Boeken

De anti-boeko lijst

Bij een bezoekje aan een Italiaans restaurant kun je kiezen voor pizza of pasta, maar wil je eens wat anders? Dan kun je ook kiezen voor de anti-pasto, oftewel: een verzameling gerechten met onder andere carpaccio, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijfjes en serranoham. Dat kan op boekgebied ook! 

Het liefst ontvang ik voor kerstmis boeken, maar er zijn ook zoveel andere leuke dingen die met boeken en lezen te maken hebben! Dit zijn een paar van de leukste anti-boek cadeaus die er zijn. Kijk mee en geniet!

Een echte boeknerd kan natuurlijk niet zonder boeksteunen om de vele plankjes en kastruimtes gevuld met boeken op hun plek te houden. Wat te denken van deze leukerd, gemaakt door Knob Creek Metal Arts, die precies mijn karakter uitdraagt: boeknerd. De steunen kosten ongeveer 40 dollar en zijn te koop via de online shop Etsy.com. anti-boek boekensteun

Dan is er mijn e-reader. Zoals jullie weten heb ik sinds enkele maanden de overstap gemaakt naar digitaal lezen. Met mijn Sony e-reader heb ik al vele mooie momenten beleefd, en mijn e-reader zit vooralsnog in een knalroze hoesje gestoken. Maar ik zou ook zo graag een prachtige casing willen hebben, zodat ik tijdens het lezen toch nog het idee heb een boek vast te houden. Wat te denken van deze mooierds? Zo lijkt het net of je een prachtige, gewichtige klassieker leest! Deze mogen dan wel van Kobo zijn (concurrentie!) maar mijn Sony past er ongetwijfeld ook in! :-) Ze zijn verkrijgbaar vanaf 25 Engelse pond.

anti-boek cover ereaderVoor de boeknerds die het meedragen van een boek in haar tas (ja ik spreek nu tot de vrouwen onder ons) niet voldoende vinden om haar liefde voor boeken te uiten, zijn er inmiddels ook talloze leuke kettinkjes met/over boeken. Wat te denken van pendules met de mooie tekst ‘So many books so little time’? Of custom made hangertjes, met een boektitel naar wens? Ik vond deze persoonlijk wel heel gaaf. Omdat het boek bovenaan mijn kerst-wishlist staat, omdat het er superschattig uitziet, en gewoon: omdat ik gek ben op zulke kettinkjes!

Gevonden via -hoe kan het ook anders- Etsy.com!
Gevonden via -hoe kan het ook anders- Etsy.com!

En wat te denken van een mooie bookshopper? Lekker stevig van katoen, om mee te nemen naar een Boekenfestijn, of zomaar een zaterdagmiddag in de boekhandel. Ze zijn stevig, ze zijn mooi en ze zijn niet al te duur! Zelf heb ik al zo’n shopper, gekocht bij de boekhandel in Leeuwarden voor €5,-, met de tekst ‘I Like Big Books and I Cannot Lie’ maar er is nog een exemplaar die ik heel graag wil hebben. Die heeft onderstaande tekst. Fabulous toch? :-)

I

Kom je vervolgens thuis van een wilde, ongecontroleerde en totaal verantwoorde boekshoptrip? Dan is er niks lekkerder dan op de bank te kruipen met een grote mok thee en weg te dromen in de nieuwe wereld die de verse boeken je bieden. Ik doe dat bij voorkeur met zo groot mogelijke mokken, en onderstaand exemplaar is wel heel fijn! Lezen is inderdaad mijn superpower! Deze mok kwam ik op vele plekken op internet tegen, maar wil je ‘m kopen, dan is Etsy.com wederom de meest geschikte plek. Kosten: maximaal 16 dollar.

reading is my superpower

Ik sprak er net al over: thuiskomen van een shoptrip met nieuwe boeken in je mooie tas, en wegzakken op de bank. Dat kan met superfijne kussens van de Ikea of H&M, de Xenos of de Leenbakker, maar wat te denken van dit fijne kussen? Oke, het is handgeweven en dus een beeeetje duur (120 dollar…oef!) maar het is wel prachtig mooi. En ach, ik kan niet alles hebben dus ik moet ook iets houden om over te dromen, toch? Ik spotte dit kussen op aandlhome.com.

anti-boek kussen

En dan is er nog dit prachtige boekhebbedingetje: Op Instagram postte ik al eens een plaatje van een ‘booksniffer’, want laten we wel wezen: aan boeken snuffelen is heerlijk! De geur van verse, nieuwe boeken of juist van oude, verweerde boeken is toch zalig? Ik vind het een extra dimensie geven aan het lezen, wat jij? Er is nu iets bedacht dat prijzig -sorry, het kost 115 dollar per flesje- maar misschien onmisbaar is voor de ware boeknerd: Een parfum genaamd Paper Passion. Mede-bedenker en ontwerper Karl Lagerfeld zegt over de geur ‘The smell of a freshly printed book is the best smell in the world’. En wie zal ik dan zijn om dat tegen te spreken? Precies!

boek parfum

Hebben jullie nog meer leuke boek hebbedingetjes voor onder de boom? Of hebben jullie die voorgaande jaren wellicht al gekregen? Laat het me weten! Ik ben altijd op zoek naar leuke, nieuwe dingetjes om toe te voegen aan mijn wishlist, of dat nu boeken zijn of anti-boeko ;-)

Advertenties

5 gedachten over “De anti-boeko lijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s