Boeken

Jouw verhaal

Soms krijg je mail in je inbox waarvan je denkt: wat moet ik hiermee?! Wegwezen! Maar soms gebeurt het ook dat je mail ontvangt die meer dan welkom is. Zoals onlangs, toen ik zowel persuitnodigingen als een persoonlijke uitnodiging kreeg om aanwezig te zijn bij een masterclass voor Jouw verhaal.

Jouw verhaal is een schrijverswedstrijd, in samenwerking met Nivea en Kruidvat. Iedereen die denkt schrijftalent te bezitten, boven de 18 jaar is en een voordeelkaart van de Kruidvat bezit, kan zijn of haar verhaal insturen. Dit moet wel voor 11 januari 2014 gebeuren. Een vakjury, bestaande uit Marion Pauw, Angela Groothuizen, Femmetje de Wind en Susan Smit, zullen beoordelen wie de winnaar wordt. De hoofdprijs: een boekcontract bij Wind Publishing en goede begeleiding. Het thema van Jouw verhaal is Lef.

Om de aspirant-schrijvers vast in goede banen te leiden, wordt er komende woensdag een masterclass gegeven. Hierbij geven zes schrijvers -Marion Pauw, Kluun, Peter Buwalda, Robert Vuijsje, Ronald Giphart en Özcan Akyol- inzicht in hun schrijfproces, geven ze tips en trics en doen ze uit de doeken hoe je een spanningsboog opbouwt en personages tot leven laat komen. En daar ga ik heen! Joepie :)

Ik ontving dus zowel de persuitnodiging, als een persoonlijke mail. In die laatste mail stond “Ik heb op jouw blog gezien dat jij graag met boeken bezig bent! (..) Voorafgaand en aansluitend geven we jou ook nog de mogelijkheid om deze topauteurs te interviewen. Mocht je gebruik willen maken van deze mogelijkheid, stuur dan een e-mail waarin je aangeeft of je de masterclasses wilt bijwonen en/of een interviewaanvraag wilt doen.” Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! Ik heb dus meteen een mail gestuurd naar de organisatie, en afgelopen week heb ik bericht gekregen dat ik officieel op de gastenlijst sta! Ik ben er dus bij morgen.

keep calm and write on

Ik zie er echt ontzettend naar uit. De schrijvers die masterclasses geven zijn geen kleintjes, en Marion Pauw en Ronald Giphart zijn toch wel twee favorieten van me! Het programma begint om 18:45, dan is de inloop van deelnemers, maar ik mag om 18:00 uur al komen want dan is er de interviewmogelijkheid met de schrijvers! Nu broed ik dus op vragen, originele vragen, om deze zes grootheden voor te leggen. Ik heb er al een paar in mijn hoofd, en heel veel persoonlijke tijd zal ik vast niet met elke schrijver kunnen doorbrengen, maar toch: er is ruimte voor vragen!

Ik had na de mislukte rit naar de auteursborrel van Crossing Border in Den Haag niet meer verwacht zo’n leuke kans te krijgen. En ziedaar: deze uitnodiging viel bij me in de digitale bus. Echt ontzettend fijn! Nu maar duimen dat de treinen normaal rijden…! Ik ga in ieder geval extra vroeg van huis om ellende te voorkomen :)

16 gedachten over “Jouw verhaal

   1. Klopt, het is veel heen en weer gereis :-( maar aangezien ik de rest van het jaar nog niet veel heb gereisd (Of halve reizen heb gemaakt :p) vond ik dit wel erg leuk om bij te zijn! Als je het ook nog eens druk hebt, is het een goede afweging :-)

   1. Ik heb helaas mn eerste zin niet kunnen voorleggen maar ik schrijf m hieronder:

    Ze rende hard weg, naar een plek waar ze thuis hoorde.

    Ik vond het helemaal geweldig. Dit zal k nooit vergeten!

   2. Da’s jammer, maar dan heeft ze in ieder geval iets extra’s te lezen bij het filteren van de verhalen :-)
    Het was inderdaad een geweldige avond, zij en Giphart (waar ik ook heb gekeken) vertelden zo gaaf, zo vol vuur en vol enthousiasme! Echt leerzaam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s