Recensie

Recensie: Barista! zoete inval

Elsbeth Witt – Barista! zoete inval: Uitgeverij Xander

Deze editie van de Boekenweek heb ik mij een doel voor ogen gesteld: elke dag dat de Boekenweek duurt, plaats ik een recensie. Zeven dagen Boekenweek dus zeven recensies. Een soort privé mini-leesuitdaging. Dit is recensie nummer 2.

Vandaag bespreek ik Barista! zoete inval van Elsbeth Witt. Dit boek ontving ik vorig weekend als verrassing van uitgeverij Xander. Over deel 1 was ik niet laaiend enthousiast maar het boek bevatte wel veel verhaallijnen voor deel 2, dus ik was dan ook erg benieuwd hoe Elsbeth Witt het verhaal verder zouden laten verlopen.

In dit tweede deel staat niet het leven van Laura, maar dat van Iris centraal. Iris is de weg een beetje kwijt. Ze werkt zich over de kop in Barista! en thuis gaat het niet goed tussen haar en haar vriend David. Als ze dan ook nog eens gevoelens voor haar baas Luigi begint te krijgen, is het helemaal gedaan met Iris’ rust. Met Laura kan ze er niet over praten, en ook haar ouders hebben andere toekomstideeen voor haar. Wat moet ze nu?

zoete inval

Barista! zoete inval is een leuk, vlot boek met een verhaallijn dat zich razendsnel ontwikkelt. Deel 1, Barista! koffie verkeerd, vond ik een beetje voortkabbelen en ik kon moeilijk meeleven met Laura, die veelal met zichzelf bezig was en zich niet kon identificeren met anderen. Bovendien leidde haar getwijfel en gedraai me enorm af van het verhaal. Ook Iris twijfelt over keuzes die ze moet maken, maar in plaats van dat dit ergerlijk was, vond ik het nu juist goed bij de verhaallijn passen. Daarnaast zijn de overige ontwikkelingen binnen Barista! leuk en voegen ze echt iets toe aan het verhaal.

Ik had niet verwacht dat ik dit tweede deel zo leuk zou vinden. Ik ben er letterlijk doorheen gevlogen. Wat een leuk boek! Na het lezen van deel 1 hoopte ik al dat het verhaal beter van de grond zou komen, en dat is gelukkig ook zo. Ook fijn dat Elsbeth Witt wisselt van perspectief: niet Laura maar haar vriendin en mede-barista Iris is nu de hoofdpersoon. Deel 3, Barista! troost, zal helemaal vanuit het perspectief van barista nummer drie, Sophie, gaan. Het einde van dit boek liet daar al het een en ander over doorschemeren. Het is dus net als de trilogie van Astrid Harrewijn een reeks die zich per deel richt op een andere hoofdpersoon. Leuk en vernieuwend!

Al met al zie ik erg uit naar het derde deel. Want ja, ik wil nu natuurlijk erg graag weten hoe het verhaal van Sophie afloopt. Gelukkig hoef ik daar niet al te lang op te wachten. Barista! troost verschijnt al in april. Kijk, dat is nog eens een fijn vooruitzicht.

Barista! zoete inval – Elsbeth Witt €12,50

Dit boek telt mee voor mijn leesuitdaging Ik Lees Nederlands! 

ikleesnederlands

3 gedachten over “Recensie: Barista! zoete inval

  1. Leuk om jouw recensie te lezen, die van mij over dit boek staat toevallig ook online vandaag. Ik vond denk ik deel een juist net iets leuker, maar deel twee was ook zeker goed om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s