Boeken

Op

Lieve volgers, er moet me iets van het hart. Ik zit namelijk in een dip. Een ontzettend vervelende, nare, leesdip. Ik kan me namelijk niet meer goed concentreren op lezen en ben mijn snelheid met lezen verloren.

Hoe dat komt? Persoonlijke dingen die spelen in mijn leven. Niet bij mezelf, maar ik trek me de dingen die bij anderen in mijn nabije omgeving afspelen heel direct aan en kan moeilijk loslaten. Daardoor lukt het me de laatste dagen niet om de rust te vinden om lekker te kunnen lezen en er daarna enthousiast over te bloggen. Ik ben gewoon een beetje op.

En dat terwijl ik zoveel leuks te lezen heb liggen. Momenteel doe ik verwoede pogingen om De boekwinkel van Deborah Meyler door te komen. Hoe leuk en interessant dit boek ook is, het wil gewoon even niet. Maar ik blijf mijn best doen. Deze week won ik het boek 12 Years a Slave van Solomon Northup bij Bol.com. Ik heb de film gezien en die was behoorlijk indrukwekkend. Ik hoop dan ook dat het boek me net zo weet mee te slepen. Dan is er ook het boek Het leek stiller dan het was van Eva Kelder.

Stuk voor stuk prachtige boeken, maar ik ben 'op'..
Stuk voor stuk prachtige boeken, maar ik ben ‘op’..

Ik zou het echt heel oneerlijk vinden als mijn leesdip zich aanstaande week nog doorzet want ik zie zo uit naar haar boek! Voor Een perfecte dag voor Literatuur mogen ik -en nog een paar andere bloggers- dit boek lezen en aanstaande zaterdag ga ik haar ontmoeten in Amsterdam. Superleuk, maar dan wil ik wel normaal haar boek hebben gelezen. Volgende week heb ik gelukkig wat meer vrije tijd voor mezelf kunnen inplannen bij het werk, dus ik hoop dat ik genoeg rust kan nemen om me weer op lezen te kunnen concentreren.

Tot slot heb ik deze week ook het recensieboek Het liefdeslied van Jonny Valentine van Teddy Wayne. Ik vind de voorkant echt heel gaaf en het verhaal spreekt me ook erg aan. Misschien is dit wel het boek waarmee ik uit mijn dip raak? Ik heb deze week namelijk pogingen gedaan om Ringo van Juan Marse te lezen maar dat lukte gewoon niet goed. Het ‘wilde maar niet’, zoals ze dan zeggen.

Ik hoop echt dat ik snel uit mijn lusteloze staat kom, want ik vind het in de eerste plaats niet eerlijk tegenover jullie, mijn lezers. Bovendien wil ik weer recenseren, wil ik weer volop lezen en wil ik weer enthousiaste blogposts schrijven. Dit is per slot van rekening de blog van een blije boeknerd! Dus voor nu vooral mijn oprechte excuses, ik beloof beterschap. Liefs

Advertenties

39 gedachten over “Op

  1. Dank je wel! ik hoop het echt, ik ken dit gevoel helemaal niet, zag mezelf altijd als een Duracel-konijntje: door, door, door… Dat dit nu niet lukt is voor mij echt zuur. Dank voor je lieve woorden, dat doet me goed!

 1. Ik begrijp dat heel goed, Tessa. Ook ik heb me de laatste maanden teveel aangetrokken wat bij een aantal mensen in mijn omgeving speelt.Dat slaat terug op mijn gezondheid en ga je piekeren. Dat helpt niemand, vooral jezelf niet. Probeer je rust te vinden voor jezelf en voor de anderen. Over dingen die jij niet kunt veranderen, moet je je niet druk over proberen te maken. Warme groet en een fijn weekend.

  1. Dank je wel Mieke, fijn dat je het zo goed begrijpt. Zoals jij het verwoord is precies zoals ik het nu ervaar. Vriendinnen zeggen: maak het niet jouw probleem en ga wel door met je eigen leven maar dat is zo moeilijk..
   Ik ga proberen me aan jouw woorden te houden. Liefs!

  1. Ik ga mijn best doen, dank je! Het stomme is dat ik al wel een hele planning heb gemaakt voor leuke blogposts in de lente -maar dat is vooral voor mei en juni, niet voor nu. Pfff…vind mezelf nu erg vervelend. Duimen dat deze donkere wolk snel overwaait

 2. Volgens mij heeft iedereen wel eens zo’n periode dat het even niet wil wat lezen betreft, andere dingen die meespelen, net even niet de juiste boek, het kan van alles zijn. Ik had vorige jaar in oktober zo’n periode en dat heeft toen iets van 3 weekjes geduurd waarin ik maar mondjesmaat las maar daarna kwam de flow weer helemaal terug. Misschien is het soms ook gewoon even te veel, te veel leuke boeken die op je wachten, te veel willen doen, te veel willen recenseren maar meid, het komt echt helemaal goed! Eens een boeknerd, altijd een boeknerd!

 3. Wat naar, Tessa. Heb je er aan aan gedacht om wat dingen op te schrijven zodat ze niet de hele tijd door je hoofd blijven malen? Nou ja, misschien doen ze dat dan toch wel, maar het kan wel helpen. Bijv. iemand een brief schrijven (maar niet sturen), of een lijstje maken met dingen die je vervelend/leuk vindt…

  Verder, laat die recensie boeken maar even liggen en kies iets luchtigs, dat niet MOET. Sterkte!

  1. Dank je, dat zijn erg goede tips!Misschien moet ik inderdaad maar een niet verplicht boek kiezen, maar mijn hoofd is blanco als ik naar mijn NTL-stapel kijk: welk boek dan? Misschien moet ik iets herlezen. Iets wat goed beviel en waar ik niet teveel over hoef na te denken. Hmmm… ik ga op speurtocht. Dank je wel! :-)

 4. Ach wat vervelend. Geef jezelf die tijd. Mindfulness voor je privé zaken kan misschien helpen om zaken wat los te laten. Naja, het is maar een tip. Maar, als het goed is zien we elkaar aankomend weekend. Heb jij daar al iets over gehoord? Wie weet helpt dat ook een beetje ;-).

  1. Ben je daar ook bij? Wat leuk! :-) Kijk, daar knap ik meteen wat van op. Ik heb een mail gehad van Cathelijne met het tijdstip en de plaats, jij ook? Anders FW ik die even naar je!
   En bedankt voor je tip. Alle hulp om weer ‘vol’ te raken in plaats van ‘op’ helpen :-)

 5. Hè wat vervelend voor je! Wat mij soms helpt is om het ‘probleem’ (of een persoon) in een denkbeeldige pot met deksel te stoppen im zo even een uurtje nergens aan te denken (ik parkeer het nu even maar straks pak ik het weer op, nu even voor mijzelf kiezen). Een ‘kinderlijke’ oplossing die bij mij vreemd genoeg werkt.

 6. Hey wat vervelend :( Wees toch vooral lief voor jezelf en leg er niet teveel druk op, want lezen is toch een hobby en geen must. Het boek van Eva Kelder is het echt waard om de tijd voor te nemen. Misschien kan je er ook al over bloggen als je op de helft bent.
  Erg leuk dat jij er zaterdag ook bij bent, ik kijk ernaar uit!

 7. Hey Tessa, het zal een beetje in de lucht hangen en ben blij dat ik niet de enige met een dip ben. Probeer wat extra me-time te nemen en dan zal je er wel terug bovenop raken :)

 8. Hallo Tessa, Tsja, soms is iets willen iets heel anders dan iets kunnen. Ik ga je geen advies geven. Neem vooral de tijd voor jezelf die je nodig hebt. Ik wens je er alle sterkte bij.

 9. Wat naar dat je je door zorgen niet zo op het lezen kunt concentreren. Mijn advies: maak het jezelf niet te moeilijk, zoek verstrooiing. Misschien een fijn (kinder)boek herlezen? Of probeer het eens in een andere omgeving (een gezellig café met een goede sfeer bijvoorbeeld).

 10. Hé, wat naar. Maar zo menselijk dat het soms even niet wil, vooral met veel naars om je heen. Ik hoop dat je snel weer wat meer rust kunt vinden. En tot die tijd maar verfilmde boeken kijken dan! ;-)

 11. Hoi Tessa, wat ben je eerlijk, dat maakt je blog persoonlijk en daarom ook zo leuk om te volgen. Natuurlijk is een leesdip niet leuk en het gevoel van ‘op’ zijn nog minder, maar daarover hoef je niet schuldig te voelen. Eigenlijk vind ik dat je ondanks dat je boeken nog niet uit gelezen hebt, toch een mooie blogpost hebt gemaakt. Ik verzeker je uit ervaring, het komt weer terug die passie voor lezen… enne er blijven altijd boeken liggen waar we niet aan toe komen wat dat betreft is het een never ending story ;-) Sterkte meid met wat dat wat speelt in je leefwereld!

  1. Hoi Antoinette, bedankt voor je lieve berichtje. Ik ben blij met de steun en de lieve woorden die je me stuurt, en inderdaad: lezen is een never ending story! :-)
   Nogmaals dank, ik kom er weer helemaal bovenop, ik ben nu alleen in de oplaad-fase beland. Komt goed :-)

 12. Iedereen heeft weleens zo’n fase. Wel rot dat er zoveel gebeurd in jouw omgeving! Hopelijk kan je het een beetje loslaten, zonder het letterlijk los te laten. Neem even de tijd, je hebt het al druk zat met die studie en werk en privé.

 13. Hoi Tessa, een dip? Zo zou ik zelf niet benoemen. Maar dat is mijn mening, ik ken jou niet en jij weet natuurlijk zelf het best hoe het met je gaat. Ik lees je (boeken)blog graag alhoewel de boeken die je bespreekt vaak niet ‘mijn ding’ zijn. Toch blijf ik je volgen. En als de hoeveelheid gelezen boeken wat minder wordt … who cares? Ik niet want ik word al moe van je ongelooflijke hoeveelheid gelezen boeken. Het lijkt bijna ‘manisch’ … Ik vind van mezelf dat ik een redelijk ‘goede / regelmatige’ lezer ben – jouw tempo en hoeveelheid … amai … you need a break. En geniet ervan.

  1. Hoi Koen, bedankt voor je bericht. Het zijn inderdaad veel boeken die ik lees, maar het is ook gewoon goed in te passen in mijn leven. Had ik ander werk en een andere indeling in mijn persoonlijke leven, dan waren het aantal boekrecensies op mijn blog ook een stuk minder geweest. Ik heb het geluk gehad alles goed te kunnen combineren/ balanceren. Dat ook bij mij weleens de fut eruit gaat, dat is jammer maar gelukkig niet onoverkomelijk. Ik ga zeker genieten van een break, dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s