Boeken

Een goed begin van het weekend

Afgelopen week had ik er al mail- en Twittercontact over, en vandaag stond de postbode dan eindelijk voor mijn deur met een nieuwe lading recensietitels van Boekreviews.nl. Heb ik al eens gezegd hoe blij ik word van dergelijke pakketjes? 

Het meest recente pakket – dit keer niet verpakt in een wijndoos maar een gewone doos want zelfs alcoholistisch ingestelde boeknerds hebben een rustmoment nodig- bevatte een heel scala aan verschillende, fijne boeken. Het prachtigs wat me nu is toegestuurd bestaat uit de volgende titels:

boektitels nieuw

 1. Rachel Gibson – Hoofd op hol: Ik ben via de redactie van Boekreviews.nl voor het eerst in aanraking gekomen met de boeken van Gibson en ben sindsdien fan. Haar boeken zijn sensueel, vlot en superromantisch. Heerlijk wegdroom-materiaal!
 2. Kristopher Jansma – De onuitwisbare vlekken van een luipaard: Een roman over een schrijver die streeft naar perfectie, zowel in zijn werk als in de liefde. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar dit boek, hoewel andere bloggers er niet even lovend over te spreken zijn. Ik ben benieuwd!
 3. Jeaniene Frost – Halverwege het graf: Het eerste deel van een ongetwijfeld fijne trilogie over de ondoden en sexy vampiers. Hopelijk meeslepender dan Twilight, en net zo spannend als The Vampire Academy-reeks!
 4. Joelle Charbonneau – De test: Weer een eerste deel in een trilogie. Dit verhaal doet nog het meest denken aan dat van The Hunger Games, maar aangezien die ontzettend goed beviel, ben ik ook hier erg benieuwd naar.
 5. Mark Billingham – Stervensuur: Nog een schrijver die ik via Boekreviews.nl heb ontdekt. Deze Britse schrijver schrijft spannende thrillers, die zich rond het personage van rechercheur Tom Thorne afspelen. Ik ben elke keer weer geïntrigeerd.
 6. Meg Wolitzer – De interessanten: Een coming-of-age roman over een groep vrienden die elkaar sinds zomerkamp kennen en elk hun eigen weg in het leven vinden. Het is een lekker dik boek, en ik verwacht dat ik totaal, helemaal, compleet meegesleept zal worden door het verhaal en de personages.
 7. Ruth Rendell – Het genootschap: Dit boek lijkt me ook zo lekker. Het is een thriller over een geheim genootschap in de rijke samenleving van Londen. Wanneer de jonge Dex zijn intrede maakt, loopt alles anders dan een ieder had kunnen vermoeden.
 8. Martin Sixsmith – Philomena: Dit is een waargebeurd, en inmiddels al verfilmd, verhaal. Hier moet ik dus snel aan beginnen, voor de film ook hier in Nederland draait en ik mezelf niet kan bedwingen. Het verhaal gaat over de zoektocht van een moeder naar haar ter adoptie afgestane zoon.
 9. William Shaw – Lied van een dode: Het verhaal is even kort als krachtig – Achter de Abbey Road Studio’s in het Londen van 1968 wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. De cover is prachtig retro pop-art vormgegeven en het verhaal is fijn. Ongetwijfeld een heerlijk boek!

Met deze negen nieuwe titels kan ik voorlopig weer uit de voeten. Een leesvolgorde heb ik nog niet, daarvoor lijken ze me allen even interessant op hun eigen manier. Dat wordt ienemienemutte…!

Advertenties

7 gedachten over “Een goed begin van het weekend

 1. Leuk zeg! De Test vond ik heel gaaf, De onuitwisbare vlekken van een luipaard is mooi, maar je moet er wel even inkomen. Ik denk dat jij ‘m wel mooi zult vinden in ieder geval. En veel boeken van Xander Uitgevers volgens mij. Zij hebben zulke mooie covers vaak!

  1. Ik ben recensent voor Boekreviews.nl. Omdat ik -bijna- door mijn oude stapel recensietitels heen ben, had ik aangegeven dat ik wel weer nieuwe kon ontvangen. Ik heb zelf de keuze gemaakt voor deze titels :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s