Uncategorized

7 redenen waarom ik van de lente hou

Ah, de temperaturen lopen op, de bomen en bloemen staan in bloei: het wordt weer lente! Heerlijk, lente. Wat heb ik ernaar uitgekeken. Niet dat de winter nu zo slecht was, maar ik hou van de lente. Waarom? 

 1. De belofte – Lente betekent het begin van een zonnige, zorgeloze tijd. Tenminste, dat betekent het voor mij. Ik hou van de belofte die de lente inhoudt, namelijk het aantrekken van warmer weer en de gezelligheid van het buiten zijn.
 2. Het weer – Wie houdt er nu niet van het heerlijke lenteweer? Het zonnetje breekt steeds vaker door, de temperaturen lopen op en de eerste terrasdagen zijn een feit. In de lente is het lekker warm, maar niet te warm. Niet ondraaglijk haal-me-per-direct-uit-de-zon-weg weer. Het is heerlijk genieten zonder weg te branden of ernstig te verbranden – hoewel het natuurlijk altijd oppassen is met de lentezon.
 3. De natuur – Moeder natuur is misschien de grootste genieter van de lente. Bomen komen weer tot bloei, bloemen komen weer tot leven en het gras verandert van dor naar fris groen. De vlinders laten zich weer zien, lammetjes en andere dieren worden geboren; Nederland ontwaakt. Heerlijk! Nederland ziet er zo mooi uit in de lente, om je heen kijken tijdens een fietstocht naar bijvoorbeeld het werk wordt al puur genieten.
 4. De feestdagen – De lente is de periode van fijne feestdagen. Denk: Koningsdag, Bevrijdingsdag, Pasen, Pinksteren en Hemelvaartsdag. Stuk voor stuk fijne, vrije dagen. Dagen waarop je erop uit kunt trekken, gezellig de stad in kunt, een terrasje pakt of lekker in de tuin geniet.
 5. Mijn verjaardag – Ik ben een lentekindje. In april word ik alweer 29, maar daar sta ik liever niet teveel bij stil (bijna 30, aaah!). Wat veel fijner is aan mijn verjaardag is dat het tot nu toe bijna altijd heerlijk lenteweer is geweest waardoor ik fijn met de visite in de tuin in plaats van naast de kachel kan zitten.
 6. Meer energie – Ik weet niet wat het is met de lente, maar ik word er actiever van. Het lijkt alsof mijn spieren ontwaken uit een lange winterslaap en zich eindelijk weer eens willen laten gelden. Weg met die luie houding, in het gareel en poetsen en actief doen maar! Omdat ik een eigen huisje heb, vind ik het heerlijk om bezig te zijn in huis en het een gezellige lentesfeer te geven (denk: elke week verse bloemen op tafel, andere kaarsjes uit de kast trekken en de kleuren in huis aanpassen op het seizoen).
 7. De mogelijkheden – De lente -ik zei het al- zit vol beloftes, maar ook vol mogelijkheden. Enkel lezen op de bank, verstopt onder een dekentje met een mok thee ernaast? Welnee! Op het balkon, in de tuin, in het park. Lezen is geen binnenactiviteit meer, maar een buitenactiviteit! En de mok thee wordt strategisch vervangen door een wijntje of ijsthee, afhankelijk van de rest van je planning.

keep-calm-spring-is-coming-8

Jullie zien het, ik ben een lenteliefhebber. Jullie ook? 

Advertenties

14 gedachten over “7 redenen waarom ik van de lente hou

 1. Jaaaaa, ik hou zeker van de lente! Ook erg fijn om in de lente thuis te komen van vijf weken NZ. Heerlijk. Ik heb ook weer zin in terrasjes, bbq’en en lekker eropuit met de racefiets. Fijn!

 2. Ik ben het helemaal met je eens! Ondanks dat we niet echt een winter hebben gehad, ben ik blij dat het voorbij is en dat de lente nu echt zijn intrede heeft gedaan! Heerlijk dit vroege lenteweer!

 3. Ondanks dat ik de lente ook erg fijn vind (op de hooikoorts na) val ik toch meer voor de herfst met zijn prachtige kleuren en geuren! Maar vandaag was het helemaal geweldig, hopelijk is het de 22e ook dit weer ;-)

 4. Fijn dat je in de lente jarig bent! Lijkt me heerlijk om lekker weer te hebben op je verjaardag (ik ben in de winter jarig helaas, haha). Ik ben ook een lenteliefhebber, ik voel meteen een stuk vrolijker door dit geweldige weer :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s