Boeken

Bloglovin: zoeken en gevonden worden

Sinds vorige week ben ik actiever geworden op Bloglovin. Ja, ik had al een account en ja, ik was al met enige regelmaat op de app te vinden, maar het liep niet echt lekker. Op Twitter zag ik tweets langskomen van trotse mede-bloggers over volgersaantallen van over de 100. Daar zit ik met mijn 35 nog lang niet op! Tijd dus om meer te investeren in dit mediaplatform.

Bloglovin is kortgezegd een social mediaplatform waar bloggers zichzelf kunnen presenteren. Er staan verwijzingen op van andere blogposts en andere bloggers kunnen jou vinden. Je kunt een account aanmaken, die koppelen aan je eigen blog –of gewoon zonder eigen blog rondsneupen-  en andere blogs ontdekken. Ik volg zelf nu ruim 130 blogs en heb ik meer dan 400 likes uitgedeeld. Je ziet: ik vind veel dingen leuk. Van Bookriot bijvoorbeeld, of van mede-boekbloggers als Jenny, Mieke, Inge, Anneke, Sue en nog veel meer anderen.

Zoals ik hierboven al even aangaf, is Bloglovin een plek om te vinden en te zoeken. Een plek waar blogs bij elkaar komen, zo je wilt. Je kunt er inspiratie opdoen via andere blogs, je kunt er je eigen blog promoten en je kunt er andere blogposts lezen. Ontdekken wat er nog meer speelt, buiten jouw blog om. In korte, heldere overzichten wordt getoond wat zich in de blogwereld afspeelt. Wie bloggen er nog meer over boeken? Wie zijn nog meer de moeite waard om te volgen? Je bent zo een dagdeel verder als je je verdiept in andere blogs: je raakt maar niet uitgelezen!

Hint! ;-)
Hint! ;-)

Het helpt dan ook niet dat er ook een handige app van is, die voor zowel de Apple als Android telefoons te gebruiken is. Met de app kun je ook zoeken en vinden, maar je eigen profiel erop bijhouden en bekijken dan wel aanpassen is er nog steeds onmogelijk op. Ik heb zonder mijn laptop bij de hand dan ook geen idee hoeveel volgers ik heb (tkg: dit is inmiddels dus 35). Vervelend, want mijn Goodreads-app biedt wel alle mogelijkheden die de website ook biedt.. Mocht de app eens een update krijgen, dan hoop ik dat de optie om mijn profiel te bekijken en bij te houden er ook bij zit! Wel zo overzichtelijk.

Mijn favoriete Bloglovin-ers zijn: Bookriot, De Groene Meisjes, Oh So Lovely, Reisdoc.nl, Marcella Molenaar en alle andere boekbloggers zoals Kat, Joany, Judith (2x), Jenny, Sue, Nadine, Barbara, Inge en Anneke. Ik vind het heerlijk om te zien wat andere bloggers aan het doen zijn, waar ze over schrijven, wat ze bezighoudt en welke invalshoeken zij bij bepaalde onderwerpen hebben. Ook is het reuze handig om te kijken hoe anderen over een bepaald boek denken.

Je kunt de blogs die je volgt zelfs indelen in bepaalde groepen: Boeken, reizen, persoonlijk etc. De groepen kunnen alle namen krijgen die je maar kunt bedenken, bv: Leuk, maar niet voor alle dagen, Superbloggers of Mede-boeknerds van de bovenste plank. Eigenlijk is Bloglovin een heerlijk plek om als ultieme voyeur het internet af te struinen, op zoek naar leuke feeds om je dag te vullen. En: om de concurrentie in de gaten te houden! ;-)

Hebben jullie ook een Bloglovin-account? Wat vinden jullie de grootste voordelen? Oh enne… het staat uiteraard vrij mij te volgen: gewoon op ‘Tessa Heitmeijer’ zoeken en gij zult vinden! :-)

Advertenties

23 gedachten over “Bloglovin: zoeken en gevonden worden

 1. Ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht. Sinds het ter aarde gaan van Google Reader gebruik ik Bloglovin’ vooral voor blogs die geen volg-via-email knopje hebben (jij wel, dus ik volg je per email :-) ). Ik krijg elke dag een mailtje van Bloglovin’ met de nieuwe blogartikelen en daar ga ik door heen. Verder doe ik er eigenlijk niets mee.

  Je kunt volgens mij elke blog wel vinden op Bloglovin’ als je de hele URL opgeeft zoekt en vindt ie.

  1. Nee klopt, sommige blogs hebben inderdaad geen Volg-optie of -knop. Wat betreft die blogs is het fijn dat Bloglovin bestaat! Ik heb het aantal mails dat ik ontvang nu ingesteld op eens per week, anders werd het me iets teveel ;-) Ik vind het vooral leuk om nieuwe blogs te ontdekken. Via Bloglovin heb ik bijvoorbeeld Oh So Lovely (elke blog is een wauw-factor) en Ourground gevonden: leuk om op deze manier mijn horizon te verbreden!

 2. Hèhè, jouw blog heb ik gevonden via Bloglovin’, dus het werkt wel degelijk! Ik vind het echt heel handig om in één keer door al mijn favoriete blogs heen te gaan.

 3. Ik volgde je blog al via Bloglovin’. :-) Ik vind het een fijne manier van blogs volgen! Via een e-mail wordt (voor mij) al snel onoverzichtelijk.
  Heb je trouwens het lettertype van je blogposts veranderd of lijkt dat maar zo? Er valt me in ieder geval iets op, maar ik weet niet wat precies haha.

  1. Jeej, ik de jouwe ook!:-)
   Haha wat leuk dat het je opvalt! Het gebeurt soms wanneer ik tekst importeer vanuit Words, vind het zelf heel vervelend maar was vanavond te lui om het weer aan te passen ;-) Er zit nu ineens meer ruimte tussen de letters en zinnen he? Grrr!

 4. Ik ben totaal verslaafd aan Bloglovin EN volgers sparen!
  (wie niet XD)
  Zo vind ik het altijd handig dat je van je favo blogs meteen de nieuwe posts ziet, en direct kunt reageren. Wat wil je nog meer!

 5. Leuk, je volgt mij nu zie ik. Je hebt mijn naam trouwens verkeerd geschreven in je blog, haha. Ik vind Bloglovin handig, maar gebruik voor mezelf vaker een andere reader (Feedly). Velen gebruiken wel Bloglovin, dus het is inderdaad super om je aantal volgers langzaam te zien stijgen. Like! En jaaaaaa, er zijn zoveel leuke blogs!

   1. Ja, dat lijkt er op. Ik gebruikte altijd Google Reader en stapte vanaf daar over naar Feedly. Ik kende Bloglovin toen nog niet. Nu gebruik ik beide dus ;-)

 6. Ik ga je ook volgen! Heb ook maar eens bloglovin toegevoegd. Ik heb een facebookpagina vandaar dat bloglovin niet echt nodig was, maar voor de statistieken is het fijn natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s