Boeken

Happy Wereld Boeken Dag

Vandaag is Wereld Boeken Dag. Een betere dag kun je je als volleerd en fulltime boeknerd toch niet wensen? Tijd om stil te staan bij Het Boek. 

“Wij moeten er voor zorgen dat boeken overal en voor iedereen beschikbaar zijn”, aldus Unesco, de organisatie die Wereld Boeken Dag in het leven heeft geroepen. Het wordt sinds 1995 in meer dan 100 landen gevierd en in Nederland sinds 2002. 23 april is als symbolische datum gekozen omdat het in 1616 de sterfdag was van zowel Cervantes, William Shakespeare en Inca Garcilaso De La Vega. Daarnaast is 23 april ook de geboorte- of overlijdensdatum van andere schrijvers.

love books

Maar voor mij is Wereld Boeken Dag een feestdag. Een dag om tijdens het lezen extra stil te staan bij het plezier wat boeken mij geven. Om stil te staan bij de kunst van het schrijven, de ontdekking van de boekdrukkunst waardoor wij nu allen wereldwijd tegelijk hetzelfde boek kunnen lezen en vooral om stil te staan bij mijn liefde voor Het Boek. Zoals jullie allemaal weten geniet ik enorm van lezen, en dat ga ik vandaag dan ook uitgebreid doen (er is gelukkig voetbal op vanavond dus dat zit wel goed).

Bij deze: Iedereen een fijne Wereld Boeken Dag! Wat lezen jullie vandaag?

Advertenties

19 gedachten over “Happy Wereld Boeken Dag

  1. Geloof dat deze dag nog wel wat promotie nodig heeft, want ik wist als ware boekennerd van niets ;-) en in de UK vierde ze geloof begin maart al World Book Day. Maar goed, alles ter promotie van boeken en lezen dat kan op mijn steun rekenen.
    Ik ben nu bezig in The Luminaires, een heerlijke dikke pil om echt in weg te duiken. Jij ook fijne World Book Day.

    1. Haha blijkbaar wel ja. Ik had inderdaad al veel info over World Book Day langs zien komen. Jammer dat het wereldwijd niet één en dezelfde dag is. Kerst vier je toch ook niet een maand later?
      Heerlijk dat je in een dikke pil bezig bent, zo fijn om jezelf langere tijd in een verhaal te kunnen verliezen :-) veel leesplezier!

  2. Oh, gelukkig ben ik niet de enige die dit niet wist! Jammer dat er niet wat meer ruchtbaarheid aan wordt gegeven want lezen zou voor iedereen toch een hele fijne vorm van ontspanning moeten zijn! Op dit moment lees ik de nieuwste thriller van Nele Neuhaus, Wie wind zaait, en ja, weer ouderwets goed opgebouwd en spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s