Boeken

Kerst + boeken = Fantastisch!

Boeken krijgen voor kerst, bestaat er iets beters? Voor mij niet. Mijn wensenlijstje bestond geheel uit boeken en ik ben gisteravond op mijn wenken bediend. Het boek dat bij mij bovenaan het lijstje stond, Een weeffout in onze sterren van John Green, ligt nu op mijn koffietafel. Lang leve kerst! :-)

Het was gezellig gisteravond. Samen met vriendlief, mijn broer en diens vriendin kwamen we bij elkaar bij mijn moeder. Na een heerlijke Aziatische tafel, inclusief ‘rode nasi’, ei in rendangsaus en boontjes, was het tijd voor het nazitten -oftewel: tijd voor kadootjes. Mijn moeder was eerst aan beurt, en daarna kwamen wij drieën. Ik moet zeggen: mijn moeder heeft erg haar best gedaan. We kregen alledrie een fles drank (schoonzus en ik wijn, vriendlief zijn geliefde Beerenburg en mijn broer een bierpakket), een Rituals-showergel en een bioscoopbon plus ‘een zakje licht’ van Polare. Daarnaast kreeg elk een persoonlijk kadootje.

Voor mij was dat -hoe kan het ook anders- een boek. En wel Een weeffout in onze sterren van John Green. Dit boek stond bovenaan mijn lijstje, dus ik kan niet wachten om hierin te beginnen. Ook mijn broer kreeg een boek: Om het nu van Barry Smit. Hij had op mijn blog de recensie gelezen, en was, in tegenstelling tot ikzelf, erg enthousiast over het boek. “Wordt er ook in gesnoven? Ja? Mooi zo!”, grapte hij gisteren nog. Ik ben dus razend nieuwsgierig naar zijn mening! Van zijn vriendin had hij trouwens ook een boek gekregen; Jan Boskamp – Geen gezeik. Die van Rene van der Gijp had ‘ie al, dus nu is zijn voetbalboeken-collectie weer mooi aangevuld.

kerstopbrengst

Ik vind dit een hele fijne ontwikkeling. Zowel ik als mijn broer gaven boeken op als kadootje. Mijn moeder had voor haar verjaardag van mijn broer en zijn vriendin ook al een boek gekregen: Het appartement van Tatiana de Rosnay. Ik had het er gisteravond nog met mijn moeder over. Ze zei: “Boeken zijn zo bijzonder om te geven voor kerst. Het is zo persoonlijk. Een boekenbon is makkelijk, maar een boek onthou je. Je weet altijd nog ‘oh ja, dit boek kreeg ik met kerst’.” Inderdaad. Ik kan me nog goed herinneren dat ik Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett kreeg voor de kerst. Wat een fijn boek! En ook andere titels staan me nog nader, hoewel ik in voorgaande jaren minder in touch was met mijn innerlijke boeknerd.

Deze kerstviering was absoluut 100% geslaagd! Ik heb een fantastisch boek gekregen, heerlijk boekvormige winegums als lekkernij erbij en er staat een weekend voor de deur waarin ik vast meer dan genoeg tijd kan vinden om in Een weeffout in onze sterren te beginnen! Nu maar duimen dat ik niet de minderheid blijk te zijn die het boek niet zo leuk vindt..Daar vrees ik namelijk een beetje voor, nu het boek overal zo opgehemeld wordt! Maar…Daar is maar 1 manier om achter te komen! Dat wordt een leuk weekend :-)

Advertenties

10 gedachten over “Kerst + boeken = Fantastisch!

   1. Wat niet, haha! Ik heb de laatste tijd nogal veel boeken gekocht of gekregen. Oa The fault in our starts (ENG), Koorts van Saskia Noort, Jetset van Marion Pauw en de dikke nieuwe Elizabeth Gilbert. Ik vermaak me wel dus!

   2. Haha wat een heerlijke stapel! Ik heb ook nog John Green en Elizabeth Gilbert liggen :-) Van Marion Pauw heb ik net Daglicht gekocht, dus onze boekstapel komt best overeen!

   1. Nee, ook geen Sinterklaas! Zielig he…. :p
    Cadeautjes met Kerst hebben we nooit gedaan en Sinterklaas vieren we niet meer omdat mijn broer en zus het liever met hun eigen gezin vieren nu. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s