Boeken

Longlist Coffee Company Book Award bekend

Het boekawardseizoen is begonnen! Werden eerder al de genomineerden voor onder andere de Opzij Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil bekend gemaakt, nu is ook longlist van de Coffee Company Book Award 2014 bekend.

Deze award is voor beginnend schrijvers die hen stimuleert en ondersteunt bij de utigave van hun eerste boek. Door het insturen van hun eerste manuscript maken ze kans op een uitgeefcontract bij Xander Uitgevers. Dit jaar zijn er zeven manuscripten op de longlist geeindigd voor de Coffee Company Book Award. Dit zijn:

 1. Margreet Agterhuis – Zusters en zondaars: Dit manuscript gaat over de zussen Sarah en Eleni, die tijdens de Griekse burgeroorlog van de jaren ’40 van de vorige eeuw hun leven op het spel zetten door deel te nemen aan het verzet. De vraag die centraal staat in het manuscript is: Tegen welke prijs ben je bereid te vechten voor je vrijheid?
 2. Sander Blom – Dodelijke erfenis: Dit manuscript gaat over Marieke. Net gescheiden, met een nieuwe baan en pasgekocht landhuis. Wanneer ze tijdens een wandeling op haar terrein een lijk vindt, verandert haar leven. De politie gelooft niet in haar onschuld, maar voor hoever klopt dit?
 3. Jacqueline Coppens – Evenwicht: Nog een thriller. Hoofdpersoon Marli is gezond bezig en overweegt een maagband te plaatsen. Dan ontdekt ze dat er relatief veel patienten overlijden bij deze ingreep. Hoe zit het eigenlijk met de behandelend dokter? Is die wel helemaal oprecht?
 4. Olga Hoekstra – Dodenweg: Ook dit manuscript is er een van een thriller. Recehercheur DeLohr staat centraal. Hij onderzoekt een tweetal auto-ongelukken warvan de aanblik van het verminkte slachtoffer hem doen terugdenken aan zijn eigen verleden.  
 5. Ann Vanheule – Rood: Dit is een roman over de roodharige eventmanager Elena. na het overspel van haar man neemt ze haar leven in haar eigen hand. Het is een roman over de zoektocht van een vrouw die opnieuw haar plek in de wereld moet vinden.
 6. Joyce Willemse – Assepoester is mijn heldin: Dit manuscript gaat over Kyra. Zij heeft alles wat haar hartje begeert, behalve een dochtertje. Om die te krijgen is ze bereid heel ver te gaan..
 7. Jelle de Waard – ‘Kijk’, zeggen ze,’daar gaat de vader met zijn kind!’: Dit laatste manuscript gaat over Abel Hartman, die kampt met een vreselijk verdriet. De ontmoeting met de 14-jarige Lidewij helpt hem om het verleden voorgoed achter zich te laten.

Vorig jaar won Marco van Houwelingen met zijn manuscript van Aangeschoten wild. Dat boek beviel mij persoonlijk erg goed, dus ik ben dan ook zeer nieuwsgierig naar het volgende winnende boek! Over enkele weken wordt de shortlist van de Coffee Company Book Award bekend gemaakt. Alvast benieuwd naar fragmenten van de manuscripten? Via de site van de Coffee Company zijn deze vast te bekijken.

Advertenties

10 gedachten over “Longlist Coffee Company Book Award bekend

 1. Ik ken twee van deze boeken. Dat van Olga en dat van Joyce. Olga’s boek is erg goed, maar Joyce’s ook. Dat weet ik, omdat ik Joyce’s boek zelf heb geredigeerd. Dus ik ben supertrots dat ze op de longlist staat. Ik ben heel benieuwd!
  Heb je zelf al een van deze boeken gelezen, Tessa?

  1. Ik zag het op Twitter, echt gaaf dat jij onderdeel was bij het schrijfproces van Joyce Willemse! Ik heb geen van de manuscripten gelezen, jammer! Ik ben namelijk wel erg benieuwd naar die van Joyce Willemse, Margreet Agterhuis en Jelle de Waard (onder andere).

  1. Het is ook een nieuwe prijs, vorig jaar is de eerste winnaar – Marco van Houwelingen- gekozen. Zijn boek ken ik dus wel, maar met de rest ben ook ik niet bekend. Ben er wel heel nieuwsgierig naar, want de verhalen klinken wel goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s