Boeken

Back to school!

Ik ga weer terug de schoolbanken in! Oke, min of meer dan. Ik heb me namelijk opgegeven voor een workshop bij Querido Academie. Op 28 februari krijg ik les in het ‘corrigeren en persklaarmaken’ van teksten. Handig, want ik wil in de toekomst meer doen met redigeren, en waar mogelijk manuscripten nakijken en beoordelen.

Ik heb altijd al meer willen doen met de Nederlandse taal. Wat dat betreft was mijn studie Journalistiek een stap in de goede richting, maar ook niet meer dan dat. Laten we zeggen dat mijn prioriteiten toen anders lagen dan nu. Ik heb er nog over gedacht een studie Nederlands of Letterkunde te doen, maar dit was financieel niet haalbaar. Een workshop als deze komt dan ook als geroepen!

Terug naar de schoolbanken, leuk! (bron: theamsterdamvocalcompany.nl)

Via de blog van Jenny zag ik –vorig jaar al- dat zij dezelfde workshop heeft gedaan. Het beviel haar ontzettend goed, en het lijkt mij ook een geweldige workshop! Het is een hele dag, van 09:30 tot 17:00 uur, bij uitgeverij Querido in Amsterdam. Je krijgt les van ‘de twee Rob’s’, Rob van Rossum en Rob Zweedijk. De ene Rob is bureauredacteur bij Querido, de ander bureauredacteur bij Athanaeum-Polak & Van Gennep. Gedurende de dag leer je de volgende dingen:

 • Volgens welke regels moet je een tekst corrigeren?
 • Hoe train je jezelf in het signaleren van oneffenheden in teksten?
 • Het aantekenen van fouten die de grammatica, de spelling en de interpunctie betreffen
 • Het letten op stijl en consequent gebruik van woorden, termen en schrijfwijzen

Daarnaast wordt er ook veel tekst en uitleg gegeven over het vak van bureauredacteur. Het is dus meer dan enkel corrigeren en persklaar maken! Ik heb me opgegeven voor de 28e februari, dus vlak na mijn vakantie.

Ik heb er al ontzettend veel zin in, maar weet nog niet goed wat ik kan verwachten- op de info uit Jenny’s blog na dan. Is iemand anders ook bekend met deze workshop?

Advertenties

12 gedachten over “Back to school!

  1. Ah wat cool, dank je wel!! Ik ga meteen kijken :-) Ik ben nog nooit genomineerd voor de Liebster Award dus ik ben heel benieuwd!

   Bedankt voor je leuke berichtje, ik heb er ook heel veel zin in! En he hebt helemaal gelijk: het is een mooie aanvulling op mijn CV!

 1. Ik zou heel graag zo’n cursus doen! Maar ik zit nu helaas krap bij kas. Hopelijk is het leerzaam, ik ben benieuwd naar je bevindingen.
  Vorig jaar heb ik wel deelgenomen aan de leesclub AKO Literatuurprijs bij de Querido Academie, dat was echt heel tof!

   1. We hebben toen o.l.v. literair criticus Arie Storm de zes genomineerde boeken besproken en onze winnaar gekozen. Het was leerzaam en erg leuk om op zo’n sfeervolle plek andere fanatieke lezers te ontmoeten. Ik ga kijken of ik in het voorjaar mee kan doen met de leesclub van de Librisprijs, volgens mij met Arjan Peters.

   2. Oh wat gaaf! Wat ontzettend stoer dat je daarover hebt mee besloten. Querido doet echt fijne dingen, misschien dat ik ook me nog wel voor een andere cursus ga aanmelden, verderop in het jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s