niet echt denderend. Hierdoor ben ik helaas met lege handen weer naar huis gekeerd.

saboteur dorvloer confetti

Maar niet getreurd: Ik heb altijd een verse, fijne leesstapel klaar liggen als ik thuis kom. Deze week heb ik natuurlijk een paar mooie titels gekregen, en ik was zo dwaas om ondanks deze nieuwe titels toch zelf een boek te kopen: Dorsvloer vol confetti van Franca Treur. Daar heb ik inmiddels een mooi begin in gemaakt. Daarnaast ben ik ook bezig in Saboteur van Marthe Kaan. Deze bundel met een aantal korte verhalen (dus makkelijk erbij te pakken) lees ik voor Een perfecte dag voor literatuur.

Bovendien heb ik heerlijk eten gescoord op de vrijmarkt: bara met kip, een broodje kipkerrie en een heerlijk ijsje met citroensmaak. Wel lege handen dus, maar zeker geen lege maag!

Hoe was jullie eerste Koningsdag? Nog leuke aankoopjes gedaan?

Advertenties

6 gedachten over “Koningsdag, shopdag

 1. Ik heb ook een haat liefde verhouding met Koninginnedag. De nieuwe Koningsdag heb ik nog niet meegemaakt want ik ben op vakantie in Spanje. Behalve de oranje tompouces mis ik eigenlijk niets…. ik hoop dat je vriend snel weer krukloos en pijnloos door het leven gaat!

  1. Oh heerlijk, dat is nog eens fijn er tussenuit zijn! Kan me voorstellen dat je niets mist :-)
   Ik hoop ook dat hij snel herstelt, zo vervelend dit. Hij is al heel fanatiek aan het trainen met zijn nieuwe kruisband, dus ik heb goede hoop!

 2. Ik heb ook niet echt iets gekocht gisteren, alleen een kookboek :D Maar nou moet ik eerlijk zeggen dat ik ook niet heel veel rommelmarkt bewandeld heb. Gelukkig idd altijd genoeg to read liggen ;-)

 3. Ik heb in de ochtend voor de buis gehangen met een aantal vriendinnen en in de middag hebben we gewandeld, ijsjes gegeten en in mijn tuin gehangen, geen vrijmarkt gezien dus maar als ik naar de vrijmarkt was gegaan dan was ik vast met een leuk boek thuis gekomen :)
  Ik vond De Woongroep erg mooi van Franca Treur dus ben zeer benieuwd naar haar eerste boek, ik kijk uit naar je recensie!

  Oh en beterschap voor je vriend!

 4. Veel beterschap voor je vriendlief! Ik heb gisteren nog een tweede ronde gemaakt over de markt hier om de hoek. Nog twee boeken gevonden, glazen, kleine letterbak en twee oude kruiken van een ambachtelijke slijterij om de hoek gekocht (voor als vaasjes). Maar als er iets anders was om te doen, zou ik het ook niet missen. Zo heel af en toe een markt of kringloop is heerlijk :)

 5. Wij waren op Terschelling en daar liepen we de braderieën mis. Maar ach, ik heb er ook niet zoveel mee, dus wel prima ook. Mooi dat je zo’n stapel boeken hebt nog. Tof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s