Boeken

Jarige boeknerd

Het is vandaag niet alleen 2e Paasdag maar bovenal mijn verjaardag. Jaja, ik ben vandaag weer een jaartje ouder geworden, hiep hiep HOERA! :-)

Vroeger -toen ik nog een kleine dreumes was- hadden we thuis een heus verjaardagsritueel: de jarige werd van bed gehaald, naar beneden geleid en in de woonkamer opgewacht door het hele gezin. Staand in een rondje werd vervolgens een verjaardagsliedje gezongen, met de jarige ongemakkelijk de slaap uit de ooghoekend wrijvend in het midden. Daarna werden de kadootjes uitgepakt en begon de rest van de dag. Een goed begin was bij ons altijd het halve werk.

Tegenwoordig zijn er geen rituelen meer die uitgevoerd worden, maar de traditie was er wel ingeslopen dat ik altijd om geld vraag. “Dan koop ik er zelf wel iets leuks voor”, was altijd mijn credo. En dat beviel prima, maar ik wilde wel weer eens een verjaardag met kadootjes, in plaats van dat ik met het vergaarde geld zelf op pad ga. Vandaar dat zowel mijn vader als mijn moeder een ‘verlanglijstje’ van me kregen. En je raadt het al: daar stonden vooral boeken op.

Mijn fantastisch leuke kadootjes :-)
Mijn fantastisch leuke kadootjes :-)

Ik ben vandaag behoorlijk verwend. Ik kreeg maar liefst drie boeken: Het land van Aukelien Weverling, Als de hond het spoort kruist van Bill Cheng en Ripper van Isabel Allende. Daarnaast vertelde mijn moeder dat er nog twee boeken zijn besteld! Wauw, echt te gek. Een boeknerd-waardige verjaardag. Daarnaast kreeg ik ook de fashionable tas met de tekst ‘I got 99 problems but the book ain’t one‘ (mijn levensmotto) en een prachtige, geweldige, nu al favoriete theemok van Blond. Wat een fijne verjaardag.

Vanavond geniet ik nog even verder door met mijn schoonzusje en vriendlief, en mijn zelfgemaakte mon chou-taart. Fijne avond iedereen! :-) 

23 gedachten over “Jarige boeknerd

  1. Leuk dat je toch nog eens voor de cadeautjes koos, want uiteindelijk zijn die toch heel wat leuker om te krijgen! En zie eens hoe je wordt verwend op je verjaardag! :-D Gefeliciteerd en nog een fijne dag verder!

  2. Veel te laat om je proficiat te wensen, maar ik hoop dat je een heerlijke verjaardag hebt gehad. De ‘I got 99 problems’-tas heb ik zelf ook, die gebruik ik zo vaak mogelijk en sowieso wanneer ik naar de bibliotheek ga.

  3. Superleuk dat je cadeautjes kreeg, goed idee! Ik krijg van m’n lief wel altijd iets tastbaars, maar van de rest bonnen en geld. Maar zo’n echt cadeau is natuurlijk meer bijzonder. Die tas is tof, goeie quote! Klinkt als een top verjaardag!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s