Boeken

Vooruitlezen in J.D. Robb

Afgelopen vrijdag was zo’n dag waarop alles tegenzat: Ik had de nacht ervoor slecht geslapen, de werkdag schoot maar niet op, en ik kon me ook maar slecht concentreren op het lezen, kortom: een bleegh-dag! Gelukkig kreeg ik ’s middags een mailtje dat me weer helemaal oppepte. 

Enige tijd geleden – ik was het door de hectiek van de drukke decembermaand alweer glad vergeten- had ik me aangemeld voor het lezerspanel van de boeken van J.D. Robb. Dit is een thrillerschrijver, en omdat zijn boeken nu ook in het Nederlands verschijnen, was Meulenhof Boekerij op zoek naar lezers. Het is een flinke vooruitleespoule geworden, met naar mijn weten 1000+ lezers, en ik ben daar onderdeel van geworden! Ja ja, ik mag voor de uitgeverij de boeken vooruit lezen.

Ik ben daar echt hartstikke blij mee! Ik ben gek op thrillers, en het lijkt me echt interessant om het werk te lezen van een voor mij nog onbekende schrijver wiens boeken door Harlan Coben als volgt worden opgehemeld: “Boeiende personages, intrigerende mysteries en een wonderbaarlijk gevoel voor tijd en plaats. J.D. Robbs boeken zijn een niet te missen plezier.” Kijk, dat klinkt goed! Maar wie is J.D. Robb eigenlijk?

J.D. Robb is niemand minder dan…. Nora Roberts! Ja, het is een pseudoniem van deze beroemde schrijfster. In 1995 begon Roberts onder deze naam politiethrillers te schrijven, de Eva Dallas-serie. Deze boeken worden nu in het Nederlands uitegebracht. In de VS stonden ze al bovenaan de bestsellerslijsten. Het belooft een ‘ijzersterke combinatie van een poliieroman en liefdesverhaal’ te zijn. Laat ik nu fan zijn van beide genres. Ik ben benieuwd hoe deze boekenreeks me bevalt!

vermoord naakt

Het eerste boek dat ik ga lezen is Vermoord naakt. Correct Nederlands gezien niet een heel logische titel (ik zou eerder gaan voor Naakt vermoord), maar dat weerhoudt me er uiteraard niet van het te lezen ;-) De korte samenvatting op Bol.com omschrijft het boek als volgt:

“Eve Dallas is inspecteur bij de politie van New York. Elk slachtoffer neemt ze persoonlijk op; ze stopt nooit voor ze hen gewroken heeft. De Ierse miljardair Roarke is waanzinnig verliefd op haar. Maar hij is ook verdachte in het onderzoek naar de moord op een callgirl.” 

Ik ga het e-pub bestand van Vermoord naakt vandaag downloaden en volgende week lezen. Ik ben zo benieuwd wat ik hiervan ga vinden! Is een van jullie bekend met het werk van J.D. Robb?

Advertenties

7 gedachten over “Vooruitlezen in J.D. Robb

  1. Ben benieuwd! Normaal neig ik er naar om dit soort boeken links te laten liggen, omdat het vaak wat te zoetsappig wordt door het liefdesverhaal maar wie weet…

    1. Klopt, dat is altijd afwachten. Het kan ook heel goed uitpakken, zoals de liefdesrelatie van Sara en Jake in de eerste boeken van Karin Slaughter als toevoeging op het politieonderzoek. Ik ben vooralsnog optimistisch, ik zal het gauw genoeg ontdekken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s