Boeken

De SOTTBC weer bij elkaar

De Sisterhood of the Travelling Book Club is weer bij elkaar geweest, en dat heeft Arnhem gemerkt! We hebben de middenstand flink door de recessie geholpen door boeken in te slaan en een rondje kledingwinkels te doen, we hebben heerlijk gegeten en uiteraard lekker bijgekletst!

Zoals ik al zei was dit keer Arnhem aan de beurt. Isabel woont hier vlakbij, dus het was een thuiswedstrijd voor haar. Zelf moest ik van ver komen, maar ik had vanaf Zwolle het gezelschap van Petra. We ontmoetten elkaar bij de Starbucks en gingen daarna voor een lunch naar het Museum voor Moderne Kunsten Arnhem. We hadden een prachtig uitzicht, heerlijke broodjes, gezonde thee en sapjes en genoeg gesprekstof.

Zo werden de zwangerschap van Sue, mijn vakantie naar Vietnam (nog 7 dagen! VOLGENDE WEEK vlieg ik er al heen, aarghh!! Vakantievoorpret!) en mijn mega-vliegangst (nog 7 dagen! VOLGEND WEEK vlieg ik er al heen, aarghh!! Vakantiestress!!) besproken. Maar we hadden natuurlijk ook een Bespreek-Boek. Dat was in dit geval Daar is hij weer van Timur Vermes. Dit boek bespreekt de hypothetische situatie waarin Hitler -de enige echte- in 2011 ontwaakt in Berlijn. Zonder zijn partij, zonder Himmler, zonder Eva Braun. Het boek is vanuit zijn oogpunt beschreven en wist mij meerdere malen aan het lachen te brengen.

Zowel ik, Petra, Bianca als Isabel vonden het een heerlijk boek, en we hebben aan tafel hardop gelachen om de vreemde situaties en grappige opvattingen van de hoofdpersonen. Monique en Sue waren minder te spreken over het boek. Tweestrijd aan de tafel dus, hoewel we die al volwaardige, beschaafde boeksisters zonder kleerscheuren weer hebben verlaten. Hoe meer meningen, hoe interessanter de discussie, toch? Na de boekbespreking gingen we naar de tentoonstelling Melancholieke Metropool in het MMKA.

De Polare in Arnhem is gehuisvest in een prachtig, oud postkantoor
De Polare in Arnhem is gehuisvest in een prachtig, oud postkantoor

De dag zette zich daarna voort in het centrum van Arnhem, die verrassend leuk is! Ik was er zelf nog nooit geweest, maar het is echt leuk. We zijn naar de grote Polare geweest, die in een oud postkantoor is gevestigd. Superleuk! Omdat er sale was, kon ik mooi mijn slag slaan. Daarnaast had ik ook nog mijn boekenbon van 5 euro te besteden, dus die heb ik gisteren ingeleverd. Mijn buit? Kijk mee:

  1. Lisette Jonkman – Verkikkerd: Na het lezen van Glazuur afgelopen vrijdag wist ik dat ik ook deze roman van haar moet hebben. Het gaat over de studente Lucy, die op de campus in een huis vol nerds terecht komt. Daar zit ze echt niet op te wachten, en ook niet op de lange blonde jongen die twee kamers verderop woont. Ze valt toch zeker niet op nerds..! Deze gaat mee naar Vietnam! (als ik me tenminste tot die tijd weet in te houden)
  2. In de Sale: Wytske Versteeg – De wezenlozen: Dit boek lijkt me ontzettend intrigerend. Siegfried heeft zijn dochter Gone de taal ontzegd. Zij communiceert enkel met hem, maar hij is nu stervende. Zijn broer George, in alles zijn tegenpool en vijand, krijgt het vertrouwen van Gone maar zij weigert te eten. De ontwikkelingen die volgen brengen het meisje buiten ieders bereik. “Het leest als een Griekse tragedie”, wist boeksister Petra te vertellen. Interessant!
  3. In de Sale: Maartje Laterveer – De mooiste kleur die niet bestaat: Dit boek kwam ik al tegen in de blogposts van andere boekbloggers, en ik was er al erg benieuwd naar. Toen ik deze gisteren dan ook voor €7,50 (!) tegenkwam, was het dan ook duidelijk: deze moest mee naar huis. Het gaat over Julia, die eind jaren ’70 vanuit Oost-Berlijn naar het Westen vlucht. Wanneer ze na de val van de Muur de kans krijgt om voor haar werk als journalist terug te gaan naar Berlijn, herenigt ze zich met haar oude liefde Alexander, die achterbleef. Het weerzien confronteert Julia met een versie van het verleden die een nieuw licht op het heden werpt.
Stuk voor stuk prachtige nieuwe titels gescoord, blij!
Stuk voor stuk prachtige nieuwe titels gescoord, blij!

Dit lijken me stuk voor stuk geweldige boeken, en een leuke bijkomstigheid is dat het alledrie Nederlandse boeken zijn. Ik zie mijn leesuitdaging Ik Lees Nederlands steeds meer uitgroeien tot een succes van jewelste! Wie weet wordt het volgende Bespreek-Boek voor de SOTTBC ook wel een Nederlandse. Het boek moet nog gekozen worden, dus mocht een van jullie een goede titel weten: laat het vooral weten! :-)

8 gedachten over “De SOTTBC weer bij elkaar

    1. Het was idd hartstikke leuk! En het boek van Maartje Laterveer heb ik onder andere via jouw site gespot ;-) Ik had écht niet verwacht dat die nu al zo goedkoop zou zijn! Duim voor je dat jij ‘m voor net zo’n mooi prijsje op de kop kan tikken

  1. Weer een geslaagde dag met de Sisterhood dus! Arnhem is een leuke stad he? Ik ben er 2 jaar geleden geweest en heb toen de plaatselijke middenstand ook flink gestimuleerd!

    1. Ja ik was echt aangenaam verrast door Arnhem! Alle leuke winkels (zowel Polare als de boekhandel Hijman bevielen erg goed) zijn er en het centrum oogt ook erg gezellig. Bovendien hebben we er lekker gegeten, bij tapas-restaurant La Cubanita.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s