Boeken

Ik heb gezondigd

Vergeef me, want ik heb gezondigd. Weten jullie nog dat ik voornemens was om drie boeken te kopen, elk in een ander genre? Welnu, ik heb twee boeken gekocht, maar ik heb me niet aan mijn eigen regels gehouden.. Oeps!

Ik zou per genre één boek kiezen. Voor het thrillergenre had ik Ik ben Pelgrim van Terry Hayes gekocht. Daarna moest ik dus verder kijken voor een literair boek en een roman. Ik had dus zes mogelijkheden. Toen ik deze week echter bij de boekhandel kwam, stuitte ik echter op een groot probleem: geen van de boeken die ik op het oog had, waren voorhanden. Oke, ik moet daarbij toegeven dat ik niet heel actief heb gezocht naar een roman, maar me beperkte tot mijn literaire mogelijkheden. Veel zin in een roman had ik die middag namelijk niet. Ja, in Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy wel, maar die was niet op voorraad..

Wat betreft mijn literaire keuzes: enkel Wanda Bommer met Bijvangst was beschikbaar, maar ik had de afweging in mijn hoofd al gemaakt: het zou of Ringo van Juan Marsé worden, of Heller van Michael Berg. Het liefst Ringo, maar je raadt het al: die was niet op voorraad. Ook Heller kon ik op mijn buik schrijven. Ook niet aanwezig. Verdorie, daar ging mijn goede voornemen.. Ik ben maandagmiddag met lege handen de boekwinkel uitgelopen, helemaal teleurgesteld in het bevoorradingssysteem tijdens de Boekenweek. Ik bedoel maar: in een week waarin heel Nederland in de ban van de boeken is -oke, mijn Nederland dan- zorg je toch dat alles op voorraad is? Of niet?

Feit is en blijft dat ik mijn geliefde boek niet kon kopen. En daar baalde ik van. Gelukkig bood Bol.com uitkomst: ook zij geven bij aankoop van €12,50 of meer het Boekenweekgeschenk kado. Die had ik erbij nodig, omdat ook vriendlief eentje wil hebben voor een gratis treinreis voor ons beide komende zondag. Toen ik echter de prijs van Ringo had bekeken, zakte de moed me in mijn schoenen: €22,95. Dat vind ik toch best veel. Ik wacht wel op een boekenbon, die ik voor mijn verjaardag volgende maand ongetwijfeld zal krijgen :-) Mijn andere optie, Heller, sprak me gewoon veel minder aan. Ik bewaar mijn literaire genre dus voor Ringo. Maar ik wilde nog steeds een boek hebben. En daar ging het mis.

Uberhaupt het feit dat ik persé een boek ‘moest’ hebben is al verontrustend: shopaholic much? Maar goed, het ging mis. Ik brak namelijk met mijn eigen regels. Ik bestelde in plaats van een leuke roman (Zes maanden zonder dus) nóg een thriller: In haar naam van Lisa Gardner. Jaja, ik weet het: dat was niet de bedoeling. Maar -even op een dramatische tour- het hart wil wat het hart wil! Ben ik kieskeurig? JA! Weet ik wat ik wil? Nee, niet echt. Maar ik blogde er al eens over; de ene keer heb je meer zin in een bepaald genre dan de andere keer. En dit keer kon ik er niks aan doen, ik wilde gewoon het boek van Lisa Gardner hebben.

Maar niet getreurd: De Boekenweek is nog niet voorbij en de boekwinkel heeft vast dit weekend al nieuwe voorraad, denken jullie ook niet? Er blijven in elk geval legio mogelijkheden om alsnog een literair boek en een roman te kopen. Heus..

Advertenties

26 gedachten over “Ik heb gezondigd

 1. Hahahaha dit is zooooo herkenbaar!! Ik liep gistermiddag de boekenwinkel in voor IJstijd en ja hoor, ze hadden hem niet meer op voorraad *grrr*, de deur uitgegaan met de essay, Zusje en het boekenweekgeschenk en thuis gelijk IJstijd via Ako besteld, met boekenweekgeschenk (ik zei het al op Instagram). Tsja… jij bent niet de enige die gezondigd heeft…. ik zou uiteindelijk maar 1 boek kopen besloot ik gisteren op weg naar de boekenwinkel ;-)

 2. Oh, dat is zo herkenbaar joh! Ik heb deze maand tot no buy month uitgeroepen maar was dus even vergeten dat de boekenweek is en dat ik eigenlijk toch ook echt wel nieuwe schoenen voor de lente nodig heb maar goed, tot nu goed ben ik nog niet bezweken maar hoe lang ik dat ga volhouden…

 3. Ik ben gisteren in twee boekwinkels geweest (en beide keren wat gekocht…). Ik twijfelde ontzettend wat ik zou kopen: de nieuwe Jan van Mersbergen of toch een boek dat al langer om mijn verlanglijstje staat? Uiteindelijk ben ik voor het boek van Robbert Welagen gegaan en een literair tijdschrijft.

  1. Klinkt goed! Fijn is dat, om de Boekenweek (en het Boekenweekgeschenk) als excuus te kunnen gebruiken om je boekverzameling aan te vullen :-) (Het werkt in ieder geval bij mijn vriend, in plaats van me te ontmoedigen, moedigde hij me juist aan zodat ik nog een Boekenweekgeschenk zou krijgen..)

 4. Fijn, dat staat genoteerd! Kopen hoeft niet hoor, lenen reken ik ook goed uiteraard, bij medelezers of de bieb. Als je ‘m maar leest! En ik doe aan steekproefsgewijze overhoringen, dus be prepared… :-)

   1. Ah, over scholieren gesproken, als je wilt oefenen voor het geval ik je onverwacht (BOE!) virtueel kom overhoren: op scholieren.com zag ik een quiz staan over De Bijvangst. Voor als je wilt checken of je alles goed begrepen hebt, wanneer je hem voor je lijst gelezen hebt. En het is bijna niet te geloven, maar ikzelf had 2 van de 14 vragen fout! Dus je kunt je enorm goed voorbereiden, wil ik maar zeggen…

   2. Ik ben bang dat het niet aan de formulering van de vragen lag, het was gewoon echt moeilijk! (En, oké, misschien niet heel scherp opgelet door mijzelf.) Maar ik scoorde met mijn 2 fout desalniettemin een ‘zeer goed’ en de bemoedigende woorden dat ik met een dergelijk resultaat wellicht 5 euro van mijn oma zou krijgen! Haha!

   3. Helaas, ik heb geen levende opa’s en oma’s meer, maar ze zitten nu ongetwijfeld met z’n vieren euro’s naar beneden te gooien vanaf een wolk, supertrots op mijn ‘zeer goede’ prestatie, haha! Dus goed opletten komende dagen, waarschijnlijk ligt het geld op straat!

   4. Haha ik ga met de neus naar de grond gericht door het leven de komende dagen (afgezien van de momenten dat ik in de bieb/ de boekhandel naar De bijvangst speur)

   5. Dus al dat geld dat je zult vinden is de bijvangst bij het boek De Bijvangst. Mooi het cirkeltje rond geluld, al zeg ik het zelf! Geef je een virtuele gil als je het gelezen hebt? Heeft geen haast hoor, gezien je stapel nog-te-lezen. Overmorgen is prima ;-) Nee hoor, serieus, lijkt me leuk om tzt (ooit) je bevindingen te horen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s