Boeken

Must see boeken

Ik blogde laatst al over boekverfilmingen die in mijn ogen erg goed zijn gelukt. Ik beloofde toen dat ik ook een blogpost zou maken over slechte boekverfilmingen, maar het wordt maar geen druilerig weer. Vandaar deze blogpost.

Er zijn/ verschijnen namelijk op korte termijn boekverfilmingen waar ik erg naar uitzie. Hoe heeft de producer de intenties van de schrijver op beeld overgebracht? Sluit de keuze voor de hoofdpersonen aan bij het beeld wat ik van ze in mijn hoofd had gecreëerd en vooral: is het een goede verfilming geworden? Vragen die ik mezelf stel bij de volgende boekverfilmingen waar ik erg nieuwsgierig naar ben:

  • The Keeper of Lost Causes – Naar het boek De vrouw in de kooi van Jussi Adler-Olsen: De film is op 10 april in Nederland in de bioscopen verschenen, en hier wil ik echt heel graag naartoe. Ik ben gek op de boeken van Adler-Olsen, en dit boek beviel heel goed. Ik ben dan ook benieuwd hoe de spanning die in het boek zo duidelijk merkbaar was, in de film is verwerkt. De trailer ziet er in ieder geval goed uit.
  • Dorsvloer vol confetti – Naar het gelijknamige boek van Franca Treur: Ik moet meteen eerlijk bekennen; het boek Dorsvloer vol confetti staat nog op mijn NTL-lijst. Gelukkig heb ik nog even de tijd, want de film gaat pas in september in premiere bij Film by the Sea.
  • The fault in our stars – Naar het boek Een weeffout in onze sterren van John Green: In december heb ik dit boek gelezen en ik was er helaas niet zo van onder de indruk als anderen. Ja, het is een goed verhaal maar het wist me niet echt te raken. Ik kijk dan ook uit naar de verfilming. Misschien dat ik door de visuele toevoegingen alsnog gegrepen wordt door het verhaal. De film draait vanaf 10 juli in de bioscopen.

the fault in our stars

  • The Book Thief – Naar het boek De boekendief van Markus Zusak: Dit was een van de fijnste boeken die ik in 2013 las. En toch ben ik nog niet naar de verfilming geweest (ja hij draait al). Shame on me, maar hij draait nog steeds dus ik ben nog niet hopeloos verloren. Ik ben erg benieuwd wat de producers gedaan hebben met de vertellingen van de Dood.
  • De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween – Naar het gelijknamige boek van Jonas Jonasson: Vanaf volgende maand (1 mei om precies te zijn) kan heel Nederland genieten van de verfilming van het eerste boek van Jonas Jonasson. Zelf ben ik in verkeerde volgorde in zijn boeken begonnen, waardoor De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje het eerste boek was dat ik van hem las. Ik ben echter bezig met een inhaalslag. En net op tijd, want ik wil in mei wel naar de film kunnen! :-)

Naar welke films kijken jullie uit? 

Advertenties

11 gedachten over “Must see boeken

  1. Ik ben vooral erg benieuwd naar The Book Thief, vooral omdat ik het boek zo uitzonderlijk goed vond. Ik zag toevallig dat ie de 28e draait in het filmhuis bij de bieb, dus misschien dat ik daar wel naar toe ga…

  2. Ja, ik kijk ook uit naar de verfilming van ‘Dorsvloer vol confetti’! En Paul Verhoeven zou ‘De stille kracht’ van Couperus gaan regisseren, maar rondom dat project blijft het helaas stil…

  3. Ik vind het echt heel leuk dat ‘Dorsvloer vol confetti’ bij Fbts in première gaat, aangezien ik daar vorig jaar in de jongerenjury heb gezeten. Als een echte Zeeuwse moet ik dus snel maar eens het boek gaan lezen. Verder ben ik ook echt heel erg benieuwd naar ‘The Fault in our Stars’. De trailer heb ik al ontelbare keren gezien. En mijn vrienden zijn erg enthousiast over ‘The Maze Runner’, die komt in de herfst in de bioscopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s