Boeken

Dikke pillen parade

De afgelopen week heb ik wellicht zeven recensies geplaatst, maar dit waren niet zeven van de allerdikste boeken. Oke, De mond gesnoerd van Karen Rose was  400+ bladzijdes, maar over het algemeen viel het mee.

Daarom pak ik het de komende weken anders aan.Ik ga geen dunnetjes lezen, maar grote, dikke pillen. Megaboeken. Boeken als Ik ben Pelgrim van Terry Hayes en Meg Wolitzer’s De interessanten. Boeken als In haar naam van Lisa Gardner, Philomena van Martin Sixsmith en Ringo van Juan Marsé. Boeken waar ik echt in moet duiken, boeken waar ik me meer op moet concentreren en dus ook boeken waar ik langer over zal doen.

dikke pillen
Mijn heerlijke, dikke megaboeken :-)

Maar niet getreurd: Ik zal mijn blog ondertussen vullen met andere posts. Wat te denken van een geheel nieuwe WIN-actie, een tweede secret WIN-actie, het uit de doeken doen van een blogsale die ik van plan ben te houden en wegdromen bij de mooiste, meest bijzondere of ronduit opvallende boekwinkels en bibliotheken wereldwijd? En daarbij: ik lees te graag om het nu ineens rustiger aan te doen. Verwacht dus op korte termijn de eerste dikke pillen-recensie! Tot slot doe ik ook nog mee met de leesclub Een perfecte dag voor literatuur van Not just any book dus ook daarvan zullen recensies op mijn blog verschijnen. Genoeg te doen en te beleven dus in de lente! :-)

Welke boeken hebben jullie op de plank liggen? Ook zulke fijne dikkerds als ik of heel ander leesmateriaal?

Advertenties

9 gedachten over “Dikke pillen parade

 1. Ik ben Pelgrim heb ik ook liggen, kan niet wachten om erin te beginnen maar eerst liggen er nog een paar andere boeken van de bieb die ik eerst moet lezen. Meestal zijn het boeken van gemiddeld 400 of meer pagina’s die ik lees, af en toe een dunnetje voor tussendoor maar ik ben gek op dikke pillen, ik heb het idee dat dan het verhaal het beste tot zijn recht komt…

  1. Inderdaad, dat denk ik ook! Ik heb nu zo vaak een gevoel van gemis na het uitlezen van een -aanzienlijk- dunner boek: alsof de schrijver er meer uit had kunnen halen. Bovendien neem ik niet graag afscheid van een verhaal, zeker niet als deze me heel goed bevalt. Lang leve de dikke pillen dus! :-)

 2. Ik ben benieuwd, leuk!!

  Ik heb verschillende boeken klaarliggen maar deze vallen in de categorie “gemiddeld” (ruim 300 pagina’s), ik ben van plan deze week een leesdag in te plannen, gewoon omdat het kan (en zo fijn is).

 3. Ik heb me voorgenomen om me vooral niet te laten afschrikken door de dikte van een boek. Daarbij is het handig dat ik nu ook een e-reader heb. Inmiddels ben ik op bladzijde 900 van de 1200 van ‘Pillars of the Earth’, heerlijk :) Het is net een soap, het gaat maar door.
  Verder staat ‘Het zevende kind’ op de e-reader, waar ik wel benieuwd naar ben omdat de reacties erop wisselend zijn.

  1. Ah, op een ereader is het inderdaad makkelijk om een dikke pil te lezen. Scheelt zo in gewicht ;-) Ik ben Pelgrim is de dikste op mijn stapel, en dat wordt echt een fikse work-out! Het zevende kind staat ook al eeuwen op mijn NTL-lijst, maar gek genoeg schrikt die me vanwege de dikte juist af (of dat is een excuus omdat ook ik wisselende meningen heb gehoord)

 4. Omdat ik een beetje achterloop met mijn Goodreads-reading-challenge, had ik juist het idee om de komende tijd wat dunnere boeken te lezen. Ik heb genoeg klaar liggen!
  Vorig jaar rond deze tijd las ik ‘Pier en oceaan’ van Oek de Jong, 800+ bladzijdes, gelukkig in twee aparte banden. Het was een heerlijke roman, dus ik vond het zeker niet vervelend dat het zo’n dik boek is.

  1. Oh wauw, dat is ook een mooie dikkerd! Die staat ook nog op mijn verlanglijstje. Ik moet zeggen dat ik voor deze challenge expres voor wat dunnere, makkelijke boeken ben gegaan :-) Omdat ik genoeg tijd had voor het laatste boek heb ik Woesten nog gelezen, daar kon ik me nog lekker in verdiepen. Heerlijke afsluiting!

  2. Ik herken dit, maar zat nog in de ontkenningsfase. Stom is dat, dat je zo’n reading challenge aangaat met een aantal dat je helemaal zelf bepaalt en dat het dan toch in je nek hijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s