Boeken

Een Jonasson voor een Jonasson

Ik heb sinds donderdagavond een wel heel leuk nieuw boek op mijn NTL-stapel erbij gekregen. Niet door deze te kopen, niet door deze te lenen bij de bibliotheek maar door deze te ruilen. Voor een ander boek. 

Blogster Marcella Molenaar woont ook in Leeuwarden, en via Twitter en onze blogs hadden we al leuk contact. Toen ze mijn recensie van De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje las, reageerde ze enthousiast: Zij had juist De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween gelezen, en was erg nieuwsgierig naar dit nieuwe boek van Jonas Jonasson. We zijn toen op het briljante idee gekomen om de boeken tijdelijk te ruilen. We spraken af voor afgelopen donderdag. Gewapend met mijn boek, en zij met het hare, gingen we naar de Douwe Egberts om meteen wat te drinken en kennis te maken.

Van tevoren vond ik het wel een beetje eng: Wat nou als we elkaar niks te vertellen hadden? Of wat nou als er helemaal geen klik was? Dezelfde twijfels had ik ook bij mijn eerste meeting met mijn boeksisters, maar dat is allemaal goed gekomen. En met Marcella was het ook hartstikke gezellig! Het was echt leuk haar te leren kennen. We hebben gekletst over bloggen, reizen, onszelf en nog veel meer andere onderwerpen. “Bloggers zijn volgens mij ook sowieso sociaal ingesteld”, zei Marcella, en daar kan ik het alleen maar hartgrondig mee eens zijn. We hebben bijna tweeëneenhalf uur volgekletst, en zijn toen maar naar huis gegaan – de Douwe Egberts ging sluiten!

jonas jonasson

Ik ging naar huis met De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, zij met De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje. Mooie ruil, toch? In maart spreken we opnieuw af. Zij is dan terug van haar rondreis door Nieuw Zeeland, en ik heb mijn vakantie naar Vietnam erop zitten. Ik kan me zo indenken dat we ook in maart weer genoeg te bespreken zullen hebben :-)

Advertenties

13 gedachten over “Een Jonasson voor een Jonasson

  1. Wat leuk, zeg! Ik geloof dat je met boekenwurmen eigenlijk altijd wel goed zit. Er is altijd genoeg om over te praten. Leuk dat jullie elkaar ontmoet hebben en dat je boeken uitgewisseld hebben. Ideaal!

    1. Haha klopt! Het is gewoon zo fijn om met iemand te spreken die met dezelfde dingen bezig is als jij, en snapt wat er allemaal komt kijken bij het bloggen :-) Ik zie al uit naar de volgende ontmoeting in maart!

  2. Wat leuk geschreven! Ik vond het ook wel wat spannend hoor, maar was eigenlijk direct gezellig om met elkaar te kletsen! Die uren vlogen voorbij, haha! Ik vind ons idee voor de ruil briljant en ik kijk er nu al naar uit om straks weer bij te kletsen na onze vakanties. Leuk, zo’n gezellige blogster in de buurt, gezellig!

    1. Ah wat lief, dank je wel :-) Ik heb ook reuze zin in maart, ben zo benieuwd hoe Nieuw Zeeland voor je was, en wat je van het boek vond uiteraard! Ben blij dat we dit gedaan hebben, was echt leuk!:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s