Boeken

WIN-actie: Buskruit en kaneel

Wie voor Sinterklaas speelt, moet ook voor Kerstman, eh..Kerstvrouw!, spelen. Vandaar dat ik voor de tweede keer deze maand een WIN-actie organiseer.

Het boek dat dit keer te winnen is, is Buskruit en kaneel van Eli Brown. Dit smakelijke verhaal over piraten en culinaire hoogstandjes is een must read voor iedere fan van Pirates of the Carribean, of Peter Pan. Mijn recensie van Buskruit en kaneel staat al enige tijd online.

Het boek is niet alleen ontzettend fijn, maar kan ook goed als inspiratieboek dienen voor een overheerlijk kerstdiner. De culinaire hoogstandjes worden zo mooi omschreven dat het water je tijdens het lezen constant in de mond loopt. Daar kan de Allerhande nog iets van leren! Het is daarnaast een heerlijk avonturenboek.

buskruit en kaneel

Wil je dus kans maken op Buskruit en kaneel? Geef je dan op via onderstaand aanmeldformulier. Vermeld tevens in een reactie waarom je kans wil maken op dit boek. Hoe origineler de reden, hoe beter en hoe meer kans je maakt!

Meedoen kan tot zondag 15 december. Maandag de 16e maak ik de winnaar/winnares op mijn blog bekend! Veel succes :)

Advertenties

12 gedachten over “WIN-actie: Buskruit en kaneel

 1. Super leuk! Ik ben dol op piraten verhalen. Vroeger speelde ik met mijn vriendin Pirates of the Carribbean na in de struiken achter haar huis. Daar had zij een bootje en ik had de ketting van de film.

 2. Ik heb de afgelopen drie jaar mijn schoonfamilie alleen maar jaloers weten te maken op mijn talent om elk type voedsel aan te laten branden.

  Hopelijk kan dit boek me helpen om op een andere manier indruk te maken (en of dat dan is vanwege de piratenoutfit die ik tijdens het koken aantrek of vanwege de heerlijke smaak van de gerechten laten we dan even open ter interpretatie) ;)

  Goed bezig met dit soort acties in ieder geval!

 3. Een keukenprinses ben ik nog nooit geweest. Ik heb al om eerlijk te zijn vaak pogingen ondernomen en in mijn dromen zijn de gerechten die ik in elkaar flans heerlijk… Smaakvol en om je vingers bij af te likken..

  Tóch is er iets waardoor ieder gerecht wel mis gaat…

  Zo jammer want op deze manier blijven de mooi gedekte tafels met vrienden en familie achterwege…
  En dat is nu juist het leukste! De avond aan een volle tafel waarbij je lekker gekookt hebt en iedereen je complimenten geeft over hoe géweldig je hebt gekookt..

  Maar sinds kort is er iets verandert…
  Ik lag in het ziekenhuis en werd geopereerd aan iets heel naars… In het ziekenhuis kreeg ik van dat gestoomde, zoutloze, smaakloze eten.. Wie ooit bedacht heeft om op deze manier te koken krijgt vast geen lintje! Je voelt je al miserabel en dan krijg je ook nog eens eten wat niet te pruimen is..
  Enniewéé; ik was dus geopereerd en bij thuiskomst gebeurde er iets vreemds…
  Er kookte niets meer aan, het smaakte heerlijk en mijn gezin schepte zelfs een 2e keer op….
  Oké, wat is er gebeurd?!
  Ik ga héél eerlijk zijn; ik weet het niet, ik ben nog altijd dezelfde onhandige keukenprinses maar mijn gerechten lukken en smaken heerlijk.

  En nu met het oog op kerst… Wat zou het über geweldig zijn als ik iedereen kan verrassen met een culinair hoogstandje, zo eentje waar men nog jaren over gaat kletsen! “Weet je nog, toen met kerst 2013, dat gerecht van Maartje?”

  Met dit boek gaat dat vast lukken! En lukt het niet? Dan kan ik in ieder geval wél de inspiratie op doen en genieten van heel wat hoogstandjes in de keuken!

 4. Ik sta erom bekend niet echt een keukenprinses te zijn. Mijn vriend is de kok in huis en het is algemeen bekend dat als hij er een tijdje niet is, het stof gewoon op het fornuis ligt… Hij komt pas na de feestdagen weer naar huis, maar ik wil toch graag bewijzen dat ik ook iets anders kan met het fornuis dan het alleen maar te laten verstoffen. Misschien brengt dit boek me wel op ideeën!

 5. Ik wil heel graag meedoen! Weet je wat het is, mijn vriend speelt nu op de bank het nieuwe assassins creed spel en dat gaat over.. jawel.. piraten. Hij is super pro-piraat nu en tja… ik heb niks om te lezen wat over piraten gaat! Dus dit zou een hele mooie aanwinst zijn! En wie weet kan ik hem dan ook nog eens een piratenmaal voorschotelen!

 6. Een fatsoenlijk Kerstdiner maken is voor mij al een heel avontuur. Misschien kan ik mijn gasten dit boek voorschotelen. Het zijn namelijk allemaal lettervreters :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s