Boeken

Stapels, stapels, stapels

Er is niets fijners dan thuiskomen na een lange werkdag en dan verrast te worden met mooie boekpakketjes in je brievenbus. Dit overkwam mij nu al twee dagen achter elkaar, en de week is nog lang niet om!

Gisteren was sowieso al een hele fijne dag. Na het werk ging ik met nog zes collega’s naar de lokale sushitent om te genieten van wijntjes, sushi en heel veel gezelligheid. Toen ik -moe maar helemaal happy vanwege alle sushi in mijn maag- thuiskwam, wachtte mij een aangename verrassing: mijn brievenbus was gevuld met pakketten. Hoe fijn wil je het hebben? Ik kreeg gisteren maar liefst drie boeken in een keer: Bloggen als een pro van Elja Daae, Zeven pogingen om een geliefde te wekken van Ineke Riem en de columnbundel Opstaan, aankleden, niet doodgaan van Hanna Bervoets.

Bloggen als een pro en Zeven pogingen om een geliefde te wekken heb ik besteld bij Bol.com. Bloggen als een pro heb ik besteld omdat het me een ideaal naslagwerk lijkt. Elke zichzelf respecterende blogger zou in elk geval 1 theorieboek over bloggen in de praktijk in huis moeten hebben, toch? Ik ben dan ook erg benieuwd naar de inhoud van dit -toch wel best kleine- boek. Daarnaast is Zeven pogingen.. dus nieuw. Dit is het nieuwste boek dat we met de Sisterhood of the Travelling Book Club gaan lezen! Aangezien onze eerstvolgende meeting op 23 november is, is het dus zaak dat ik er eens in ga beginnen. Moet lukken!

Een heerlijke, nieuwe boekstapel ligt op me te wachten: genieten!
Een heerlijke, nieuwe boekstapel ligt op me te wachten: genieten!

Maar de afleiding is groot. Via de blog van Ingeleest.nl heb ik de columnbundel van Hanna Bervoets gewonnen. Nogmaals bedankt Inge! Renske de Greef is tot nu toe mijn favoriete columniste, dus ik ben benieuwd of Bervoets haar van haar troon weet te stoten. Ik kan niet wachten om dit te ontdekken! Vandaag heb ik echter nog meer boeken gekregen die ook reuze fijn zijn! Wat te denken van Gelukkige mensen lezen en drinken koffie van Agnes Martin-Lugand en het vuistdikke maar o zo interessante 2666 van Roberto Bolano. Via de site van Dutch Media Uitgevers heb ik beide boeken aangevraagd. Dit heb ik maandag gedaan, en vandaag had ik de boeken al in de brievenbus: super!

Voor mij ligt er voorlopig dus nog genoeg te lezen, en er komt nog meer aan. Voor 8WEEKLY ga ik Limbo van Melanie Mazzucco lezen, een Italiaanse roman over een getraumatiseerde vrouwelijk soldaat die met haar oorlogsverleden probeert af te rekenen en ondertussen liefde probeert te vinden bij een man die, net als zij, zijn eigen problemen heeft. Tot slot heb ik via de mail nog twee epub-bestanden ontvangen van uitgeverijen. Nummer een is Ben je al bang? – Jaye Ford via uitgeverij De Kern en nummer twee is De cirkel – Dave Eggers via Lebowski uitgeverij.

Zo. Genoeg voor mij om te lezen dus! Wat hebben jullie nog op de leesstapel liggen? 

Advertenties

5 gedachten over “Stapels, stapels, stapels

      1. Ik denk dat ik het gevolg ook wel ga lezen ja, lijkt me ook wel spannend. Ik ben heel benieuwd naar ‘voor jou’ :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s