Boeken

The day after

Goedemorgen! Wat is het toch heerlijk om te ontwaken op een allereerste, gloednieuwe dag in het nieuwe jaar. Het is gisteren een beetje laat geworden, maar dat laat ik me er niet van weerhouden 2014 zo goed mogelijk te beginnen.

Ik ben gek op de jaarwisseling. De stad in om de kroegen onveilig te maken doe ik al een paar jaar niet meer, veel te druk, dus we vieren het thuis met vrienden en familie. Gisteravond zijn vriendlief en ik eerst naar mijn broer geweest om te borrelen, daarna zijn we naar huis gegaan om een vriendin en haar vriend te verwelkomen, en daarmee hebben we het nieuwe jaar ingeluid. Het was voor het eerst dat we met oud en nieuw thuis waren, ook al wonen we er dit jaar alweer 6 jaar. Wat hebben we wat gemist zeg! Omdat ik in een appartement woon op de vierde verdieping, met uitzicht op zo’n beetje heel Leeuwarden, zagen we om 00:00 uur de stad dansen van het vuurwerk.

Waar we ook keken, overal werk siervuurwerk de lucht in geschoten. Het ene nog mooier dan de ander. De skyline van Leeuwarden (we hebben een paar hoge gebouwen dus die bestaat echt!) werd prachtig verlicht door de wilde, kleurrijke vuurwerkvieringen. Dat was een adembenemend mooi gezicht! Volgend jaar komen onze vrienden dus maar bij ons, want het uitzicht van gisteravond beviel ons uitermate goed. Dat wordt bij deze mijn eerste goede voornemen.

To read or not to read... :-)
To read or not to read… :-)

Vandaag ga ik het lekker rustig aan doen, en mijn natuurlijk mijn eerste boek van het nieuwe jaar erbij pakken! Ik vind het echt moeilijk om te beslissen welke dat gaat worden. Ik wil 2014 natuurlijk wel goed beginnen, en goed van start gaan met mijn Ik Lees Nederlands-uitdaging. Gistermiddag heb ik nog twee boeken gekocht in de Sale, ik kon mezelf gewoon niet inhouden. Mijn extra keuzes zijn De zomer van de beer van Bella Pollen en Dagboek in blik van Hans van der Heijde.

Dagboek in blik is een van origine Nederlandse roman, dus daar neig ik sterk naar. Het gaat over de vrienden Willem en Tuur, die in laat-communistisch Polen een blik in handen krijgen dat een dagboek van een anonieme auteur -Datur- blijkt te bevatten. Twintig jaar na hun vondst zetten Willem en Tuur alsnog een zoektocht op touw om achter de identiteit en het lot van Datur te komen. Klinkt goed, toch?

Dan is er nog De zomer van de beer. Niet Nederlands, maar net zo interessant. Het gaat over een gezin dat op een Schots eiland verblijft in de zomer van 1979. De vader van het gezin is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen, en nu moeten zijn vrouw en drie kinderen verder zonder hem. Dit proberen ze elk op hun eigen manier, maar er liggen nog veel vragen omtrent zijn dood op tafel. Ondertussen zijn de eilandbewoners in de ban van een ontsnapte beer, die een bijzondere aantrekkingskracht heeft op een van de kinderen.

Twee goede keuzes, maar… Ik heb thuis ook nog zoveel moois liggen. Zoals Stuk van Judith Visser, Dit boek redt je leven van A.M. Holmes, en mijn leesboek voor Een perfecte dag voor de literatuur: De drie levens van Tomomi Ishikawa van Benjamin Constable. Keuzes, keuzes, keuzes! Het is natuurlijk een kwestie van ‘gewoon’ een boek pakken en beginnen, maar het boek dat gepakt moet worden vind ik lastig te bepalen. Wat vinden jullie?

Advertenties

6 gedachten over “The day after

  1. Als je inderdaad zoveel keuzes hebt, is het ook lastig om een boek te kiezen! Zelf ben ik net begonnen in Het Victoriaanse huis van John Boyne, dus ben erg benieuwd, tot nu toe spreekt het verhaal me aan, hoewel het compleet anders is dan zijn andere boeken…

  2. Ik woonde hiervoor ook in een flat, fijn hè dat uitzicht! Nu keken we op zolder naar ’t vuurwerk. En, heb je intussen al kunnen kiezen voor een boek? Ik lees nu Te Gek van Remco Dijkstra, die won ik een paar weken geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s