Boeken

Naar het bal

Dankzij de fijne blogpost van Jenny kwam ik erachter dat er in maart in Leeuwarden een bal wordt gegeven. Een heus bal! Om de Boekenweek af te sluiten wordt bij ons in de Stadsschouwburg namelijk het Boekenbal voor Lezers georganiseerd. Leuk!

Het Boekenbal is er uiteraard al voor schrijvers, die met elkaar een wild, exclusief feestje bouwen waar menig maal een vechtpartij ontstaat (denk: Beau van Erven Dorens, een paar jaar geleden). Voor schrijvers is het Boekenbal een ideale gelegenheid om eens in het gezelschap van andere schrijvers te verkeren, en het Boekenbal voor Lezers zie ik als ideale gelegenheid om eens in het gezelschap van andere fervente lezers te verkeren. Het programma begint vrijdagavond 14 maart, en eindigt zaterdagavond 15 maart.

Er komen meerdere bijzondere gasten. Wat te denken van eregast Tommy Wieringa, die dit jaar het boekenweekgeschenk heeft geschreven. Ook Jelle Brandt Corstius is eregast. Zij zijn beide op zaterdagavond aanwezig. Daarnaast zijn ook schrijvers als Bert Wagendorp, Carolijn Visser, Lieve Joris, Rob Wijnberg en enkele schrijvers van bijvoorbeeld Das Magazin aanwezig. Er worden onder andere lezingen, workshops en voordrachten georganiseerd en er is een literair carrousel en de mogelijkheid tot een 1-op-1 gesprek met je favoriete schrijver.

boekenbal voor lezers

Voor wie nog niet overtuigd is dat dit een must-do event is, dit is het programma in de Stadsschouwburg op 15 maart:

16.30 uur
Masterclasses en lezingen
17.00 uur
Literaire wandelingen en praamtochten
Borrelen en speeddaten met diverse schrijvers
18.00 uur
Literair diner
19.30 uur
Bekendmaking genomineerden voor de VPRO Bob den Uylprijs
20.15 uur
Literaire programma’s in diverse zalen
22.00 uur
Optreden Spinvis
22.45 uur
Diverse korte lezingen, interviews en voordrachten in de foyer van de schouwburg
23.30 uur
Optreden De Kift
00.00 uur
Lezingen van Das Magazin en Joost Oomen

Klinkt goed, toch?! Ik weet in ieder geval zeker dat ik ga. Ja ja, deze boeknerd gaat naar het Boekenbal (voor Lezers) :-) Hoewel een echte boeknerd natuurlijk makkelijk in haar eentje de Stadsschouwburg onveilig kan maken, ben ik sociaal ingesteld en zou ik het hartstikke leuk vinden om samen met een mede-boeknerd hier naartoe te gaan (vriendlief krijg ik hier echt niet heen!). Dus: Wie o wie wil met mij naar het Boekenbal voor Lezers in Leeuwarden? 

26 gedachten over “Naar het bal

 1. Gaaf! Ja, het Boekenbal… Toch heeft het iets episch! Ergens zou ik het graag een keer meemaken, haha. Je hebt bijvoorbeeld ook het Bal der Geweigerden als tegenhanger van het Boekenbal.

  1. Ja gaaf he? Ik zou ook zo graag eens naar het echte Boekenbal willen :-)
   Het Bal der Geweigerden lijkt me ook supergaaf, een heel andere sfeer en dynamiek, gok ik! Ik ga daar denk ik nog wel een blogpost aan wijden, tegen die tijd!

 2. Klinkt hartstikke leuk. Wat fijn dat JIJ nu eens een keer vlak bij de actie woont. Voor mij is het wat ver met de trein – moet ik denk ik om 10uur weer terug anders mis ik de aansluiting naar huis!

  1. Ja daar ben ik ook zo blij mee, er kan nu niks tussenkomen: geen vertraagde treinen, geen omleidingen, geen lange rit terug naar huis, heerlijk! :-)
   Andersom geldt natuurlijk wel dat Leeuwarden voor de meesten (waaronder dus ook voor jou, Judith) een hele onderneming is! Jammer dat de treinen bij ons niet later dan half 12 rijden.. :-(

 3. Er gaat een rechtstreekse trein tussen onze stadjes. Of ik moet al om 22.00 uur weg en dan 2x overstappen, of ik feest door tot 5.00 uur en dan kan ik een ruk naar huis en dan door naar mijn bedje. Hoe erg hou jij van feesten? ;)

   1. Ik zag al wat positieve reacties voorbij komen, dacht dat je al een date had. Weet je wat, als je rond die tijd nog niemand hebt ga ik met je mee, als de jetlag het toe laat ;-)

   2. Haha ja iedereen is positief, maar niemand is definitief ;-) Al heb ik goede hoop dat Jenny meegaat haha
    Ik schrijf jou op als ‘reserve’ :-) bedankt, reddende engel!

   3. Ik ben afhankelijk van een jetlag en na zo’n eerste werkweek hakt het er wellicht wel in. Dus ik hoop dat je een definitieve date krijgt! ;-)

   4. Definitief! Het lijkt mij hartstikke leuk en ik heb nog niks die avond, dus: count me in. Wat niet betekent dat andere dates uitgesloten zijn, hoor, wat mij betreft. Dan maken we er gewoon een polygaam geheel van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s