Boeken

Literatuur voor onder de boom

Van mijn moeder kreeg ik vorige week het verzoek een verlanglijstje in te leveren voor de kerst. Wij vieren namelijk enkel de kerst, niet Sinterklaas. Ik stuurde haar meteen terug: Fiets maar vast naar de boekwinkel! Op mijn lijstje staan natuurlijk allerhande boeken die nog in mijn collectie ontbreken.

Ik heb vooral boeken in mijn hoofd die ik op mijn Must read-lijstjes heb gezet, maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Daarnaast staan er boeken op waar ik al langere tijd heimelijk naar smacht. Ik heb haar een verkorte versie gestuurd, want ik wil niet te hebberig overkomen, maar dit is zo ongeveer mijn wensenlijstje:

Dit is toch de ideale kerstboom?! :)
Dit is toch de ideale kerstboom?! :)
 • Holly Smale – Geek girl: Dit boek lijkt me helemaal geweldig! De voorkant alleen is al prachtig opgemaakt, en het verhaal spreekt me ook nog eens aan. Wat wil een boekgeek als ik nog meer?
 • Het verzamelde werk van Edgar Allen Poe: Ik wil al heel lang boeken van Edgar Allen Poe lezen. Het zijn in mijn ogen klassiekers die elke zichzelf respecterende boeknerd gelezen moet hebben. Andere klassiekers van Jane Austen, Emily Bronte en Charles Dickens heb ik al gelezen, maar Poe ontbreekt nog in mijn verzameling. Bij Waterstone’s in Amsterdam heb ik een prachtig gebundeld exemplaar zien liggen, met gouden randjes op de bladzijdes: wonderschoon!
 • John Green – The Fault in our stars: Elke boekblogger heeft het werk van John Green gelezen, behalve ik. Dat is tenminste het idee wat ik krijg als ik hierover een balletje opgooi. “Een groot gemis!” en “Die moet je lezen!” werd me enthousiast toegeroepen. Vandaar dus dit boek op mijn lijst. Ik moet zeggen: na de samenvatting op Bol.com te hebben gelezen ben ik razend nieuwsgierig. Er is ook een verzamelbox van hem te krijgen, voor €29,99, maar die is Engelstalig, en ik wil het eerste boek toch het liefst in het Nederlands proberen.
 • George Saunders – Tien december: Deze verhalenbundel staat heel hoog op mijn lijstje. Het lijkt me een geweldige bundel, en de titel past natuurlijk perfect bij deze maand!
 • Edgar Hilsenrath – De nazi en de kapper: Dit boek viel mij op toen ik met mijn boeksisters in Amsterdam was. Het verhaal is op zijn zachtst gezegd bijzonder, en ik ben dan ook erg benieuwd naar de uitwerking van dit verhaal. Een ware must read, ook al stond deze tot nu toe nog niet op een van mijn lijsten.
 • John Williams – Butcher’s Crossing: Na het mooie Stoner kan ik niet wachten op dit boek van Williams. De verwachtingen zijn hoog gespannen, dus ik ben heel erg benieuwd! Het is natuurlijk een oud boek, net als Stoner, dat nu pas ontdekt is.
 • Jonas Jonasson – De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween: Na het lezen van De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje moet ik deze uiteraard ook lezen! Ik hoop dat dit boek net zo grappig, verrassend en bizar is als De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje.

Dit is het een beetje qua wensen. Valt best mee toch? :)

Welke boeken vind jij het liefst ingepakt en wel onder de kerstboom terug?

Advertenties

11 gedachten over “Literatuur voor onder de boom

 1. De nazi en de kapper? Ik ga zo direct even googlen want vooral oorlogsboeken, zijn naast thrillers, toch wel mijn favoriet.
  Ik hoop juist weer een paar mooie kookboeken onder de kerstboom te vinden, vooral omdat ik geen andere boeken op de lijst mocht zetten aangezien mijn familie en vriendlief er een beetje flauw van waren om elk jaar weer min of meer hetzelfde te geven, namelijk een pak boeken, dus vandaar dat ik het keurig bij 2 kookboeken en wat andere dingen heb gehouden dus ben benieuwd…

  1. Haha kookboeken zijn óók fijn! Lekker ideeën opdoen, gerechten uitproberen, heerlijk!
   Ik kende De nazi en de kapper ook niet, maar hij schijnt echt prachtig te zijn, een moderne klassieker! Ben benieuwd :-)

  1. Haha bedankt Dina :-) Dat hoop ik ook, haha!
   Heel herkenbaar trouwens, boeken krijgen maar geen tijd hebben ze uit te lezen, frustrerend is dat…grrr! Gelukkig ga ik in januari op vakantie, dus dan zorg ik gewoon voor luie stranddagen die ik kan vullen met het lezen van nieuwe boeken ;-)

 2. Je hebt een mooie lijst! Butcher’s Crossing lijkt me mooi, al heb ik Stoner niet gelezen. Maar ik las dus The Fault In Our Stars ook eerst in het Nederlands en toen vond ik het boek ook geweldig mooi. Heb ‘m nu wel in het Engels aangeschaft.

  1. Dank je :-) Ik hoop dat ik The Fault in Our Stars ook net zo mooi vind als de andere bloggers, ik kijk stiekem namelijk ook best uit naar die verzamelbox, en die is natuurlijk in het Engels. “Geweldig mooi” is in ieder geval vast een meer dan positieve en aanmoedigende omschrijving voor het boek ;-)

 3. Een mooi lijstje! John Green leest makkelijk weg hoor. Laat je door de taal niet weerhouden toch de box te open. Ik ben net begonnen in het bommenmeisje en die is weer net zo leuk als de 100-jarige man, dus omgekeerd komt dat vast ook goed.

  Veel leesplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s