Boeken

Ik ga op vakantie en ik lees..

Ja ja, ik ga echt: nog twee dagen en ik vlieg naar Vietnam! Jullie hebben er vast al het een en ander over meegekregen op mijn blog, want ik hou er maar niet over op maar jeej: ik ga weer naar Azië! 

Mijn eerste reis naar Azie was naar Thailand, en toen had ik -merkte ik- genoeg momenten voor mezelf om even lekker te kunnen lezen. Destijds (we leefden toen in 2011) had ik nog een grote afkeer voor e-readers waardoor ik rondzeulde met twee dikke pillen in mijn koffer. Vooral Bonita Avenue van Peter Buwalda had het nodige gewicht, maar was gelukkig ook prachtig. Geen straf om mee te hoeven dragen dus. Maar voor Vietnam heb ik de boel heel anders aangepakt!

Ik ga bepakt en bezakt met mijn e-reader naar de tropen. Hij staat inmiddels vol. Ik ga dus op reis en ik neem onder andere aan leesvoer mee:

 1. Khaled Hosseini – En uit de bergen kwam de echo
 2. Hanna Bervoets – Alles wat er was
 3. Nadja Hupscher – In het wild
 4. Charles Lewinsky – Tien-en-een-nacht
 5. Tessa de Loo – Kenau
 6. Elsbeth Witt – Barista! Koffie verkeerd
 7. Marion Pauw – De wilden
 8. Elizabeth Gilbert – Het hart van alle dingen

Mooi lijstje toch? Volgens mij heb ik voor genoeg variatie gezorgd. Maar omdat ik niet al te veel op de technologie wil leunen -stel je voor: kokosnootsap of een kilo zand in je e-reader en het is gedaan met de leespret- neem ik ook ‘echte’ boeken mee. Ik prop De mooiste kleur die niet bestaat van Maartje Laterveer en Dit boek redt je leven van A.M. Holmes mee. Het credo is immers: Een slimme meid is op het lezen tijdens haar zonnige vakantie in Vietnam voorbereid. Of ben ik dat enkel? :-)

Geen probleem ;-)

Hoe het ook moge zijn ter plekke: Ik heb in ieder geval genoeg boeken om me te vermaken. Ik gok dat mijn leesmomenten zich vooral zullen afspelen in bussen, treinen en vliegtuigen onderweg naar nieuwe, fijne bestemmingen, maar ik zal ook zeker op een strand hier en daar te vinden zijn. Wat is er dan lekkerder dan onderuitgezakt op een strandbedje het dobberen in de zee af te wisselen met het opdrogen en opgaan in een nieuw verhaal? Juist!

Vriendlief vermaakt zichzelf wel met het spelen op zijn Nintendo (waar hij vernuftige spelletjes speelt, zoals Mario, waarbij hij prinses Peach moet redden) en het kijken van manga op zijn draagbare DVD-speler. Zucht.. wat een heerlijk leventje wordt dat! Ik kan niet wachten: nog twee dagen en dan gaan we naar Vietnam, hiep hoi!! :-)

11 gedachten over “Ik ga op vakantie en ik lees..

  1. Ik ga waar mogelijk proberen te ploggen -misschien elke week een samenvatting en wellicht een plog over de Oud & Nieuw viering- en ik zet vast wat recensie-opzetjes klaar zodat ik ter plekke vanaf mijn mobiel recensies kan uploaden :-) klinkt goed, toch?

 1. Jij bent goed voorbereid, je bent er vast zo met het vliegtuig ;-) Ik kan in elk geval The Rosie Project op de iPad van mijn lief lezen en zelf zet ik er ook nog wat boeken op. Ik wil ook nog twee papieren exemplaren meenemen, maar weet nog niet welke dat worden. Komende dagen maar even knopen door hakken. Veel leesplezier jij!

  1. Oeh The Rosie Project is megafijn! Die zou ik zo gaan herlezen :-) Fijn dat je nog even de tijd hebt om knopen door te hakken! Ik neem het papieren boek Dit boek redt je leven van A.M. Holmes mee in mijn handbagage, misschien voelt dat al veilig genoeg haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s