Boeken

How Tessa got her groove back

Het is inmiddels een hele werkweek geleden sinds ik mijn post ‘Op‘ plaatste. Ik wil iedereen bij deze bedanken voor de lieve reacties, die hebben me echt goed gedaan. Ik ben niet iemand die elke week een weekoverzicht op haar blog plaatst, maar ik doe het bij wijze van uitzondering nu toch: een update.

Sinds zondag heb ik in elk geval weer gelezen. Echt gelezen. Me ondergedompelt in een verhaal-gelezen. Het begon met De boekwinkel van Deborah Meyler. Die had ik al liggen maar ik kon de smaak ervan maar niet te pakken krijgen. Nadat ik mijn frustraties van me af had geschreven en rustig opgestart was met mijn dag heb ik het toch nog eens geprobeerd. En wat bleek: ik wist nu wat ik aan stijl en verhaal kon verwachten dus het ging zowaar een stuk gemakkelijker. Wat voelde dat fijn zeg!

Na De boekwinkel volgde Het liefdeslied van Jonny Valentine van Teddy Waynes, een boek dat ik al enige tijd geleden voor recensie had aangevraagd bij Uitgeverij Link. Ik werd al helemaal vrolijk door de cover, en was blij verrast met het verhaal zelf. Maar het boek waar ik het meest naar uitkeek was natuurlijk Het leek stiller dan het was van Eva Kelder. Ik heb ‘m nét uitgelezen, en kan niet bozer zijn. Wat baal ik ervan zeg, dat ik het verhaal uitgelezen heb. Ik wil nog een keer, vers opnieuw, blanco herstarten. Mijn recensie verschijnt volgende week, maar ik kan vast verklappen: Mijn leeskater is zelden zo heftig geweest.

Het was deze week heerlijk genieten met Het leek stiller dan het was!
Het was deze week heerlijk genieten met Het leek stiller dan het was!

Gelukkig kan ik morgen in Amsterdam napraten over het boek met Eva Kelder zelf. Via de leesclub Een perfecte dag voor literatuur heb ik de mogelijkheid gekregen met haar in gesprek te gaan, samen met nog een aantal bloggers. Ik heb daar ontzettend veel zin in, en heb mijn vragen en gedachtes zelfs al op papier gezet. Het is een redelijke lijst met vragen maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er nog meer bijkomt tussen nu en morgenmiddag.

Daarnaast ontving ik deze week een paar leuke mails die mijn energielevel weer opkrikten. Voor Meulenhoff Boekerij mag ik Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy lezen. Deze roman stond al op mijn must reads-lijst, dus hier ben ik erg blij mee. Het lijkt me het perfecte after Het leek stiller dan het was-boek. Daarnaast kreeg ik leuke mail van Uitgeverij Fontein. De debuutthriller van David Mark, De mazen van het net, kon ik ter recensie te lezen krijgen en van Xander Uitgeverij ten slotte kreeg ik ook mail: of ik interesse heb voor een recensie-exemplaar van het boek Het verlangen naar Mill River van Darcy Chan. Ja, dus! Ik heb er dus in 1 klap drie uiteenlopende, interessante boeken bij te lezen. Ik ben benieuwd!

Zoals jullie merken raak ik erg enthousiast van kansen als deze, en mijn energielevel is dan ook flink omhoog geschoten deze week. Het hielp ook erg dat ik deze week een vrije dag én vrije middag had. Ik heb heerlijk kunnen uitslapen, rustig kunnen ontbijten en echt even wat tijd voor mezelf kunnen nemen. Natuurlijk ben ik er nog niet helemaal -dat zou wel heel snel zijn- maar het begin is er. Ik ben weer wat opgeladen.

Ik ga vol hernieuwde energie het weekend in. Samen met andere bloggers in gesprek met Eva Kelder, lezen en vooral lekker uitrusten. Ik ga er in ieder geval iets moois van maken, jullie ook? Fijn weekend iedereen! :-)

Advertenties

11 gedachten over “How Tessa got her groove back

  1. Fijn dat je nu al uit je leesdip bent! Meestal is het vaak een kwestie van allerlei factoren samen maar even wat rustmomenten bewust inplannen, wil vaak wel helpen!
    Leuk dat je allerlei recensieboeken hebt ontvangen, ben benieuwd!

  2. Fijn dat het beter met je gaat, goed om te lezen! En tof dat je alweer een aantal boeken hebt gelezen én er nog wat aan komen voor een recensie. Goed bezig! Veel plezier in Amsterdam en geniet volop van je weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s