Uncategorized

Serious Request van start!

Ik blog altijd over boeken, maar er speelt meer in mijn leven/ mijn stad. Vandaar deze blogpost. Terwijl ik dit weekend in Den Bosch vertoefde om de verjaardag van mijn vader te vieren, bereidde Leeuwarden zich voor op de meest hectische, drukke maar ook geweldige week van het jaar: Serious Request. Vandaag gaat het huis op slot en begint de pret!

Iedereen kent het concept, toch? Drie 3FM DJ’s -Dit jaar Giel, Paul en Coen- sluiten zich gedurende zeven dagen op in een glazen huis en zenden non-stop uit. Ze drinken gedurende deze tijd wel, maar eten doen ze niet. Elk jaar wordt er geld ingezameld voor een goed doel, en er worden talloze activiteiten georganiseerd om geld op te brengen. Ook kunnen er natuurlijk liedjes bij de DJ’s worden aangevraagd! Kortom: het is een heel circus, en dit jaar strijkt dit circus in Leeuwarden neer.

Ik kan niet wachten tot het feest losbarst! Als echte Leeuwarder en supporter van Serious Request ben ik er al maanden mee bezig. Zo heb ik samen met nog drie andere collega’s het idee geopperd en tot uitvoering gebracht om een heuse Vrouwenkalender te maken voor het goed doel. Veertien mooie dames van verschillende afdelingen van de gemeente Leeuwarden hebben geposeerd voor onze camera en het resultaat mag er wezen! We hebben het eerste exemplaar afgelopen week uitgereikt aan een wethouder, en daarna begon de verkoop (tkg: de kalender kost 10 euro per stuk). Het loopt inmiddels lekker door, dus we hopen echt op een mooi eindbedrag. Samen met een collega, Mariela, ga ik de 24e een reuzencheque met het totaal opgehaalde bedrag aanbieden bij het Glazen huis. Leuk!

Dit is waar het vanaf woensdag gaat gebeuren! (Bron: metronieuws.nl)
Dit is waar het vanaf komende woensdag gaat gebeuren! (Bron: metronieuws.nl)

Daarnaast heb ik er samen met nog een collega voor gezorgd dat we met ons team in heuse Serious Request-hoodies aan de balie zitten. Op die manier stralen we als gemeente zijnde een prachtige boodschap uit: Wij staan achter SR 2013! Maar het leukste moet nog komen. Vanaf woensdag ga ik, samen met nog drie collega’s, de afdeling Communicatie bijstaan bij het verwerken, filteren en beantwoorden van alle tweets die binnenkomen over Serious Request! Dat betekent voor mij: lange dagen, drukke dagen, in het weekend werken en kerstavond tot 23:00 uur achter de Twitteraccount van de gemeente zitten.

Maar het is vast hartstikke gezellig! Ik doe het gelukkig niet alleen :) Bovendien hou ik ongetwijfeld genoeg tijd over om meerdere kijkjes op het plein te nemen, een drankje te doen bij het Huis en mee te feesten op het eindfeest. Ik heb er in ieder geval reuze veel zin in! Het lijkt me geweldig om zo’n grote happening als dit van dichtbij mee te maken. En jullie? Hebben jullie al zin in Serious Request?

p.s: Meer informatie over ‘mijn’ Vrouwenkalender is terug te vinden op kominactie.nl/gemeentekalender! 

Advertenties

19 gedachten over “Serious Request van start!

      1. Ja volgens mijn app en inside-information begint het al rond 3 uur. Om 10 uur is alles afgelopen. En rond kwart voor 9 komen de DJ’s hun huis uit :-) Op het Oldehoofsterkerkhof wordt de eindstand bekend gemaakt, dus dat zal tussen 9 en 10 zijn!

  1. Leuk dat je er zo bij betrokken bent! Een paar jaar geleden was het in Groningen en zijn we er 2 keer naar toe geweest, wat een happening! Vooral omdat het toen sneeuwde en steenkoud was, maar ook omdat je gewoon zo’n groot gevoel van saamhorigheid voelt, echt heel erg leuk om van dichtbij mee te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s