Uncategorized

Studiebol 2.0

Ik ga terug naar school. Of eigenlijk: school komt terug bij mij. Na een workshop ‘Corrigeren en persklaarmaken van teksten’ bij Uitgeverij Querido besefte ik dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen.

Mijn studie Journalistiek is weliswaar een hele fijne studie, maar wel vrij beperkt in mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ik heb daarom een paar jaar geleden al eens geprobeerd een mini-thuisstudie Communicatie Nima A te volgen maar dat trok me uiteindelijk toch niet: te droog, te zakelijk en te weinig tekstuele vrijheid -alles moet immers binnen kaders en wat goed is voor de derde partij waarvoor jij communicatie-adviseur bent. Niks voor mij. Ik heb daarna het thuisstudie-en gelaten voor wat het is en me gefocust op andere dingen: werk, mijn privéleven en uiteraard mijn blog!

Maar het bleek toch te kriebelen. Ik wil meer kennis, meer uit mezelf halen. Een opleiding Taalwetenschappen lijkt me geweldig maar is financieel niet te verwezenlijken. In plaats daarvan koop ik losse boeken die over literatuur en taalwetenschappen gaan, om me toch in te lezen in bepaalde materie. Prima, maar een paar weken geleden zag ik opnieuw het licht: Een thuisstudie Marketing, dat trekt me enorm! Ik heb me verdiept in het aanbod van verschillende thuisstudie-instanties en uiteindelijk voor de NTI gekozen.

Ik heb gekozen voor Online Marketing omdat

 1. Het me een ontzettende nuttige, interessante studie lijkt waar ik me graag in wil verdiepen
 2. Het een studie is die ik meteen in de praktijk -met mijn blog- kan toepassen. Win-win!
Eindelijk: een boek waar ik wel in wil krabbelen! :-)
Eindelijk: een boek waar ik wel in wil krabbelen! :-)

Ik begin deze week -dit weekend om precies te zijn- aan mijn thuisstudie Online Marketing. En ik heb er zin in! Nu hoor ik jullie denken: wat heeft dat voor gevolgen voor je blog? Helemaal niets! Dit blog blijft mijn nummer 1. Door de  cursus Online Marketing kan ik enkel mijn blog vooruit helpen: beter gevonden worden, leukere acties bedenken etc. Jullie, mijn lieve lezers, plukken er dus uiteindelijk de vruchten van :-)

Zoals ik al zei begin ik dit weekend dus aan mijn eerste leermomenten. Ik heb er zin in. Wish me luck! :-) 

Advertenties

22 gedachten over “Studiebol 2.0

 1. Succes! Klinkt als een leuke studie. Ik weet zelf hoe pittig thuisstudie kan zijn, maar het helpt zeker dat je het direct in de praktijk kunt brengen straks.

  1. Dank je Miranda, thuisstudies zijn inderdaad lastig want: je bent je eigen stok achter de deur.. Maar ik heb er zo’n zin in -vooral ook om nieuwe marketing-kennis in de praktijk te brengen- dat ik er alle vertouwen in heb :-)

 2. Veel succes, maar dat komt helemaal goed denk ik. Goed van je om de knoop door te hakken. Zo’n gevoel blijft anders toch maar knagen en daardoor voel je jezelf minder prettig. Heel knap om ook daadwerkelijk te starten. :-D (y)

  1. Dank je! Ik vind het ook best stoer van mezelf, gaat pittig worden qua tijdsplanning maar het gaat me lukken! Daar ben ik van overtuigd.
   Jammer dat het voor jou niet te combineren valt met het werk.. Misschien in de toekomst?

   1. Kei-stoer! Tuurlijk gaat het je lukken :).
    Als ik klaar ben met een huidige klus vanuit mijn bedrijf, dan zou het technisch gezien moeten kunnen. Ik had Prince2 op de planning staan. Ken je dat?

 3. Goed dat je je wilt blijven ontwikkelen, en met zo’n soort thuisstudie is dit ook goed te doen. Zeker met jouw motivatie! Ik denk dat het heel goed is dat je door wilt gaan en aan jezelf (en dus ook aan je blog) wilt blijven werken. Ga zo door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s