Uncategorized

Happiness in een notendop

Ah, een dagje vrij. Even lekker niks. Gewoon lekker uitslapen, uitgebreid ontbijten, mijn nagels en wenkbrauwen bijwerken, lezen, studeren en vooral het lekker rustig aan doen. Deze dag vrij is precies wat ik nodig had, en ik voel mezelf opknappen. 

Zoals ik al eerder schreef zit ik momenteel in een leesdipje. Ik heb hele lieve reacties ontvangen, en wat veel terugkwam was de geruststelling dat deze fase overgaat. Pfiew! Om mezelf op te peppen wil ik -heel kort- stilstaan bij dingen die mij blij maken. Gelukkig is dat een hele lijst. Ik zal hierbij een korte selectie met jullie delen:

 • Mijn blog: Ik haal veel energie uit mijn blog, het schrijven van blogposts, het ontvangen van leuke en lieve reacties en de waardering die ik ontvang van zowel lezers als uitgeverijen. Dank hiervoor! :-)
 • Mijn vriend: In tijden van nood, in tijden van verdriet maar ook in tijden van plezier en ontspanning is hij er voor mij. Ik ben ontzettend blij wanneer hij voor me kookt, me aan het lachen maakt, me knuffelt en me steunt bij moeilijke beslissingen. Achter elke man staat een sterke vrouw? Bij ons is het: Achter deze vrouw staat een sterke man :-)
 • Sushi: Ik ben 100% verslaafd aan sushi. Minstens 1 -vaak 2- keer per maand ga ik met vriendinnen naar het all you can eat-sushirestaurant in de stad om me tonnetjerond te eten aan zalmsushi, tonijnsushi, groentesushi, sushirolletjes en andere lekkernijen. Mij kun je ’s nachts wakker maken voor sushi. Ik kan echt niet zonder. Nooit.
 • Lezen: Me verliezen in een fantastisch opgezet verhaal is een heerlijk gevoel. Me afsluiten voor de problemen om me heen, me verrijken met kennis, inzichten en verhalen is geweldig. Ik probeer zoveel mogelijk leestijd voor mezelf in te plannen en ben er trots op dat ik een boekennerd in hart en nieren ben.
 • Bloemen: Sinds ik terug ben van mijn vakantie in Vietnam heb ik elke week een bosje bloemen gehaald. Het vrolijkt me op en het staat ook nog eens prachtig op tafel. Mijn favoriete bloemen zijn tulpen, momenteel staan er geel met rood-oranje gestreepte tulpen in huis, maar ik heb deze week ook een glazen pot met gele narcissen gehaald. Lekker Pasig.
 • Shoppen: Jaja, ook ik ben toch stiekem een beetje material girl. Ik ben altijd in voor uitgebreide shopsessies. In ‘verre’ steden als Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Groningen is het het prettigst winkelen, al wijk ik graag uit naar Almere of Zaandam voor de Primark. Al die koopjes, al die leuke rokjes, jurkjes, vestjes, shirts (ik heb onlangs nog een prachtig Harry Potter-tshirt op de kop getikt) en zelfs sokken: ik word er hebberig en nietsontziend van. Na een dag shoppen ben ik helemaal kapot maar wel heel, heel voldaan. Ga ik met vriendlief shoppen in Amsterdam, dan gaan we ook standaard naar Oriental City, een uitstekend Chinees dim sum-restaurant.
Zeg nou zelf, is dit niet een fantastisch t-shirt?
Zeg nou zelf, is dit niet een fantastisch t-shirt?
 • Herinneringen maken: Ik geef de laatste tijd minder graag een fysiek cadeau maar ga liever voor het creëren van nieuwe herinneringen. Hoe? Door een weekendje weg te plannen, uit eten te gaan of een mini-vakantie boeken. Daar heb je tenminste iets aan, voor in de toekomst. Bovendien word ik daar zelf ook niet bepaald slechter van!
 • Aardbeienseizoen: Ik word ontzettend blij als de aardbei weer in het seizoen is. Het is mijn lievelingsfruit, en ik krijg het vaak van mijn schoonmoeder kado, lief! Ze kent me te goed. Ik eet ze het liefst met een flinke laag suiker erover heen.
 • Series volgen: Ik hou van tv-series. Mijn vriend en ik volgen dan ook veel series, heel veel series. Een greep uit het assortiment: Game of Thrones, The Walking Dead, The Big Bang Theory, Two and a Half Men (ja nog steeds), The Following en een nieuwe favoriet die ik deze week heb ontdekt: Suits. Heerlijk, zulke fijne guilty pleasures.

Dat zijn een paar van mijn happiness-momenten. Alleen al het opschrijven bezorgde me een blij gevoel. Missie geslaagd! :-)

Waar worden jullie blij van? 

Advertenties

11 gedachten over “Happiness in een notendop

 1. Onze lijstjes zouden grotendeels overlappen. Op het shopgedeelte na, want daar ben ik niet gek van. Daarentegen ben ik wel helemaal gek van je leuke Harry Potter T-shirt. Het is volgens mij makkelijker om gelukkig te zijn wanneer je tijd hebt om de kleinere dingen te appreciëren.

 2. Wat een heerlijk lijstje, ik word er blij van! Ik ben ook gek op winkelen, aardbeien en lekker lezen. En je hebt gelijk dat het fijn is om mooie herinneringen te maken. Ik kan daar ook zo van genieten! We moeten maar weer es gezellig afspreken, leuk!

 3. Goed om te lezen dat het beter met je gaat!!

  Waar word ik op dit moment blij van:
  mijn 10 daagse lees challenge die zondag start, een uitgever die mij een boek stuurt voor een recensie (*jumps up and down*), het 25 jarig jubileum van mijn BFF en mijzelf :) , een goede haar dag en de serie 1418 (morgen weer op tv). (familie, vrienden klinkt zo afgezaagd :P ).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s