Uncategorized

Boeknerd in Saigon

Wie denkt dat ik tijdens mijn vakantie in Vietnam enkel de toerist uithang, heeft het mis! Ik lees volop, en toen we vorige week in Saigon waren, heb ik zelfs een nieuw boek gekocht!

Jaja, ik ben een boeknerd op vakantie, maar ik ben en blijf wel een boeknerd. Zodoende dus dat ik al bijna vier boeken heb verslonden, drie recensies heb geüpload en deze week in Saigon ook mijn eerste aankoop heb gedaan op boekgebied. Voor de vakantie had ik -meer voor de grap dan serieus- op Google naar ‘English bookshops Saigon’ gezocht. Veel treffers leverde dat niet op. Vietnam is (nog) lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Thailand, dus voor de Westerse toerist zijn er niet veel extra voorzieningen.

Maar dat geeft niet, want het land heeft nog een heel eigen, authentieke cultuur en uitstraling. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik in District 1 (vol toeristische plekken zoals de Vietnamese versie van de Notre Dame en het oude postkantoor) op een boekenwinkel stuitte. Vlak daarvoor hadden we in een schattig barretje smoothies gehaald, met als naam ‘Book juice’. Helemaal mijn ding dus! Ernaast zat de boekenwinkel. Groots en mooi. Het interieur is donker, typisch Aziatisch en stond naast boeken vol met accessoires, souvenirs en posters: filmposters, muziekposters en cartoonposters. Een lust voor het oog, maar ik was enkel geïnteresseerd in de boeken!
image
image

image

Ik was als een kind zo blij toen ik zag dat ze ook Engelstalige boeken verkochten. Rijen en rijen vol Engelstalige titels. Klassiekers als Victor Hugo, Charles Dickens en Emily Brönte. Ik heb nog eventjes gezocht naar iets van Edgar Allan Poe, maar die was er helaas niet te vinden. Er stonden wel uitgebreide reisgidsen, kookboeken, boeddhistische boeken, boeken geschreven door/over de Dalai Lama en oorlogsboeken. Uiteindelijk viel mijn oog op het boek To kill a mockingbird van Harper Lee. Jippie, een moderne klassieker die ik nog niet had gelezen maar al wel veel van had gehoord. “Ik hou van dit boek”, “Deze is prachtig!” en “Een echte mustread” zijn enkele uitroepen die ik veelvuldig op internet tegenkwam.

image

Als ik terug ben in Nederland -komend weekend alweer dus wees voorbereid op nieuwe blogposts en hernieuwde drukte op mijn social media-kanalen- ga ik het boek zo snel mogelijk lezen. Ik wil namelijk wel weten waar alle ophef over is! Fijn hoor, boekshoppen in Azië.

Advertenties

6 gedachten over “Boeknerd in Saigon

  1. Lekker veel lezen hoort zeker ook bij de vakantie! Boeken kopen doe ik maar heel sporadisch maar ik loop altijd wel de boekwinkeltjes in, het liefst van die aparte winkeltjes waar je gewoon heerlijk kunt struinen…

  2. Ik lees tijdens mijn vakanties ook altijd volop! Heel vaak weet ik nog welk boek ik waar las. En ik vind het ook altijd zo leuk om in het buitenland op zoek te gaan naar boekhandels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s